Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Aktivni ugalj Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 12:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li cisti vodu ako se stavi recimo u najlonsku carapu, i samo spusti na dno. Imam potopni filter, a voda mi je stalno zuckasta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 12:56 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 1:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Stavi ga negde gde ima protoka, npr. na izlaz pumpe.
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 1:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Obavljaće on funkciju samo da je u dodiru sa vodom. Najvažnije ti je da voda što više struji "kroz njega". To se postiže kada staviš ugalj u filter, e sad ako nisu u mogućnosti onda možeš i u akvarijum. Koliko je to estetski lepo, to je na tebi da proceniš.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 2:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Preporucujem nitratnu smolu, ako uspes da je nadjes, umesto aktivnog uglja.
Goran72
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 2:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ajde da se nadovezem ovde kad je vec o aktivnom uglju...Juce sam probao Hang on filter u manjem akvarijumu i naravno voda je prolazila kroz ugalj.Da li posto sam ga aktivirao da li se trosi i na suvom?
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 2:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne. Nema on "radno vreme". Već kad upije sve supstance koje inače upija, on se "napuni" i više nema mesta i tada je "potrošen".
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 2:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja imam takodje potopni filter atman at-f102, u donjem delu ima poklopac koji se skida i tu ima dva sundjera kroz koje filtrira vodu koju uvlaci. da li bih mogao umesto jednog sunjera da ubacim ugljeni filter neki dan pa posle da vratim?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 04, 2011 2:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U pitanju je filter sa dva sundjera. Da izvadim jedan sundjer i tu natrpam ugalj?
hehe Smile isto pitanje Very Happy
skip
Akvarista

Registrovan: 07 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 08, 2012 12:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam jedno pitanje u vezi aktivnog uglja, da li uklanja dejstvo mikro i makro elemenata....?
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 08, 2012 1:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

skip ::
Imam jedno pitanje u vezi aktivnog uglja, da li uklanja dejstvo mikro i makro elemenata....?

Da ne preporucujem drzanje aktivnog uglja u biljnim akvarijumima jer on upija sve hranljive sajtojke koje je neophodno bilju.
Inace drzim ga u spoljnim filterima dugi niz godina (naravno ne stalno neko po nekoliko dana pa ga vadim)(naravno posle odredjenog perioda se menja ) ,sto zavisi od kolicine aktivnog uglja i naravno broja riba. Wink
zeljko123
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 17 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kada je potrebno zameniti aktivan ugalj
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 22, 2012 11:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Aktivni ugalj nema sta da trazi u zdravom akvarijumu.

Upotreba aktivnog uglja preporucuje se za:

Pripremu cesmovace za akvarijum (pre ubacivanja ribe)
Odklanjanje zute boje iz vode.
Posle lecenja medikamentima, otklanja ostatke lekova.
Kod mutne vode, vezuje mikroskopske cestice iz vode i tako dobijate bistru vodu
Smanjuje sadrzaj ozona i hlora u vodi

Vazno:

Dok se koriste medikamenti ili preparati protiv algi treba bez aktivnog uglja filtrirati.
Posle lecenja iz vode obavezno izfiltrirati ostatke lekova i drugih preparata aktivnim ugljem.
Vodu treba sto sporije filtrirati kroz ugalj kako bi on imao vremena da pokupi sve stetne materije iz nje.

Kroz 1litar aktivnog uglja optimalno je da prodje 150 mililitra vode na sat, prolaskom vece kolicine vode gubi se njegovo maximalno iskoriscenje i ciscenje duze traje.

Aktivnom uglju nije stalno mesto u zdravom akvarijumu i koristi se samo na nekoliko dana.

Posle maximalno dve nedelje treba ga ukloniti iz akvarijuma (filtera).

Stalnom upotrebom aktivnog uglja u biljnom akvarijumu samo bacate pare i nanosite vise stete nego vajde vasem podvodnom svetu.

pozdrav
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Aktivni ugalj. sijamski borac Početak u akvaristici 2 Sre Dec 14, 2011 12:05 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka aktivni ugalj v!KTOR Oprema 6 Ned Feb 27, 2011 10:54 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Aktivni ugalj DA ili NE petsrdjan Hemija 50 Sre Dec 29, 2010 10:38 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Aktivni ugalj u akvarijumu djilepfc Hemija 25 Uto Maj 04, 2010 4:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Aktivan ugalj? Juice_93fu Tražnja 11 Ned Apr 11, 2010 6:17 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License