Poslednji izmenio Bojan dana Pon Mar 03, 2014 4:43 pm, izmenjeno ukupno 1 puta Poslednji izmenio nikouro dana Sre Nov 21, 2012 11:09 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Ja sam kod mene nabavio povecu grupu helena, medjutim ,slabo nesto se penju po staklu biljkama , sve imam neki strah ,bojazan dal su zive. Po neka se vremenom pojavi da ide po podlozi. Sve puzice koje sam ubacio to primecujem ,ove barske kako da ih nazovem ,nisu vise u zivotu, dal ih helene jedu ne znam ali dosta praznih kucica ima po podlozi. Kakva su vasa iskustva?
Nigros Akvarista
Registrovan: 28 Feb 2010
One su kao malezijski, najvise vremena provode u podlozi.
Pazi da ti je akvarijum dobro zatvoren jer ti barski puzevi mogu da pobegnu iznad vode, a helene odu za njima i onda...
florida Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 24 Jun 2010
Ubacio sam skoro dve Helene u akvarijum, ispostavilo se da su zenke posto dosta lezu jaja. Nisam prebrojao ali siguran sam da ih je preko 20. Da li ce se iz svih formirati odrasla jedinka ili je varijanta, ko prezivi, pricace?
Jos jedno pitanjce, danas sam dodao oko 10 malezijskih, da li sam im vec presudio ili mogu da naprave populaciju?
Blue Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
Trebaju ti muzjak i zenka za uspesno prosirenje populacije, nisu hermafroditi.
Sto se tice malezijskih, mozda imaju sanse, obzirom da imas 2 helene, mada, zavisi koliko budu bili brzi Prati malo sta se desava, pa podeli iskustva ovde.
bdojca Akvarista
Registrovan: 16 Jul 2010
To mi i jeste problem sa Helenama, da ne dobijem vrtic! Akvarijum je od 50l, mislim da su dve dovoljne, mozda jos par ako malezijski odrade dobro svoj... posao:) . Naravno, saljem zapazanja...
Pre 20 dana sam ubacio oko 15 malezijskih na 2 Helene. Vidjam samo jednog malez, a praznih kucica sam nasao 7-8. Ko god pita kako protiv puzeva, samo Helena.
Moram da Vam se pohvalim. Juce sam ugledao malu helenicu, ako mogu tako da je nazovem u akvarijumu. Bas sam se odusevio .Bila je nekih 1.5.mm odprilike, sreci nikad kraja. Pravo odusevljenje. Na zalost nisam mogao da je uslikam, veoma je mala.
chicaan Akvarista
Registrovan: 30 Maj 2010
Ako bog da sto se kaze da prezive i da ih ima ,za dz po redosledu prijavljivanja Bojan , a za Nikourououa i Big Mamu ne mogu da se setim Bre ko je bio pre ,stvarno..hahhaha.