Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijumske Zabice Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
brzi
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2009

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Video sam danas u jednom akva shopu roze zabice za akvarijum da li one mogu da se drze u akvarijumu sa ostalim ribicama bas su zanimljive rado bi ih stavio u akvarijum ali nisam bas siguran ??
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:16 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Juice_93fu
Akvarista

Registrovan: 30 Mar 2010

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko ja znam zabe jarkih boja su otrovne, mada ne znam koliko bi to skodilo ribicama.
brzi
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Neznam ali izgledaju vrh
Pr.Skiner
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2010

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma mogu cim ih prodaju tu, nisu valjda nenormalni da prodaju otrovne!? Vidjao sam i ja takve, al ne secam se da li su bile skroz bele ili roze...
Mogu sa ribicama, ali su mnogo spore, (bar one zelene akvarijumske) pa je tesko nahraniti ih, jer im ribe sve smazu!! Muzjaci su vitkiji, sa jacim misicima, zenke deblje! (to vazi za zelene, a za ove bi trebalo isto...)
brzi
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li one iskacu iz akvarijuma ili su nonstop u vodi
Ove su bas roze neznam da li jedu biljke i sta ako bi ih ribe napadale a poprilicno su skupe ????
brzi
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 7:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma oni prodaju i terarijumske biljke kao akvarijumske tesko je vreovati prodavcima zato pitam iskusnije??
Pr.Skiner
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2010

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 8:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da ih ribe ne napadaju.
I mislim da ne jedu biljke.
Ako neko misli drugacije neka javi...
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Sre Mar 31, 2010 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moj drugar ima neke dve male zabice u akvarijumu i niko ne dira nikoga. Ne bih znao koja vrsta zaba je u pitanju ali uglavnom zive u harmoniji.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
brzi
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Apr 01, 2010 8:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li krekecu nocu i da li je moguce da izadju van akvarijuma posto ja akvarijum drzim u spavacoj sobi
panta93
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2009

PorukaPoslao: Čet Apr 01, 2010 10:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma kakve zabe ljudi sta je sa vama???Pa zar to da cuvate u akvarijumu?
Zola
Urednik
Urednik

Registrovan: 30 Maj 2009

PorukaPoslao: Pon Apr 05, 2010 3:40 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To je najverovatnije Xenopus laevis (zaba sa kandzama, ili kako je kod nas jos zovu - africka zaba). Ona je prirodno zelena, ali kao i sve u akvaristici, postoje albino jedinke (to su verovatno te roze, tj. belo-crvenkaste, pa ti se cini da je roze). Inace mozes da je drzis u zajednickom akvarijumu dok bas neporaste, a moze da ima i preko 10 cm. Potpuno je akvaticna, skoro nikada ne izlazi iz vode, pa ne treba da ubacujes ostrvca i sl. Inace, sto se tice biljaka sigurno ih nece dirati, koliko ja znam nepostoji zaba koja jede biljke. Najbolje je da kupis suseni tubifex i larve komaraca, pa celu kocku da ostavis da pluta po povrsini, i zaba ce je naci kada bude uzimala vazduh. I koliko znam neoglasava se, tako da ne moras da brines da li ce da te budi nocu. I kada je uzmes svaku rupu na poklopcu dobro zatvoti, recimo komadom mrezice za komarce, jer je meni jedna tako pobegla iz akvarijuma i naravno uginula, inace imao sam je oko 5 meseci, i pre toga nije pokusavala da pobegne, znas ono - bolje spreciti, nego leciti...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
sasha83
Akvarista

Registrovan: 07 Apr 2010

PorukaPoslao: Sre Apr 14, 2010 11:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja imam u svom akvarijumu albino zabu bila je sa ribicama i jednog dana odlucila da napusti akvarijum i ode u filter tamo joj je bolje primetio sam da su je neke ribe jurile a inace ne krekecu
Nenad-Kg
Akvarista

Registrovan: 05 Apr 2010

PorukaPoslao: Sre Apr 14, 2010 11:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ima na kalenic pijaci svake subote neki lik prodaje zabice drzi zajedno sa ribicama i albino su,pa koje u bg nek ode pa nek vidi,meni se licno ne svidjaju
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailMSN Messenger
vlada0001
Akvarista

Registrovan: 14 Mar 2010

PorukaPoslao: Sre Apr 14, 2010 11:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma mi u Beogradu imamo svasta u kanalizaciji, a posto je tamo mracno i zabice su izgubile boju ronjenje
Ja licno ne bi to stavljao u aq
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
gnjata
Akvarista

Registrovan: 21 Jul 2010

PorukaPoslao: Ned Jul 25, 2010 12:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ljudi a jel zna neko da mi kaze neki konkretan shop gde mogu da se kupe akvarijumske zabice,zadjirao bi par komada... Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Da li biljke koje nisu akvarijumske m... Icara Biljke 2 Pet Feb 03, 2012 9:28 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zabice sijamski borac Ostali Stanovnici 3 Čet Dec 15, 2011 12:33 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako se sade akvarijumske biljke? Balkan Biljke 4 Ned Jun 12, 2011 4:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pitanje oko akvarijuma i akvarijumske... BaTa1984 Akvarijumi 13 Uto Apr 19, 2011 10:37 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijumske Ajkule? bobitina Ribe 10 Čet Mar 03, 2011 6:23 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License