Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Anentome Helena Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Ned Okt 30, 2011 6:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U super ,neka je sa srecom. Joco sta mislis da pokupis ove ljusture praznih kucica od puzeva, bice lepse ?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Okt 30, 2011 6:11 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Okt 30, 2011 8:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pokupljam ja 1 mesecno ali se brzo napuni...a ovako izgleda kao groblje puzeva Very Happy ...bio ball sam ubacio jer sam video da vole da polazu jajasca na plasticne predmete...kao sto se vidi ovo je ispalo idealno mesto za polaganje jajasaca...pogotovo ako zelite da ih prebacite u neki drugi akvarijum...naravno i uglovi akvarijuma su prepuni jajasaca filter da ne pominjem...ubacio sam plivajuce biljke i na njima ima jajasaca...bas su aktivne u zadnja 2 meseca sto se reprodukcije tice...ali jos nisam primetio male puzice...pocinjem da se brinem...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Ned Okt 30, 2011 8:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Proci ce dugo dok ih primetis, meseci.
kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010

PorukaPoslao: Uto Nov 29, 2011 12:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Negde je vec neko pisao o tome kako se helene hrane spirulinom, ne mogu da nadjem tu temu ali ovo je apsolutno tacno, u jednom akvarijumu drzim male ancistruse i helene, redovno ubacujem malezijske i barske puzeve kao hranu helenama, ali kada ubacim spirulinu za 5 min sve helene su na povrsini peska i odmah krecu ka tableticama spiruline, sinoc sam bas posmatrao i ancistrusi jedva da mogu da dodju do hrane od njih. Naravno uzimaju i puzeve jer non stop vadim prazne kucice.

Recite mi samo da li se kod vas helene razmnozavaju non stop tj. polazu jaja ili imaju odrtedjeni period kad to rade. Kod mene je u jednom trenutku aq. bio pun jajasaca koja su se izlegla i sad lagano rastu ali posle toga nista, nisu bacili jajasca sigurno 2-3 meseca. Akvarijum je 30 ak litara, podloga karcni pesak 2-4 mm, potopna filter pumpa atman ( ne znam tacno koja ), grejac atman 100 W. Od riba ima 15 ak malih ancistrusa i dva odrasla. Helena ima oko 20-30.
Bojan98nbgd
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 12 Dec 2011

PorukaPoslao: Pon Dec 12, 2011 9:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja imam bebe helena u akvarijumu,da li ce ubijati kozice posto vise nema malezijskuh puzeva
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailYahoo Messenger
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Pon Dec 12, 2011 9:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne. Nece.
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Pon Dec 12, 2011 9:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

za tren se uplasi posto imam 3 helene na 74l a skoro sam ubacio i kozice... btw da li helene ubijaju odrasle jedinke nerite, malezijce i ramshorn?
imam apple snail a ubacio bih jos pored helena i njih neke pa pitam
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
sale75bgd
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Dec 12, 2011 9:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nerite odnosno ove puzeve sto sam doneo sa ronjenja sa Ade ne diraju. Sve ostalo je nestalo.
zuja
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 10:50 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Desava se da ponekad helene smazu bebu kozicu ako uspeju da je uhvate ali to je stvarno mnoooooogo retko . Tako da ne treba brinuti .
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 11:25 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni se desilo da su mi helene uhvatile malog ancistrusa i pocele da gutaju. Imam i svedoka koji je kao i ja ostao zapanjen trenutnim prizorom. Verovatno je i mali anci bio pred smrt ili vec .....
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
zuja
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 11:42 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod mene je kozica bila ziva ali su je smazali .
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 12:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kod mene se jos ne izlezu ovi...ostaju samo kao prazni kvadratici nema vise onog zutog...ne vidjam ih uopste...strah me da nisu pocrkali...
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 16, 2011 12:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

a malezijce i ramshorn odrasle jedinke da li diraju?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
sale75bgd
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Dec 16, 2011 9:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod mene ubijaju sve, osim ovih "nerita" sa Ade sto sam doneo.
zuja
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 16, 2011 1:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

U prilog temi

Image

Image

Image

Image

Image
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Prodajem Helene (Clea helena) bjelos Ponuda 1 Pet Maj 11, 2012 12:21 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Helena Goran72 Tražnja 0 Sub Mar 31, 2012 7:44 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Helena Vlada991 Tražnja 0 Pon Mar 12, 2012 7:52 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati clea helena batakole2 Tražnja 2 Ned Nov 20, 2011 9:59 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Clea Helena LakiNena Ostali Stanovnici 4 Uto Nov 01, 2011 7:25 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License