Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum 300L by TeoDos i sve sto ide uz njega :-) Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 12:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uf....
Sad tek vidim.
U našoj priči oko pozicije akvarijuma se nismo razumeli. Ja sam shvatio da je on u pregradnom zidu, gde mu bočne stranice nisu vidljive, pa sam predložio raspored bilja da visina opada sa oba kraja ka sredini. Sad vidim da je jedna bočna stranica je potpuno vidljiva, pa po meni ne bi tu trebale ići biljk ezadnjeg plana, već neke niskorastuće ili sam pesak.
Nije još kasno za bezbolno premeštanje bilja i panjeva. Svi myriphillumi na levu stranu uz zid, a ta anubija u desno ali ne skroz. Panjevi svi levo da padaju ka sredini gde je echinodorus. Pojas napred, desno i nazad treba zasaditi sagitariju ili lilaeopsis.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 12:53 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

VURDOK
Akvarista

Registrovan: 30 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 8:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pozz majstore Smile
mislim da je ovaj akarijum ozb za 1 mesto Smile

bravo na hrabrosti pre svega Smile
velika su to ulaganja.pozz Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 29 Dec 2011

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 9:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Rainforest
Mozda i sad ne mozes da steknes pun utisak kako to deluje u prostoru. Ta treca (uza) strana je da nazovem prolazna (mislim, tu nema zadrzavanja) i zelim da se ispuni biljkama zadnjeg plana. Iznad akvarijuma ce doci viseca polica sa knjigama verovatno. Tako da u konacnoj verziji svega sto sam zamislio i treba da bude pokrivena da tako nazovem.
Naravno da ce tu biti premetacina, za sad samo naranim kerove i nista ne diram. Smile
A i finansije trenutno usmeravam ka stanovnicima koji treba da dodju tako da jedino moze nesto u vidu reklame, sponzorstva ili sl. da udje od biljaka. Wink

@VURDOK
Hvala druze, jesu ulaganja ali ne zalim jer uzivam u svemu cemu se predam. Koji me poznaju, znaju o cemu pricam. Hvala Bogu pa mi se to barem vrati sa mojom licnom satisfakcijom. Ma jednom recju, lud covek! Smile
Nisam bre ja majstor, zna se da je Koza samo majstor! Wink

p.s. Ja se nisam salio kada sam rekao da cekam neko naredno takmicenje pa da me neko od sponzora casti sa jednim plicim a sirim akvarijumom. Ne treba Juwel jer on uslovljava prostor, hocu da prostor uslovljava akvarijum. Tako da ne brinu ovi brendirani sponzori. Smile
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 12:37 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo i ja da nastavim sa mojom pricom.
Ponovo sam malo doradjivao rasvetu i postigao kvalitet reflektora na Marakani. Laughing

Materijal i alat koji su upotrebljeni:
1. Stamparski lim
2. Makaze
3. Klesta
4. Metar
5. Flomaster
6. Dobra volja Smile

Evo i kako je to izgledalo:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

To bi bilo to, ispalo je bolje nego sto sam ocekivao. Kvalitet svetla je vidno poboljsan.
Mislim da sam vec napominjao ali da ponovim, radno vreme rasvete je dvokratno od 06-11 i od 16-23.

U medjuvremenu je doslo i do bitnih promena u samom akvarijumu. Pumpa je zamenjena i umesto Atmanove pumpe od 500l/h, zamenjena je za Atmanovu od 1200l/h i dodat je spray bar.

Image

Od ubacivanja jace pumpe, konstantno sam pratio nivo vode u filteru i nije bilo nikakvih promena.

Zbog velike kolicine tanina u vodi, u filter je dodat i aktivni ugalj kako bi se smanjila ta zuta boja vode. Posle dva dana od nedeljne zamene 40% vode i ubacivanja uglja promene su bile veoma vidne.

A sve novine su krenule od ovog momenta Smile

Image

E sad da se pohvalim i sa jednim meni veoma dragim poklon-iznenadjenjem. U ovo nase carstvo stigli su i prvi "pravi" stanovnici.

Botia macracantha

Image
Image

Ko je ovih dana pratio moje postavljanje fotografija, lako ce pogoditi od koga je doslo ovo prijatno iznenadjenje. Smile

I na kraju evo kako sve to izgleda u kompletu

Image
Image
Image

To bi bilo to sto se tice nasih novosti.
velja
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 7:23 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam isto koristio stamparski lim. Ovaj lim ne mora da se sece makazama. Malo zaparas skalperom i na tom mestu prelomis parce bez problema.
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 9:25 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nije problem ni sa dobrim makazama, lako se sece.
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:14 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Svaka cast fizikalcima a idejnim tvorcima zelim jos puno prsute i domace rakije! Akvarijum je mnogo lepsi uzivo, izgleda da su u pitanju slabe sposobnosti fotografa.
Salu na stranu ovom akvarijumu fale samo dve stvari: ribe i vreme. Ostalo ce sve sam pokazati!
Eh...Marina u svaciji akvarijum stigne da umoci ruke samo u nas akvarijum retko...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:23 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa kako da prodje bez slanog i ljutog. Smile
Ma ja pre mislim da aparat vidi vise nego oko, tako da ce tek biti dobrih fotografija kad sve ovo krene kako treba.
p.s. Jutros sam zakasnio na posao jer sam se zablesio u ova dva ludaka koji nemaju sekund mira. Obidju ceo akvarijum u roku od minut. Nista im ne promakne. A vec su zauzeli kokos za spavanje. Smile
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:27 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kako je delovao na slici,ne verujem da ce neko u kokos Laughing
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A onaj Ancistrus jadan ceka da udje malo kad ovi izadju u setnju. Smile
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

odgovarao bi mu taj kokos ekstra,u svakom slucaju sve je to mnogo lepo zar ne? Very Happy
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 10:46 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma dobice i on jedan, negde cemo mu smestiti jos jednu "pecinu". Smile
Prelepo je gledati sta rade!
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 11:21 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Echinodorus je prelep kada odbaci emerzne listove.Možda si trebao da uzmeš još jedan.
TeoDos
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 12:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Za sad ostaje ovako pa cemo videti (mozda jos jedan kokos samo). Valjda cu biti te srece da se i ovo sto je unutra lepo rasiri. Ipak zelim da mi ribice budu u prvom planu.
sijamski borac
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 22 Okt 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 9:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gde moze da se nabavi taj stamparski lim?
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 2 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum 140 bojka--94 Akvarijumi 3 Pet Maj 11, 2012 5:36 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 33 L maslachak Akvarijumi 9 Čet Maj 10, 2012 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum sa opremom Jovan85 Ponuda 0 Sre Maj 09, 2012 9:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka prodajem akvarijum sa cikldima ili me... DZIMI Ponuda 0 Sre Maj 09, 2012 5:12 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License