Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Aq Y2K986 140L Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
MiMa987
Akvarista

Registrovan: 02 Okt 2010

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 2:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Spremljen je aq o kojem smo pricali vec neko vreme.Dakle,

Dimenzije: 100*40*35 ~ 140L

Filter: 50*40*15 ~ 30L

Osvetljenje: 2*30W stedne 6500K i 2*18W Sylvania Gro-Lux

Podloga: 1 kesa Terra Magma i 1/3 kese Carobna Zemlja, mreza za komarce, pesak i kvarcni pesak

Biljke : Ima kriptokorina, ludwigia, sagitaria, valisneria i jos par njih za koje nisam siguran koje su.Inace zahvalio bih se clanovima Mello i Sale75bgd na obezbedjivanju istih.

Ribice: Ima 15 gupika, 4 ancitrusa, 5 korija (3 albino), 5-6 kozica, nekoliko malazijskih puzeva...
U planu su nekoliko skalara, jato neonki, jato zebrica, i mozda kasnije kribenzisi.

Aq je prosao proces cikliranja od preko mesec dana sa gupikama i korijima u njemu bez problema.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 2:26 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nema na cemu, dobrodosli ste uvek kao i svi drugi akvaristi.
Nadam se da je kamenje trenutno u aq jer nesto nece da potone, a da ce ga zameniti neki lep panj i sl. Inace odlicno je i siguran sam ide u pravom smeru!! Cekao sam ko zapeta puska ovaj aq, iskreno Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
MiMa987
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 2:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kamenje je tu da prikrije sto je moguce vise prelivne cevi.Cim se biljke uguste i prekriju cevi,kamenje leti napolje.
Ovo su tek pionirski koraci ovog akvarijuma,ima tu jos dosta da se radi tako da ce svaka bitnija promena biti blagovremeno postovana ovde. Smile

EDIT : Zna li neko kako se zovu biljke na poslednjoj slici?

Predlozi,sugestije,kritike??
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 4:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

posto nemas jako mnogo riba, aeracija ti nije potrebna, umesto toga nakaci na kvasac-secer co2, biljke ce ti biti zahvalne Smile
MiMa987
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 4:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Videcemo za CO2,nisam jos uvek razmishljao u tom pravcu.Ali bice jos ribica,min 25 preko ovih sad.
gocha
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 5:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moj savet: ne znam sta koja je ovo biljka na zadnjoj slici,nevidim lepo dal hrast ili drezga,ali bi bilo lepse da sa njom sakrijes prelivnu cev...
A sto se tice imas 25 ribica trenutno i kada dodas jos 25 zar nemislis da ce to biti mnogo,jos ako si planirao u to skalare i kribenzise.... to ce biti.... hmmmm.... Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Mirko_98
Akvarista

Registrovan: 16 Maj 2011

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 5:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lep akvarijum. Jedva čekam da se razraste bilje. Po meni bi još 4-5 skalara i to je to. Wink
MiMa987
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 6:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malo je samo 4-5 skalara na ovo,bice mnogo pusto.Broj gupika cu da smanjim jer realno mnogo je 15.
Dakle plan je 10-tak crvenih zebri, 10-tak gupika, 10-tak neonki i 3-4 skalara.Ramirezi su tek u fazi razmatranja.Ostale ribice bukvalno i ne racunam jer se nekako podrazumevaju u svakom aq i vise koriste nego sto skode (algari,muljasi i sl.)

Sto se ideje za biljke tice,ovo sto si je spomenuo gocha,bas mi nekako lezi u uglu. Wink A mislim da ce valisneria da prekrije cevi bas kako treba kad se razvije i ugusti.Ne znam,meni se cini da je bolje resenje ovako...
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Pet Maj 27, 2011 9:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da je zovu hrast.Lepa podloga.
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 6:36 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fino ce ovo da bude samo probaj da sakrijes prelivne cevi.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 9:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prelivne cevi ces sakriti valisnerijom. Nemoj da sklanjas tu biljku desno iz coska jer nece valjati. Ukoliko sa njom pokusas da sakrijes cevi zapusice ih jako brzo. I ne razmisljaj o CO2 jer je za to jos uvek rano, a sem toga gde si kod mene video CO2 (upravo krecem sa 3 kese raznih biljaka).
Ja ne znam jos uvek zasto se ljudi toliko opterecuju sa CO2, pre nego aq nabave ja mislim da su vec nabavili kvasac i secer... Ne mogu to da shvatim.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Neon Nitro
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 17 Mar 2011

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 1:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ona biljka u desnom cosku je ceratopterus t.

Inace raste jako brzo, mozda i brze od hrasta ako ima puno svetla.

Meni je inace mnogo lepsi od hrasta zbog sitnijih listova.

A sad na aq, mislim da je dobro za pocetak i da ces ga moci lepo urediti Wink
MiMa987
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 1:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dakle ceratopteris t, ispred je kripta (neka).Koje su ove desno do stakla i ova odmah levo pored ceratopteris t?
Svetla ima dosta,bar ja mislim,a zanimljivo je to sto su biljke krenule da rastu i da pustaju listove pre nego sto im se razvio koren. Smile
Neon Nitro
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 17 Mar 2011

PorukaPoslao: Sub Maj 28, 2011 1:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne mogu da se setim....

Sad sam se setio to je bacopa Wink

Ceratopteris ce ti imati drugaciju formu listova ako ga zasadis ili vezes za kamen.

Ako ga zasadis imace listove ovako

http://www.aquariumbg.com/imag.....ides_s.jpg
MiMa987
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Maj 29, 2011 3:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sta znaci kad se listovi biljke(najvise u gornjem delu) skupljaju prema gore?Kao cvet ili nesto slicno.
Uglavnom se desava u vecernjim satima.Sumnjam da je nedostatak svetlosti,pa rekoh da pitam o cemu se radi?
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Y2K986 - Biljni akvarijum Blue Takmičenje 0 Pon Jan 02, 2012 11:18 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka novih 140l joca93knj Akvarijumi 15 Pet Mar 11, 2011 7:50 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License