Autor |
Poruka |
miroslavyus
Akvarista

Registrovan: 28 Jan 2010
|
Ja sam slucajno naleteo na ovu tabelu pa reko ajd da okacim mozda pomogne. |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Juice_93fu
Akvarista

Registrovan: 30 Mar 2010
|
Izvinjavam se sto pokrecem zastarelu temu, mislim da je Jana vec saznal ime biljke ali mozda ce nekoga drugog interesovati, to je Drezga. |
|
|
    |
 |
White Magnolia
Akvarista

Registrovan: 18 Dec 2010
|
Ja imama problem sa necim sto mi izgleda kao budj po kamenju na dnu , a primetila sam i na zadnjoj strani akvarijuma zeleunu boju na staklu. Prodjem prstima tuda, a na prstima mi ostaje zelena boja .
Nisu koncici, al neka vrsta algi verovatno jeste, jer vidim da se hvata za vece kamencice na dnu. Prednje staklo i stakla sa strane mi sve ribe obilaze i ciste i japanke i muljas, al onu zadnju stranu gde bas ima sta da se skine nece niko.
Dal neko ima ideju sta bi to moglo da bude?
Hvala. |
|
|
    |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Je li to po pesku zelene boje, kao tanke niti, spoji desetak petnaest zrnaca kvarca? Kada uhvatis za to zeleno podize se i taj deo peska, onako spojen jedan za drugim?
Je li to ovo? |
|
|
    |
 |
White Magnolia
Akvarista

|
Nema koncica. Izgleda kao budj na hlebu na primer. Samo sto je ovo na kamenu  |
|
|
    |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Izvadis kamen i ocistis budj. Ili je nastala zbog lose filtracije ili zbog gomilanja ostataka hrane (hranis vise nego sto treba). Treca mogucnost je da je sporan sam kamen, ako znas njegovo poreklo onda cemo iskljuciti i tu mogucnost. |
|
|
    |
 |
White Magnolia
Akvarista

|
Znaci hrana.........? Dobro, a kamenje sam instiktivno izvadila. Ne pojavljuje se ta budj vec par nedelja. Pa cemo videti za dalje. Hvala! |
|
|
    |
 |
jana
Akvarista

Registrovan: 12 Okt 2009
|
ako su zelene, onda je to zelena tackasta alga. |
|
|
   |