Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Anentome Helena Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
zuja
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 16, 2011 1:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slike nisu bas najbolje ali mislim da se vidi poenta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Dec 16, 2011 1:46 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 10:49 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da se vratim na post od pre...
Kao sto sam Vam pricao, jednom prilikom sam uvideo kod helene, pored ,,osnovnog,, ,,pipka,, jos jedan i uslikao ga. Pratim helene mesecima. Od skoro sam propratio kako napada puzeve. Jednostavno mu pridje ili ga obori s panja, lista i slicno obavije ga i kao da ga jednostavno ubode. To sam video. Puzic ramshon je onesposobljen. Vidi se mali izliv crvene boje iz kucice. Zatim helena pocinje s ,,isisavanjem,, puza. U jednom trenutku kada u kucici nije bilo vise nista, to je bilo posle nekoliko sati, video sam taj tkz. pipak koji je dugacak negde oko cantimetar ,cantimetar ipo, kako je skroz uvucen u sad vec praznoj ljusturi puza. Poslednja slika pa obratite malo detaljnije paznju.

Image

Image

Image

Image

Image
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 11:24 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

interesantne slike helena. je l ovo aq samo za puzeve?

da li neko zna bilo sta o razmnozavanju helena?

imam tri helene i jedna je vec danima u jednoj pecinici i to zavucena u cosku, u udubljenju. vidi se da se ona krece gore dole i sl ali ne izlazi nikako pa sam posumnjao da nije polozila jaja pa ih cuva.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
Robby
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 11:50 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da li se helene jedu medjusobno?!
Vise puta sam primetio da se popnu jedna na drugu i kao da se hrvaju. E sad da li je to parenje ili pokusaj prozdiranja ne znam pa zato pitam da li ima i takvih slucajeva.
Imao sam more onih braon barskih puzica i helene su ih desetkovale, medjutim imam i nekih barskih puzica, onih sa spicastom kucicom i idu uvek prema povrsini a nisam primetio prazne kucice od njih. Da li su brzi za helene ili im jednostavno nisu ukusni?!
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 1:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cyrix ::
imam tri helene i jedna je vec danima u jednoj pecinici i to zavucena u cosku, u udubljenju. vidi se da se ona krece gore dole i sl ali ne izlazi nikako pa sam posumnjao da nije polozila jaja pa ih cuva.
Clea helena polaze po jedno jaje i ostavlja ga tamo gde je zalepljeno. O bilo kakvoj roditeljskoj brizi nema ni reci.
Robby ::
Da li se helene jedu medjusobno?!
Nije redovno, ali desava se.
Vise puta sam primetio da se popnu jedna na drugu i kao da se hrvaju. E sad da li je to parenje ili pokusaj prozdiranja ne znam pa zato pitam da li ima i takvih slucajeva.
Parenje.
Imao sam more onih braon barskih puzica i helene su ih desetkovale, medjutim imam i nekih barskih puzica, onih sa spicastom kucicom i idu uvek prema povrsini a nisam primetio prazne kucice od njih. Da li su brzi za helene ili im jednostavno nisu ukusni?!
Kad zavrse sa laksim/ukusnijim plenom, preci ce na te barske, nista ne brini. Smile
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 1:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@No 1

Ovo kod tebe je ravno genocidu Very Happy

Reci mi jel redovno ubacujes puzeve da bi helene imale sta da jedu? Kako si to regulisao.

Ja redovno ubacujem.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 1:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

posto imam na jednom mestu izdvojeno samo puzeve ima tu ramshorn, barskih i malezijskih. mogao bih da ubacim neki da se helene pocaste s obzirom da kod mene od kada su nisu imali nikakav plen da jedu vec iskljucivo hranu i povrce.
pa sta predlazate, koji od ova tri najvise vole da im ubacim nekog?

i moze li neko da razjasni zasto helena ne izlazi iz pecine?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 4:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cyrix
Citat:
interesantne slike helena. je l ovo aq samo za puzeve?

