| Autor |
Poruka |
Zoki
Registrovan: 13 Dec 2011
|
Cao svima! Dobio sam na poklon 5 tetri! Zanima me da li mogu da mi povrede ostale ribice posto mi je jedna platika stalno na dnu i tesko dise! pa se bojim da ce uginuti sta da radim? kad sam stavio tetre posle nekih sat, dva vremena platika mi se umirila a i vidim da hoce da capnu ostale ribice! AQ je od nekih 50 l i u njemu imam 2 black moly zenke , gupika 10, dve platike valjda muzjaka i zenku, dva muljara pande i dva algara i 5 tetri i planiram jos i neonke da ubacim!! Hvala vam u napred! Vleo bi da mi pomognete! hvala |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Malo mi je ne jasno, u naslovu piše barbus tetrazona a kasnije u postu pominješ tetre? Ako su barbusi, oni umeju da budu agresivni posebno prema gupikama i prema svemu što ima veliki rep i sporijje je od njih, ako su tetre ne bi trebalo da imaš problema, inače, ovo je više nego dovoljno riba za 50 L, svako novo ubacivanje riba bi bila gužva. |
|
|
|
   |
 |
Zoki
|
| nemanjask :: |
| Malo mi je ne jasno, u naslovu piše barbus tetrazona a kasnije u postu pominješ tetre? Ako su barbusi, oni umeju da budu agresivni posebno prema gupikama i prema svemu što ima veliki rep i sporijje je od njih, ako su tetre ne bi trebalo da imaš problema, inače, ovo je više nego dovoljno riba za 50 L, svako novo ubacivanje riba bi bila gužva. |
Pa jel to nije isto? meni kad su doneli rekli su mi da su barbusi a ste su kao i tetre stavicu slike! izbacicu gupike i ubaciti jos samo 5 neonki! mislim da ce za njih biti mesta! hvala na savetu! |
|
|
|
    |
 |
Zoki
|
Slike su lose al nadam se da se vidi!
 |
|
|
|
    |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Barbus je u pitanju, a ne Tetra. Poslusaj savet koji ti je nemanjask dao. Dodao bih jos da njih nikako ne mesas sa Skalarima, te dve vrste se ne trpe, skalari bi u tom slucaju bili ti koji bi trpeli terorisanje. |
|
|
|
   |
 |
mezzano
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010
|
Ovo je Barbus Tetrazona, a ne tetre. I jeste, hoce oni, kad se zaigraju, da grickaju ribice sa bujnim repovima i perajima, ali platike ne bi trebalo da diraju. Imam i ja 5 komada u akvarijumu i hoce malo da maltretiraju gupike, ali ostale stanovnike ne.
Barbus Tetrazona
Barbus Tetrazona - wiki |
|
|
|
   |
 |
Zoki
|
| Fiber :: |
| Barbus je u pitanju, a ne Tetra. Poslusaj savet koji ti je nemanjask dao. Dodao bih jos da njih nikako ne mesas sa Skalarima, te dve vrste se ne trpe, skalari bi u tom slucaju bili ti koji bi trpeli terorisanje. |
I ne bi skalare ne svidjaju mi se! dodao bih samo jos neonke i to je to! hvala u svakom slucaju1 |
|
|
|
    |
 |
Zoki
|
| mezzano :: |
Ovo je Barbus Tetrazona, a ne tetre. I jeste, hoce oni, kad se zaigraju, da grickaju ribice sa bujnim repovima i perajima, ali platike ne bi trebalo da diraju. Imam i ja 5 komada u akvarijumu i hoce malo da maltretiraju gupike, ali ostale stanovnike ne.
Barbus Tetrazona
Barbus Tetrazona - wiki |
e hvala ti puno! |
|
|
|
    |
 |
Zoki
|
E hvala vam ljudi ! ja sam vise za terte ali to sam sinoc dobio na poklon pa sta cu moram ih drzati! |
|
|
|
    |
 |
UrosBGD
Akvarista

Registrovan: 24 Dec 2011
|
Dobro prati barbuse... Meni malteretiraju korije cim ih vide, duge su jurili kao ludi u pocetku a sad kao da su zajedno u jatu... 2 neonke su ubili... Jedino crvenu serpu tetru ne diraju jer ih je par puta pojurila. Sad su svi super ali je u pocetku, dok se nisu navikli, bilo problema. |
|
|
|
   |
 |
krlle83
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2012
|
Cekaj a zar Barbus ne spada u tetre zajedno sa Serpama,rodostomusima,i mnostvo ostalih ?? |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Ne, barbus je totalno drugi rod riba od tetri. |
|
|
|
   |
 |
mezzano
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010
|
Barbus spada u Cyprinidae, kao Saran. Sumatranski sarancic
Uzgred, jedna od mojih omiljenih riba. |
|
|
|
   |
 |
Zoki
|
| UrosBGD :: |
| Dobro prati barbuse... Meni malteretiraju korije cim ih vide, duge su jurili kao ludi u pocetku a sad kao da su zajedno u jatu... 2 neonke su ubili... Jedino crvenu serpu tetru ne diraju jer ih je par puta pojurila. Sad su svi super ali je u pocetku, dok se nisu navikli, bilo problema. |
Joj meni muku zadaju izgleda da su mi ubili dve moli zenke i 2 pande cistaca i jednu platiku a jedna platika mi se stalno krije! sad posto su mi ubili muljare kupio sam 4 obicna i njih napadaju bojim se da ce i njih ubiti! i imam 4 crvene neonke ali njih za sad ne diraju! ne znam sta da radim! |
|
|
|
    |
 |
branko97KW
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2012
|
Najbolje barbuse ukloni iz aq
Prodaj ih u pet-shop ako mozes
Stalno ce ti praviti probleme sa ribama bar je kod mene tako bilo