Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum "Od izvora dva putica" Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
tusta
Akvarista

Registrovan: 14 Sep 2011

PorukaPoslao: Sub Okt 22, 2011 8:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ma slazem se s tobom, teorijski to je potpuno tacno, medjutim u praksi je nesto sasvim drugo, posebno kod nas koji koristimo DIY CO2. A zasto? Pa odgovor je vrlo jednostavan, iskoriscenost, odnosno rastvorljivost CO2 koji proizvede reaktor je vrlo mala, vecina gasa ode kroz mehurice u vazduh. Koliko nas ima dobre difuzore za CO2. Ja imam obican kamencic rasprskivac.

Nesto druga prica je kod ljudi koji su uspeli da sklepaju od motorne pumpice difuzor i tako povecaju rastvorljivost CO2 u vodi.

Mislim da sa velikom biljnom masom, znaci sa dobro ubijenim akvarijumom, gde su biljke proizvadjaci kiseonika, nikakva vazdusna pumpa nije potrebna. Bitno je da povrsina vode u akvarijumu ima dobro komesanje, gde u dodiru sa vazduhom upija kiseonik i na taj nacin se procenat kiseonika dotano povecava u vodi.

Meni je spraybar potopljen ispod same povrsine vode i ima za cilj da ravnomerno komesa povrsinu vode u celom akvarijumu i to je to. CO2 dodajem konstantno, nema dodavanja kiseonika, i koliko vidim ribicama to ne smeta, biljke napreduju odlicno i sve je OK. I dok je tako ne cackam djavola Very Happy

Naravno ovo je moje individualno iskustvo, i nema odredjenog pravila, svaki akvarijum je prica za sebe, i mislim da se samo iskustvom kroz praksu moze uspostaviti neki full prirodni balans u akvarijumu, kome svi mi tezimo.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Okt 22, 2011 8:17 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 1:44 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I da udarim tacku na ovaj akvarijum, meni jako drag, jer je povratnicki nakon 15 godina apstinencije u akvaristici....

Poslednji update od 17.12.2011.

Image

Image

Image

Akvarijum je u medjuvremenu rasformiran i krenuo saam u neku malo ozbiljniju biljnu postavku, ali otom potom, kad se razlista Very Happy

Ono cime sam impresionirao samog sebe je to sto nisam imao problem sa algama, ako izuzmemo zelenu tackastu koja se u tragovima javljala po staklu i na nekim starijim listovima, sve je proslo idealno, izgleda da sam iz prve ubo odnos rasvete, prihrane, CO2 itd... Nedostatak je bio inertna podloga, pa je to i osnovni razlog sto sam ga rasformirao, jer jednostavno neke stvari ne idu bez hranljive podloge...

Kako ce ici sa novom postavkom, videcemo...

Pored ovog stolitrasa, vec uveliko fercaju jos 2 biljna, zapremine oko 50 litara ali o njima u nekoj novoj temi kada budem imao vremena i zivaca da ih ufotkam, a to fotkanje mi nikako ne ide od ruke Very Happy

Tacka.

Smile
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 1:33 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sto se tice zene ja vec mesecima pokusavam da je ubacim u svet akvaristike.Izvinjavam se sto smo malo pobegli od teme,akvarijum ti je ekstra, a i mresni lepo izgleda
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 6:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To su stare fotke iz decembra, u medjuvremenu sam ga rasformirao i krenuo iz pocetka, sa sasvim drugacijim pristupom, posto ce biti iskljucivo biljni aq....

A sto se zene tice moja se primila, ne znam bas pravi mamac na koji je zagrizla, al nebitno, vise sada ona zavlaci ruke po staklu nego ja hahaha...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka NBA2king- The "Tis the Season&qu... PaleyShelie Obaveštenja 0 Sub Jan 18, 2025 8:52 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Link Between "Good" Cholest... gregtrlopo Ribe 1 Sub Jan 04, 2025 5:34 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka GTA Online's December Update, "A... gregtrlopo Ribe 0 Sre Dec 11, 2024 11:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Filteri i pumpe za akvarijum ilijaucz Akvarijumi 0 Uto Dec 03, 2024 5:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker