| Autor |
Poruka |
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011
|
Uf....
Sad tek vidim.
U našoj priči oko pozicije akvarijuma se nismo razumeli. Ja sam shvatio da je on u pregradnom zidu, gde mu bočne stranice nisu vidljive, pa sam predložio raspored bilja da visina opada sa oba kraja ka sredini. Sad vidim da je jedna bočna stranica je potpuno vidljiva, pa po meni ne bi tu trebale ići biljk ezadnjeg plana, već neke niskorastuće ili sam pesak.
Nije još kasno za bezbolno premeštanje bilja i panjeva. Svi myriphillumi na levu stranu uz zid, a ta anubija u desno ali ne skroz. Panjevi svi levo da padaju ka sredini gde je echinodorus. Pojas napred, desno i nazad treba zasaditi sagitariju ili lilaeopsis. |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
VURDOK
Akvarista
Registrovan: 30 Jan 2012
|
pozz majstore
mislim da je ovaj akarijum ozb za 1 mesto
bravo na hrabrosti pre svega
velika su to ulaganja.pozz  |
|
|
|
   |
 |
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 29 Dec 2011
|
@Rainforest
Mozda i sad ne mozes da steknes pun utisak kako to deluje u prostoru. Ta treca (uza) strana je da nazovem prolazna (mislim, tu nema zadrzavanja) i zelim da se ispuni biljkama zadnjeg plana. Iznad akvarijuma ce doci viseca polica sa knjigama verovatno. Tako da u konacnoj verziji svega sto sam zamislio i treba da bude pokrivena da tako nazovem.
Naravno da ce tu biti premetacina, za sad samo naranim kerove i nista ne diram.
A i finansije trenutno usmeravam ka stanovnicima koji treba da dodju tako da jedino moze nesto u vidu reklame, sponzorstva ili sl. da udje od biljaka.
@VURDOK
Hvala druze, jesu ulaganja ali ne zalim jer uzivam u svemu cemu se predam. Koji me poznaju, znaju o cemu pricam. Hvala Bogu pa mi se to barem vrati sa mojom licnom satisfakcijom. Ma jednom recju, lud covek!
Nisam bre ja majstor, zna se da je Koza samo majstor!
p.s. Ja se nisam salio kada sam rekao da cekam neko naredno takmicenje pa da me neko od sponzora casti sa jednim plicim a sirim akvarijumom. Ne treba Juwel jer on uslovljava prostor, hocu da prostor uslovljava akvarijum. Tako da ne brinu ovi brendirani sponzori.  |
|
|
|
    |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Evo i ja da nastavim sa mojom pricom.
Ponovo sam malo doradjivao rasvetu i postigao kvalitet reflektora na Marakani.
Materijal i alat koji su upotrebljeni:
1. Stamparski lim
2. Makaze
3. Klesta
4. Metar
5. Flomaster
6. Dobra volja
Evo i kako je to izgledalo:
To bi bilo to, ispalo je bolje nego sto sam ocekivao. Kvalitet svetla je vidno poboljsan.
Mislim da sam vec napominjao ali da ponovim, radno vreme rasvete je dvokratno od 06-11 i od 16-23.
U medjuvremenu je doslo i do bitnih promena u samom akvarijumu. Pumpa je zamenjena i umesto Atmanove pumpe od 500l/h, zamenjena je za Atmanovu od 1200l/h i dodat je spray bar.
Od ubacivanja jace pumpe, konstantno sam pratio nivo vode u filteru i nije bilo nikakvih promena.
Zbog velike kolicine tanina u vodi, u filter je dodat i aktivni ugalj kako bi se smanjila ta zuta boja vode. Posle dva dana od nedeljne zamene 40% vode i ubacivanja uglja promene su bile veoma vidne.
A sve novine su krenule od ovog momenta
E sad da se pohvalim i sa jednim meni veoma dragim poklon-iznenadjenjem. U ovo nase carstvo stigli su i prvi "pravi" stanovnici.
Botia macracantha
Ko je ovih dana pratio moje postavljanje fotografija, lako ce pogoditi od koga je doslo ovo prijatno iznenadjenje.
I na kraju evo kako sve to izgleda u kompletu
To bi bilo to sto se tice nasih novosti. |
|
|
|
    |
 |
velja
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2011
|
Ja sam isto koristio stamparski lim. Ovaj lim ne mora da se sece makazama. Malo zaparas skalperom i na tom mestu prelomis parce bez problema. |
|
|
|
   |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Nije problem ni sa dobrim makazama, lako se sece. |
|
|
|
    |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Svaka cast fizikalcima a idejnim tvorcima zelim jos puno prsute i domace rakije! Akvarijum je mnogo lepsi uzivo, izgleda da su u pitanju slabe sposobnosti fotografa.
Salu na stranu ovom akvarijumu fale samo dve stvari: ribe i vreme. Ostalo ce sve sam pokazati!
Eh...Marina u svaciji akvarijum stigne da umoci ruke samo u nas akvarijum retko... |
|
|
|
    |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Pa kako da prodje bez slanog i ljutog.
Ma ja pre mislim da aparat vidi vise nego oko, tako da ce tek biti dobrih fotografija kad sve ovo krene kako treba.
p.s. Jutros sam zakasnio na posao jer sam se zablesio u ova dva ludaka koji nemaju sekund mira. Obidju ceo akvarijum u roku od minut. Nista im ne promakne. A vec su zauzeli kokos za spavanje.  |
|
|
|
    |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
kako je delovao na slici,ne verujem da ce neko u kokos  |
|
|
|
    |
 |
TeoDos
Akvarista

|
A onaj Ancistrus jadan ceka da udje malo kad ovi izadju u setnju.  |
|
|
|
    |
 |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
odgovarao bi mu taj kokos ekstra,u svakom slucaju sve je to mnogo lepo zar ne?  |
|
|
|
    |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Ma dobice i on jedan, negde cemo mu smestiti jos jednu "pecinu".
Prelepo je gledati sta rade! |
|
|
|
    |
 |
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011
|
Echinodorus je prelep kada odbaci emerzne listove.Možda si trebao da uzmeš još jedan. |
|
|
|
   |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Za sad ostaje ovako pa cemo videti (mozda jos jedan kokos samo). Valjda cu biti te srece da se i ovo sto je unutra lepo rasiri. Ipak zelim da mi ribice budu u prvom planu. |
|
|
|
    |
 |
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011
|
Gde moze da se nabavi taj stamparski lim? |
|