Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Barbus tetrazona Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Zoki

Registrovan: 13 Dec 2011

PorukaPoslao: Pon Jan 30, 2012 10:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cao svima! Dobio sam na poklon 5 tetri! Zanima me da li mogu da mi povrede ostale ribice posto mi je jedna platika stalno na dnu i tesko dise! pa se bojim da ce uginuti sta da radim? kad sam stavio tetre posle nekih sat, dva vremena platika mi se umirila a i vidim da hoce da capnu ostale ribice! AQ je od nekih 50 l i u njemu imam 2 black moly zenke , gupika 10, dve platike valjda muzjaka i zenku, dva muljara pande i dva algara i 5 tetri i planiram jos i neonke da ubacim!! Hvala vam u napred! Vleo bi da mi pomognete! hvala
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Jan 30, 2012 10:55 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 8:21 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malo mi je ne jasno, u naslovu piše barbus tetrazona a kasnije u postu pominješ tetre? Ako su barbusi, oni umeju da budu agresivni posebno prema gupikama i prema svemu što ima veliki rep i sporijje je od njih, ako su tetre ne bi trebalo da imaš problema, inače, ovo je više nego dovoljno riba za 50 L, svako novo ubacivanje riba bi bila gužva.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Zoki

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 10:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nemanjask ::
Malo mi je ne jasno, u naslovu piše barbus tetrazona a kasnije u postu pominješ tetre? Ako su barbusi, oni umeju da budu agresivni posebno prema gupikama i prema svemu što ima veliki rep i sporijje je od njih, ako su tetre ne bi trebalo da imaš problema, inače, ovo je više nego dovoljno riba za 50 L, svako novo ubacivanje riba bi bila gužva.
Pa jel to nije isto? meni kad su doneli rekli su mi da su barbusi a ste su kao i tetre stavicu slike! izbacicu gupike i ubaciti jos samo 5 neonki! mislim da ce za njih biti mesta! hvala na savetu!
Zoki

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 11:02 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slike su lose al nadam se da se vidi!
Image

Image

Image
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 11:28 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Barbus je u pitanju, a ne Tetra. Poslusaj savet koji ti je nemanjask dao. Dodao bih jos da njih nikako ne mesas sa Skalarima, te dve vrste se ne trpe, skalari bi u tom slucaju bili ti koji bi trpeli terorisanje.
mezzano
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 11:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovo je Barbus Tetrazona, a ne tetre. I jeste, hoce oni, kad se zaigraju, da grickaju ribice sa bujnim repovima i perajima, ali platike ne bi trebalo da diraju. Imam i ja 5 komada u akvarijumu i hoce malo da maltretiraju gupike, ali ostale stanovnike ne.

Barbus Tetrazona
Barbus Tetrazona - wiki
Zoki

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 1:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fiber ::
Barbus je u pitanju, a ne Tetra. Poslusaj savet koji ti je nemanjask dao. Dodao bih jos da njih nikako ne mesas sa Skalarima, te dve vrste se ne trpe, skalari bi u tom slucaju bili ti koji bi trpeli terorisanje.
I ne bi skalare ne svidjaju mi se! dodao bih samo jos neonke i to je to! hvala u svakom slucaju1
Zoki

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 1:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mezzano ::
Ovo je Barbus Tetrazona, a ne tetre. I jeste, hoce oni, kad se zaigraju, da grickaju ribice sa bujnim repovima i perajima, ali platike ne bi trebalo da diraju. Imam i ja 5 komada u akvarijumu i hoce malo da maltretiraju gupike, ali ostale stanovnike ne.

Barbus Tetrazona
Barbus Tetrazona - wiki
e hvala ti puno!
Zoki

PorukaPoslao: Uto Jan 31, 2012 1:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E hvala vam ljudi ! ja sam vise za terte ali to sam sinoc dobio na poklon pa sta cu moram ih drzati!
UrosBGD
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 10:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dobro prati barbuse... Meni malteretiraju korije cim ih vide, duge su jurili kao ludi u pocetku a sad kao da su zajedno u jatu... 2 neonke su ubili... Jedino crvenu serpu tetru ne diraju jer ih je par puta pojurila. Sad su svi super ali je u pocetku, dok se nisu navikli, bilo problema.
krlle83
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 11:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cekaj a zar Barbus ne spada u tetre zajedno sa Serpama,rodostomusima,i mnostvo ostalih ??
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 11:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne, barbus je totalno drugi rod riba od tetri.
mezzano
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Feb 04, 2012 12:15 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Barbus spada u Cyprinidae, kao Saran. Sumatranski sarancic Smile
Uzgred, jedna od mojih omiljenih riba.
Zoki

PorukaPoslao: Pon Feb 20, 2012 1:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

UrosBGD ::
Dobro prati barbuse... Meni malteretiraju korije cim ih vide, duge su jurili kao ludi u pocetku a sad kao da su zajedno u jatu... 2 neonke su ubili... Jedino crvenu serpu tetru ne diraju jer ih je par puta pojurila. Sad su svi super ali je u pocetku, dok se nisu navikli, bilo problema.
Joj meni muku zadaju izgleda da su mi ubili dve moli zenke i 2 pande cistaca i jednu platiku a jedna platika mi se stalno krije! sad posto su mi ubili muljare kupio sam 4 obicna i njih napadaju bojim se da ce i njih ubiti! i imam 4 crvene neonke ali njih za sad ne diraju! ne znam sta da radim!
branko97KW
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2012

PorukaPoslao: Pon Feb 20, 2012 2:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najbolje barbuse ukloni iz aq
Prodaj ih u pet-shop ako mozes

Stalno ce ti praviti probleme sa ribama bar je kod mene tako bilo
Nijednu ribu ne propuste da ,,gricnu,, koja ima veliki i sareni rep
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Barbus - problem posle hranjenja! Tiger barb Bolest 8 Pet Maj 11, 2012 10:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Barbus, sta mu je? nikola 45 Bolest 10 Pet Maj 11, 2012 8:50 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka pol barbus tetrazona SmileY Ribe 20 Pon Mar 05, 2012 6:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Barbus tetrazona strasno agresivni?! UrosBGD Ribe 6 Ned Dec 25, 2011 10:33 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Barbus titteya mrest!!! djuradj.umkovic2@gmail.co Razmnožavanje 4 Sre Nov 02, 2011 2:04 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License