Ovo je akvarijum za razne opite i gajenje mladji.
Kod mene se jos nije dogodilo da c.helena jede jedna drugu.
Bojan
Citat:
Ovo kod tebe je ravno genocidu
Reci mi jel redovno ubacujes puzeve da bi helene imale sta da jedu? Kako si to regulisao.

Jao, jeste, bas deluje g…
U akvaijum od 20.l. sam onako ,ne mogu da kazem redovno ali kad se setim ubacivao puzeve. Medjutim, po akvarijumu je bilo dosta praznih ljustura sto mi deluje veoma neestetski i smetalo mi je. Sad sam evo privi put pre neki dan ubacio ramshon puzeve u manji akvaijum i sakupio helene i ubacio ih medju njih. Na slikama se vec vide prazne ljusture. I .. primetio sam da u ovom malom akvarijumu vec za par dana ima gomila jajasaca od Helena. Sad trenutno pratim u kojoj meri ce jajasca opstati ,posto jos ima nepojedenih ramshon puzeva a oni vole da jedu jajasca od Helena, tako sam barerm procitao.
Kazi mi Bojane, sto se tice redovnosti , na koliko dana im *helenama, ubacujes ramshon puzeve?
efi
Akvarista

Registrovan: 19 Apr 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 26, 2012 4:22 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo malo i ja da prilozim temi....
najpre slika par mojih helencica koje sam uspeo da iskopam iz podloge...

Image

A sad snimak horde koju sam nasao na youtube Smile)

Pitao sam se sta to klopaju tako slatko a onda sam shvatio nakon ovog videa Smile)

Izgleda da se jako lepo razmnozavaju u drustvu pirana Smile
sumi
Akvarista

Registrovan: 05 Apr 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 5:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mozda je ovo neko i pitao ali nisam nasao:).Sta se desava kad pojede sve puzeve u akvarijumu ja polako pocinjem da imam problem sa malom puzevima uredno ih izbacujem ali bi mi ovo dobro doslo na neko odredjeno vreme Smile
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 7:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sad vidim da je neko pitao na koliko im se daju puzevi. U akvarijumu imam oko 10-tak helena. U pocetku sam se trudio da im dam svake nedelje po koji komad ali je to sad sve redje, jednostavno zaboravim. I dalje su tu.
E sad kad bi ponestalo zalihe sta bi bilo sa njima nesto se nisam raspitivao jer se jednostavno trudim da ne ostanem bez puzeva i za sada to guram kako treba.
maredelija
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 8:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako neko ima 1 Helenu, bio bih mu zahvalan da mi pokloni (beograd)
maredelija
Akvarista

Registrovan: 08 Apr 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 8:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ili ako zna gde ima da se kupi u bg-u (pp)
kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 11:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prosle godine sam nabavio 10 helena sad ih ima gomila, nema sanse da prebrojim, ima par stvari koje sam primetio a tichu se ove teme, akvarijum u kom ih drzim ima 30-40 L i u njemu se jos nalaze mali ancistrusi ( desetak komada )i jedan maticni par ancija ( ne mnogo veliki ), Prvo mnogo su se brze razmnozavali kada ih je bilo manje u akvarijumu, kakko im je rastao broj sve manje jajasaca sam vidjao, sto se tiche ishrane nisam primetio da se jedu medjusobno, s vremena na vreme im ubacujem one braon obicne puzeve i malezijske ( njih gajim u drugom akvarijumu )e sad iima jedna vrlo interesantna stvar primetio sam da helene jedu spirulinu, svakodnevno hranim ancistruse i svaki put kad ubacim hranu puzevi navale na nju kao ludi.
Pandora
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 11:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Izgleda da su helene svastojedi.Kod mene jedu i spirulinu i tetra diskus hranu.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Prodajem Helene (Clea helena) bjelos Ponuda 1 Pet Maj 11, 2012 12:21 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Helena Goran72 Tražnja 0 Sub Mar 31, 2012 7:44 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Helena Vlada991 Tražnja 0 Pon Mar 12, 2012 7:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati clea helena batakole2 Tražnja 2 Ned Nov 20, 2011 9:59 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Clea Helena LakiNena Ostali Stanovnici 4 Uto Nov 01, 2011 7:25 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License