| Autor |
Poruka |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Evo danas pala jedna lepa fotkica pistije, pa reko da podelim sa vama.
 |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011
|
anboy kolika ti je rasveta u aq u kome ti se nalazi ozelot, imam ih nekoliko komada u razlicitim akvarijumima, ali generalno samo mlad list dobije crvenu boju, a zatim pocinje da je gubi nakon par dana kad dostigne punu velicinu i krene sledeci list... ovaj kod tebe je zaista divan.... i moji izbacuju gomilu pelcera, ali te mlade biljke kad ih odvojim od maticne jako kilavu rastu, bas sporo, da li je to kod njih normalno ili ja ocigledno imam neki problem u akvarijumu  |
|
|
|
    |
 |
Anboy
Urednik

|
| tusta :: |
anboy kolika ti je rasveta u aq u kome ti se nalazi ozelot, imam ih nekoliko komada u razlicitim akvarijumima, ali generalno samo mlad list dobije crvenu boju, a zatim pocinje da je gubi nakon par dana kad dostigne punu velicinu i krene sledeci list... ovaj kod tebe je zaista divan.... i moji izbacuju gomilu pelcera, ali te mlade biljke kad ih odvojim od maticne jako kilavu rastu, bas sporo, da li je to kod njih normalno ili ja ocigledno imam neki problem u akvarijumu  |
Tu je bilo na 270liara T8- 4*36W osram flora i jako se lopo pokazalo to osvetljenje. Problem kod T8 sto moras na nekih 8meseci da menjas komplet osvetljenje da bi ti i dalje uslovi u akvarijumu bili u fulu. I ovaj moj ehinodorus ozelot zavisi jako puno od uslova u kojim se drzi, od uslova varira i boja listova. Sto se tice malih pelcera, neki se brzo prime i postanu lepi veliki, dok neki kilave i stagniraju da se iznerviras. Primetio sam da se vremenom maticna biljka u korenu podeli u dve, to je bas zanimljivo. |
|
|
|
   |
 |
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011
|
imamo identicnu jacinu svetla, nesto malo vise od 0,5 w po litru, i kod mene je T8 ,2xgrolux i jedna obicna daylight... stare su nekoliko meseci, tako da to je OK... ali dobro, malo si me utesio s obzirom da i kod tebe pelceri idu djene-djene
Ne znam da li bi bila bolja varijanta da ostavim samo jednu grolux a umesto nje da ubacim jos jednu obicnu.. grolux mi deluju nekako jako slabe, zapravo one i jesu slabe.... e sad, nisam pametan.... mesto za dodatnu armaturu nemam... jbga.. |
|
|
|
    |
 |
Anboy
Urednik

|
Tusta ja da sam na tvom mestu iskesirao bi se za malo bolju rasvetu, grulux jeste slab a daylight nisam nikad koristio. Kazem sa osramovom florom sam ekstra bio zadovoljan. |
|
|
|
   |
 |
Milanche 90
Akvarista

Registrovan: 16 Dec 2011
|
Jako lepo bilje!
A reci mi samo druze naziv onih biljaka sto su kao zbunovi ? Bas mi se svidjaju stavio bih i ja.
Pozdrav. |
|
|
|
   |
 |
Kristina
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2012
|
To sam isto htela i ja da pitam.I da li imas visak(PP) |
|
|
|
   |
 |
Shone Pa
Akvarista

Registrovan: 24 Jan 2011
|
Posto je tema fotografija a tvoje izgledaju odlicno,mozes li nam pribliziti informaciju kojim aparatom,na koji nacin i koju dodatnu opremu koristis da bi napravio lepu fotografiju ?
Unapred zahvalan
Shone Pa
Pozdrav |
|
|
|
   |
 |
|
|