| Autor |
Poruka |
tirkez
Akvarista
Registrovan: 09 Jan 2011
|
Lep aq kozica jos lepse . pitanjce jedno koliko kozama treba da porastu na neku normalnu vellicinu ? |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011
|
Pffff...ne mogu tacno da ti kazem. Ja sam poceo sa 5 komada, dosao do par stotina za 3-4 meseca. Rekao bih barem 45 dana...
Neka se nadoveze neko ko moze preciznije da kaze. |
|
|
|
   |
 |
matija2008
Akvarista

Registrovan: 23 Dec 2010
|
Aq ti je extra!!! Gledam ga i zamisljam moj kako ce da izgleda
Pravim za par dana jedan po istim dimenzijama kao sto je tvoj! |
|
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

|
Samo guraj. Za sve ostalo tu sam za pomoc.  |
|
|
|
   |
 |
matija2008
Akvarista

Registrovan: 23 Dec 2010
|
Kako uspevas da ti bilje bude tako lepe zelene boje??? Neka prihrana, ili sta??? |
|
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

|
Nema nikakve prihrane. Dobra zemlja, dobro svetlo, i povremeno CO2 kad se setim. Stizu neke sveze slicice za +/- pola sata... |
|
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

|
Kakve su impresije? Treba li nesto menjati/dodati?
 |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Svidja mi se izgled mahovine ali ne i raspored. Zatvorila je ceo akvarijum. |
|
|
|
     |
 |
Y2K986
Akvarista

|
Ima istine. Sa jedne strane nisam ocekivao da ce toliko da se razvije, a sa druge svidja mi se ovako. Bila je i namera da mahovina bude dominantna stvar u akvarijumu. U svakom slucaju nemam sta da radim sad sa njom, neka je.  |
|
|
|
   |
 |
Soprano
Akvarista
Registrovan: 18 Feb 2012
|
Po meni ova mahovina bi trebalo malo da se koriguje,znam da je namera bila da ona bude dominantna ali nekako previse je dominantna za moj ukus.Moze i neki predlog od iskusnijih na koji nacin bi mogla mahovina da se sredi da bude jos lepsa nego sto je sad.Pozzzzz |
|
|
|
   |
 |
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011
|
Mahovina je prelepa, i ja je ne bih dirao. Ne znam shta bi ovde mogao da korigujesh... Veruj te ljudi da akvarijum izgleda mnoooooogo bolje uzivo. |
|
|
|
    |
 |
papaluza1
Akvarista

Registrovan: 17 Dec 2011
|
Evo da i moja neiskusna malenkost prokomentarise. Za pocetak, trebao si valisineriu da kidas skroz do povrsine, znam da je tesko ubosti ali tri puta meri jedan put seci. Sagitariju bi stavio leve i desne strane, naravno prednji plan, tako da sredina ostane prazna. Tu u sredini bi posadio nesto sto bi raslo do 2-3 cm visine. To desno u zadnjem planu je predpostavljam
Ceratopteris siliquosa, ja bih nju stavio i u zadnji levi cosak, ali ne u velikoj kolicini. To skroz levo drvce ne valja da sedi samo, mora neku mahovinicu da dobije Zaboravih da kazem da bi mahovinu malo, ali sasvim malo osisao.
Eto toliko od mene.I samo da pitam, kako se zove ta mahovina tacno ? Inace sve pohvale za akvarijum, divno je videti ovako bujno bilje  |
Poslednji izmenio papaluza1 dana Ned Feb 19, 2012 11:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

|
Hteo sam da vidim kako izgleda valisneria kad se ovako skrati, obicno je sisam do malo iznad nivoa vode. Sto se sagitarie tice, nisam ocekivao da ce ovoliko visoko da raste. Dok nije bilo mahovine ovoliko da joj blokira svetlost bila je dosta niska, bas je bilo kako valja. Treba sad da vidite, neki listovi izbijaju iznad povrsine vode. U tom pravcu morace nesto da se radi. Razmisljam da je menjam za glosso. Videcemo...
Desno u zadnjem planu je ceratopteris thalictroides water sprite i sa njom imam velike muke. Stalno se izvlaci iz podloge i nikako da se primi. A kad se primi preraste akvarijum za 15 dana i posle dominiraju samo ruzna stabla. Razmisljam da je izbacim skroz.
Drvce sluzi samo za razmnozavanje mahovine. Ignorisite ga.
U levom uglu su mi 2 kriptokorine koje mi dosta sporo napreduju ( ima slika na prethodnim stranama ). Od njih ocekujem nesto slicno kao i od cryp. undulate u desnom uglu. Samo jos malo vremena...
Btw, trebalo bi da je mahovina christmas moss. Nisam 100%... |
|
|
|
   |
 |
Onix21
Akvarista

Registrovan: 31 Okt 2010
|
lepo lepo  |
|