Autor |
Poruka |
petrovic_n78
Akvarista

Registrovan: 21 Okt 2011
|
Sinoc sam odvojio jednog koji je suprotnog pola od ova dva druga i sada rade rad za koji su nabavljeni. A ovaj prvi se vrti po kotilici kao lud cak nece ni da jede.... Nahvatao sam mu gomilu barskih ali nista....Ljubav je cudo
Nisam se nadao da ce mi se tako nesto dogoditi,tako mi je i sa kozicama i jedna zebrica mi je bila puna jaja,a sada i 2 kraljevske neonke su pune jaja.... Kazu da im odgovara voda i da tada imaju nagone..... Ne znam koliko je to tacno....?.... Ali sam i ja srecan kada je njima lepo....  |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
radisa89
Akvarista
Registrovan: 03 Dec 2011
|
Da se i ja pohvalim malcima
Posebno mi je drago zato sto sam imao samo dve helene na pocetku al posle jedno mesec dana zenka kriba mi pojela jednu, skenjao sam se maksimalno ali sam se zato juce obradovao kao nikad, izbrojao sam sedam malih helena \o/ |
|
|
   |
 |
jovica
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2012
|
Sta pije kafana?
Cestitam zemljak, sasave su 100% kad su male jel da?  |
|
|
   |
 |
radisa89
Akvarista
|
Sasave i alave
btw, koliko ih obicno bude? |
|
|
   |
 |
radisa89
Akvarista
|
Evo jedna zanimljiva i meni bar neobicna stvar. Upravo sam ugledao jaje helene a imam samo jednog odraslog puza u akvarijumu i to vec neko vreme a pre dtri nedelje otprilike sam nasao desetak malih i izdvojio ih. Ako nisam pogresio( a verujem da nisam bar na osnovu svega sto sam video na forumu) helena polozila jaja i bez muzijaka  |
|
|
   |
 |
WoodyAllen
Akvarista

Registrovan: 28 Maj 2013
|
Dobio i ja male helene, No, ne znam hoće li ih pojesti velike ili koja ribica? |
|
|
   |
 |
radisa89
Akvarista
|
Helene se jedu medjusobno tek ako nema drugog izvora hrane. Kod mene su neke porasle skoro pola cm u akvarijumu gde je bila i velika, ali sam ih svejedno izdvojio u manji gde bolje napreduju jer ima vise puzeva |
|
|
   |
 |
No 1
Akvarista

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Helene sa algama ...
 |
|
|
   |
 |
Danijel-CH
Akvarista

Registrovan: 01 Avg 2013
|
Da li helene mogu napast nerite?  |
|
|
   |
 |
No 1
Akvarista

|
Helene polozile jaja ispod mahovine, na panjicu ...
 |
|
|
   |
 |
Bojan
Vlasnik

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Evo jedne interesantne slike gde se vidi kako se helena zakopala u pesak i izbacila pipak
 |
|
|
     |
 |
drinabb
Akvarista

Registrovan: 23 Maj 2013
|
Ja sam po prvi put uzivo video kako jede puza ali me bebac prekinuo u toj prestavi i kad sam se vratio zatekao sam samo ljusturu.
 |
|
|
   |
 |
pijavica
Akvarista

Registrovan: 09 Dec 2012
|
ljudi, imam jedno pitanjce, ali najpre da vam objasnim situaciju.
pre od prilike 4 meseca sam imao 100 000 maleyiskih puzeva u akvarijumu. 1/3 sam verovatno izbaci rucno (shvatio sam da je to posao za Sizifa a ne mene), pa sam nabavio 10 helena. one su odradile posao, sada nemam niti jednog velikog malezica , ostali su oni naj sitniji. jaja helene vidjam svud po akvarijumu, ali malih helena nema. jedinu da su skroz isti kao i malezici pa da ih ne razlikujem. Koliko traje inkubacija nihovih jaja. mozda im nesto ne odgovara. vodu menjam na 10 dana , temperatura 24-25C, ne radim hemiju!!! |
|
|
   |
 |
No 1
Akvarista

|
|
   |
 |
Vladimir95