Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Bakterijsko raspadanje peraja Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
chavke
Akvarista

Registrovan: 11 Okt 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 7:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jedan dan se ribice malo potuku i jednom xifou strada bočno peraje.
Situacija nepromenjena, peraje stagnira ne propada dalje , čak šta više počinje da se oporavlja.
I onda ja, samo nabrzaka da počupam par pelcera zaronim NE OPRANE ruke (a nisu me tako učili) i gle čuda za par dana mužijak xifoa počinje da gubi mač na repu, ja reko gricnuli ga odvojim u mrestilicu u istom akvarijumu kad ono nastavlja da gubi mač.
Juče vidim maleckog xifoa da ima rasčupano leđno peraje i mužijaka gupike sa rasčupanim repnim.
E pa danas nemam tog xifoa i gupija( bog da im dušu prosti - moji prvi mrestovi), a na još jednom xifou rasčupano leđno peraje.

počelo tretiranje celog akvarijuma, javljam šta je bilo.

I jedan savet za sve početnike:

"PERITE RUKE PRE I POSLE ZARANJANJA U AKVARIJUM"

da ne prođete ko ja

ksifoi koji su nastradali su iz prvog mresta kad još ništa nisam znao,
pa sam ih malo stavio u necikliran akvarijum, otrovao ih slučajno pa proveo 3 dana i noći, i uspeo da ih vratim u život iako su se već prevrnuli na bok.

Mene duša boli što je tako a samo da nisam žurio prvi put, pa drugi put neki dan.

Poslušajte savet jer sam ja sada jako Sje...n
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 7:44 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

veljko023
Akvarista

Registrovan: 07 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 7:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

To sto si sad naveo nema nikakve veze sa rukama. Jedino ako nisi ruke zaranjao u neki od zarazenih akvarijuma? Prodjes pored akvarijuma kines i ribe dobiju grip ili.. Smile
Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 8:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovo je jos jedan primer kako sve moze da se uradi kako ne treba, cak mi ni celo izlaganje nije bas najjasnije. Nedovoljno podataka da bi dosli do bilo kakvog zakljucka a sto se tice neopranih ruku veljko je vec obrazlozio.
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 10:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ruke svakako treba prati pre i posle. Ovde ipak nije do toga.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
chavke
Akvarista

Registrovan: 11 Okt 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 27, 2012 11:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sticajem okolnosti sve je bilo u redu do neki dan kad sam pocupao pelcer.
promena vode 1/3 svakih 10 dana
cak nisam nista ni cackao oko bilja da se malo zadzungla nebi li imao pelcera za drugi akvarijum.
nisam ubacivao ribice vec neko vreme
temperatura je konstantna 25-26 i nocu i danju
fotoperiod 11 sati
hrana iz iste kutijice kao i ranije
voda odstoji 20-24 sata
protok na pola od atmana 302

34 ribe +3 anci +5 cory + 6 kozica

2 ribe nedostaju (ksifo i gupi)
2 ribe nisu u redu 2x ksifo

na velikoj samo mac na repu propada ( nema nista belo na krajevima)
na maloj ledjno peraje iskrzano nema nista belo

jedu ko lude ali su malo mirnije
obicno su plivale levo desno non stop i ceprkale po mahovini (muzijak spopaa zenku i dalje) a sada prave pauze i povlace se uz neku biljku gde nije prometno (i dalje muzijak spopada zenku)

edit:
eee ima jos jedna stvar taj dan izvadjen jedan sloj aq vate, tanak - koji je ubacen preko celog filtera ranije da pokupi bakterije za drugi akvarijum zbog cikliranja
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka borac peraja gagi007 Ribe 3 Ned Maj 13, 2012 9:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Borac - slepljena peraja Cvrc Bolest 33 Sub Maj 05, 2012 9:41 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Gupiki bela prednja krilca(peraja)? sveta021 Bolest 0 Sre Mar 21, 2012 8:04 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Raspadanje peraja sijamski borac Početak u akvaristici 2 Ned Jan 01, 2012 11:21 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka izgrickana repna peraja Cyrix Bolest 17 Pet Dec 16, 2011 12:52 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License