| Autor |
Poruka |
brzi
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2009
|
Video sam danas u jednom akva shopu roze zabice za akvarijum da li one mogu da se drze u akvarijumu sa ostalim ribicama bas su zanimljive rado bi ih stavio u akvarijum ali nisam bas siguran ?? |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Juice_93fu
Akvarista

Registrovan: 30 Mar 2010
|
Koliko ja znam zabe jarkih boja su otrovne, mada ne znam koliko bi to skodilo ribicama. |
|
|
|
    |
 |
brzi
Akvarista

|
|
    |
 |
Pr.Skiner
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2010
|
Ma mogu cim ih prodaju tu, nisu valjda nenormalni da prodaju otrovne!? Vidjao sam i ja takve, al ne secam se da li su bile skroz bele ili roze...
Mogu sa ribicama, ali su mnogo spore, (bar one zelene akvarijumske) pa je tesko nahraniti ih, jer im ribe sve smazu!! Muzjaci su vitkiji, sa jacim misicima, zenke deblje! (to vazi za zelene, a za ove bi trebalo isto...) |
|
|
|
    |
 |
brzi
Akvarista

|
Da li one iskacu iz akvarijuma ili su nonstop u vodi
Ove su bas roze neznam da li jedu biljke i sta ako bi ih ribe napadale a poprilicno su skupe ???? |
|
|
|
    |
 |
brzi
Akvarista

|
Ma oni prodaju i terarijumske biljke kao akvarijumske tesko je vreovati prodavcima zato pitam iskusnije?? |
|
|
|
    |
 |
Pr.Skiner
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2010
|
Mislim da ih ribe ne napadaju.
I mislim da ne jedu biljke.
Ako neko misli drugacije neka javi... |
|
|
|
    |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Moj drugar ima neke dve male zabice u akvarijumu i niko ne dira nikoga. Ne bih znao koja vrsta zaba je u pitanju ali uglavnom zive u harmoniji. |
|
|
|
     |
 |
brzi
Akvarista

|
Da li krekecu nocu i da li je moguce da izadju van akvarijuma posto ja akvarijum drzim u spavacoj sobi |
|
|
|
    |
 |
panta93
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2009
|
Ma kakve zabe ljudi sta je sa vama???Pa zar to da cuvate u akvarijumu? |
|
|
|
    |
 |
Zola
Urednik

Registrovan: 30 Maj 2009
|
To je najverovatnije Xenopus laevis (zaba sa kandzama, ili kako je kod nas jos zovu - africka zaba). Ona je prirodno zelena, ali kao i sve u akvaristici, postoje albino jedinke (to su verovatno te roze, tj. belo-crvenkaste, pa ti se cini da je roze). Inace mozes da je drzis u zajednickom akvarijumu dok bas neporaste, a moze da ima i preko 10 cm. Potpuno je akvaticna, skoro nikada ne izlazi iz vode, pa ne treba da ubacujes ostrvca i sl. Inace, sto se tice biljaka sigurno ih nece dirati, koliko ja znam nepostoji zaba koja jede biljke. Najbolje je da kupis suseni tubifex i larve komaraca, pa celu kocku da ostavis da pluta po povrsini, i zaba ce je naci kada bude uzimala vazduh. I koliko znam neoglasava se, tako da ne moras da brines da li ce da te budi nocu. I kada je uzmes svaku rupu na poklopcu dobro zatvoti, recimo komadom mrezice za komarce, jer je meni jedna tako pobegla iz akvarijuma i naravno uginula, inace imao sam je oko 5 meseci, i pre toga nije pokusavala da pobegne, znas ono - bolje spreciti, nego leciti... |
|
|
|
   |
 |
sasha83
Akvarista

Registrovan: 07 Apr 2010
|
ja imam u svom akvarijumu albino zabu bila je sa ribicama i jednog dana odlucila da napusti akvarijum i ode u filter tamo joj je bolje primetio sam da su je neke ribe jurile a inace ne krekecu |
|
|
|
    |
 |
Nenad-Kg
Akvarista

Registrovan: 05 Apr 2010
|
Ima na kalenic pijaci svake subote neki lik prodaje zabice drzi zajedno sa ribicama i albino su,pa koje u bg nek ode pa nek vidi,meni se licno ne svidjaju |
|
|
|
     |
 |
vlada0001
Akvarista

Registrovan: 14 Mar 2010
|
Ma mi u Beogradu imamo svasta u kanalizaciji, a posto je tamo mracno i zabice su izgubile boju
Ja licno ne bi to stavljao u aq |
|
|
|
    |
 |
gnjata
Akvarista

Registrovan: 21 Jul 2010
|
ljudi a jel zna neko da mi kaze neki konkretan shop gde mogu da se kupe akvarijumske zabice,zadjirao bi par komada...  |
|
|
|
   |
 |
|
|