| Autor |
Poruka |
el_stupido
Akvarista

Registrovan: 05 Maj 2010
|
|
     |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Ja sam kod mene nabavio povecu grupu helena, medjutim ,slabo nesto se penju po staklu biljkama , sve imam neki strah ,bojazan dal su zive. Po neka se vremenom pojavi da ide po podlozi. Sve puzice koje sam ubacio to primecujem ,ove barske kako da ih nazovem ,nisu vise u zivotu, dal ih helene jedu ne znam ali dosta praznih kucica ima po podlozi. Kakva su vasa iskustva? |
|
|
|
   |
 |
Nigros
Akvarista

Registrovan: 28 Feb 2010
|
One su kao malezijski, najvise vremena provode u podlozi.
Pazi da ti je akvarijum dobro zatvoren jer ti barski puzevi mogu da pobegnu iznad vode, a helene odu za njima i onda... |
|
|
|
     |
 |
florida
Akvarista

Registrovan: 24 Jun 2010
|
imam ih i ja,helene se hrane drugim puzevima zato i imas prazne kucice od puzeva!!! |
|
|
|
   |
 |
bdojca
Akvarista

Registrovan: 16 Jul 2010
|
Ubacio sam skoro dve Helene u akvarijum, ispostavilo se da su zenke posto dosta lezu jaja. Nisam prebrojao ali siguran sam da ih je preko 20. Da li ce se iz svih formirati odrasla jedinka ili je varijanta, ko prezivi, pricace?
Jos jedno pitanjce, danas sam dodao oko 10 malezijskih, da li sam im vec presudio ili mogu da naprave populaciju? |
|
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Trebaju ti muzjak i zenka za uspesno prosirenje populacije, nisu hermafroditi.
Sto se tice malezijskih, mozda imaju sanse, obzirom da imas 2 helene, mada, zavisi koliko budu bili brzi Prati malo sta se desava, pa podeli iskustva ovde. |
|
|
|
   |
 |
bdojca
Akvarista

|
To mi i jeste problem sa Helenama, da ne dobijem vrtic! Akvarijum je od 50l, mislim da su dve dovoljne, mozda jos par ako malezijski odrade dobro svoj... posao:) . Naravno, saljem zapazanja... |
|
|
|
   |
 |
No 1
Urednik

|
Evo slika malo mojih Helena...
 |
|
|
|
   |
 |
miroslavyus
Akvarista

Registrovan: 28 Jan 2010
|
Gde bih mogao da nabavim u novom sadu ove puzeve ??? |
|
|
|
    |
 |
bdojca
Akvarista

|
Pre 20 dana sam ubacio oko 15 malezijskih na 2 Helene. Vidjam samo jednog malez, a praznih kucica sam nasao 7-8. Ko god pita kako protiv puzeva, samo Helena. |
|
|
|
   |
 |
No 1
Urednik

|
Moram da Vam se pohvalim. Juce sam ugledao malu helenicu, ako mogu tako da je nazovem u akvarijumu. Bas sam se odusevio .Bila je nekih 1.5.mm odprilike, sreci nikad kraja. Pravo odusevljenje. Na zalost nisam mogao da je uslikam, veoma je mala. |
|
|
|
   |
 |
chicaan
Akvarista

Registrovan: 30 Maj 2010
|
Ja sam prva u redu za podmladak(da se zna) Svaka čast, uspele su da se razmnože  |
|
|
|
    |
 |
No 1
Urednik

|
Hvala, nisam napomenuo da u akvarijumu solidno ima jajasaca ,videcemo sta ce da bude u narednim mesecima. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
|
    |
 |
No 1
Urednik

|
Ako bog da sto se kaze da prezive i da ih ima ,za dz po redosledu prijavljivanja Bojan , a za Nikourououa i Big Mamu ne mogu da se setim Bre ko je bio pre ,stvarno..hahhaha. |
|
|
|
   |
 |
|
|