| Autor |
Poruka |
MiMa987
Akvarista

Registrovan: 02 Okt 2010
|
Spremljen je aq o kojem smo pricali vec neko vreme.Dakle,
Dimenzije: 100*40*35 ~ 140L
Filter: 50*40*15 ~ 30L
Osvetljenje: 2*30W stedne 6500K i 2*18W Sylvania Gro-Lux
Podloga: 1 kesa Terra Magma i 1/3 kese Carobna Zemlja, mreza za komarce, pesak i kvarcni pesak
Biljke : Ima kriptokorina, ludwigia, sagitaria, valisneria i jos par njih za koje nisam siguran koje su.Inace zahvalio bih se clanovima Mello i Sale75bgd na obezbedjivanju istih.
Ribice: Ima 15 gupika, 4 ancitrusa, 5 korija (3 albino), 5-6 kozica, nekoliko malazijskih puzeva...
U planu su nekoliko skalara, jato neonki, jato zebrica, i mozda kasnije kribenzisi.
Aq je prosao proces cikliranja od preko mesec dana sa gupikama i korijima u njemu bez problema.
 |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Nema na cemu, dobrodosli ste uvek kao i svi drugi akvaristi.
Nadam se da je kamenje trenutno u aq jer nesto nece da potone, a da ce ga zameniti neki lep panj i sl. Inace odlicno je i siguran sam ide u pravom smeru!! Cekao sam ko zapeta puska ovaj aq, iskreno  |
|
|
|
    |
 |
MiMa987
Akvarista

|
Kamenje je tu da prikrije sto je moguce vise prelivne cevi.Cim se biljke uguste i prekriju cevi,kamenje leti napolje.
Ovo su tek pionirski koraci ovog akvarijuma,ima tu jos dosta da se radi tako da ce svaka bitnija promena biti blagovremeno postovana ovde.
EDIT : Zna li neko kako se zovu biljke na poslednjoj slici?
Predlozi,sugestije,kritike?? |
|
|
|
   |
 |
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010
|
posto nemas jako mnogo riba, aeracija ti nije potrebna, umesto toga nakaci na kvasac-secer co2, biljke ce ti biti zahvalne  |
|
|
|
   |
 |
MiMa987
Akvarista

|
Videcemo za CO2,nisam jos uvek razmishljao u tom pravcu.Ali bice jos ribica,min 25 preko ovih sad. |
|
|
|
   |
 |
gocha
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010
|
Moj savet: ne znam sta koja je ovo biljka na zadnjoj slici,nevidim lepo dal hrast ili drezga,ali bi bilo lepse da sa njom sakrijes prelivnu cev...
A sto se tice imas 25 ribica trenutno i kada dodas jos 25 zar nemislis da ce to biti mnogo,jos ako si planirao u to skalare i kribenzise.... to ce biti.... hmmmm....  |
|
|
|
    |
 |
Mirko_98
Akvarista

Registrovan: 16 Maj 2011
|
Lep akvarijum. Jedva čekam da se razraste bilje. Po meni bi još 4-5 skalara i to je to.  |
|
|
|
   |
 |
MiMa987
Akvarista

|
Malo je samo 4-5 skalara na ovo,bice mnogo pusto.Broj gupika cu da smanjim jer realno mnogo je 15.
Dakle plan je 10-tak crvenih zebri, 10-tak gupika, 10-tak neonki i 3-4 skalara.Ramirezi su tek u fazi razmatranja.Ostale ribice bukvalno i ne racunam jer se nekako podrazumevaju u svakom aq i vise koriste nego sto skode (algari,muljasi i sl.)
Sto se ideje za biljke tice,ovo sto si je spomenuo gocha,bas mi nekako lezi u uglu. A mislim da ce valisneria da prekrije cevi bas kako treba kad se razvije i ugusti.Ne znam,meni se cini da je bolje resenje ovako... |
|
|
|
   |
 |
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011
|
Mislim da je zovu hrast.Lepa podloga. |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Fino ce ovo da bude samo probaj da sakrijes prelivne cevi. |
|
|
|
     |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Prelivne cevi ces sakriti valisnerijom. Nemoj da sklanjas tu biljku desno iz coska jer nece valjati. Ukoliko sa njom pokusas da sakrijes cevi zapusice ih jako brzo. I ne razmisljaj o CO2 jer je za to jos uvek rano, a sem toga gde si kod mene video CO2 (upravo krecem sa 3 kese raznih biljaka).
Ja ne znam jos uvek zasto se ljudi toliko opterecuju sa CO2, pre nego aq nabave ja mislim da su vec nabavili kvasac i secer... Ne mogu to da shvatim. |
|
|
|
    |
 |
Neon Nitro
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 17 Mar 2011
|
Ona biljka u desnom cosku je ceratopterus t.
Inace raste jako brzo, mozda i brze od hrasta ako ima puno svetla.
Meni je inace mnogo lepsi od hrasta zbog sitnijih listova.
A sad na aq, mislim da je dobro za pocetak i da ces ga moci lepo urediti  |
|
|
|
    |
 |
MiMa987
Akvarista

|
Dakle ceratopteris t, ispred je kripta (neka).Koje su ove desno do stakla i ova odmah levo pored ceratopteris t?
Svetla ima dosta,bar ja mislim,a zanimljivo je to sto su biljke krenule da rastu i da pustaju listove pre nego sto im se razvio koren.  |
|
|
|
   |
 |
Neon Nitro
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 17 Mar 2011
|
|
    |
 |
MiMa987
Akvarista

|
Sta znaci kad se listovi biljke(najvise u gornjem delu) skupljaju prema gore?Kao cvet ili nesto slicno.
Uglavnom se desava u vecernjim satima.Sumnjam da je nedostatak svetlosti,pa rekoh da pitam o cemu se radi? |
|
|
|
   |
 |
|
|