Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Bela mutna voda Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Maridza
Akvarista

Registrovan: 01 Jun 2023

PorukaPoslao: Uto Sep 12, 2023 12:06 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav svima, imam akvarijum od 80 litara, u njemu otprilike 30ak ribica, gupike i neonke uglavnom.
4 meseca je proslo od kako ie akvarijum cikliran, i nikad problema do sad nije bilo, voda i nedeljno odrzavanje uvek na vreme.
Ali mi se pre dve nedelje pojavila ta mutna bela voda, za koju ne mogu da zakljucim sta je, probao sam da dodam seachem clarity ali nije pomogao, cak mogu reci da se posle njega jos vise zamutilo.
Sumnjao sam na infuzoriju, ali kada izvadim vodu iz akvarijuma u casu, ona je skoro pa kristalja, dok je u akvarijumu mutna. Nije do stakla jer ih redovjo cistim i kad sam menjao vodu vidi se da je staklo kristalno cisto, ne znam sta moze biti i sta da radim.
Upravo sam prekrio akvarijum cebetom pa planiram tako da ostavim ako je infuzorija da resim na taj nacin, da li je neko imao slican problem i da li mozda neko zna neko potencijalno resenje?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Sep 12, 2023 12:06 am Snimi Poruku Nazad na vrh

dk
Akvarista

Registrovan: 13 Sep 2019

PorukaPoslao: Sre Sep 13, 2023 6:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisi napisao kakva je filtracija.
Moze da bude u pitanju prenamnozavanje bakterija usled nedovoljne filtracije, neadekvatnog odrzavanja ili kolapsa kultura u filteru, koji moze da nastane zbog pogresnog nacina ispiranja ili ukoliko je filter materijal predugo bio bez vode.

Ukoliko je to problem, problem bi trebalo da nestane sam od sebe, a dovoljno je da jednom nedeljno filter isperes akvarijumskom vodom koju prethodno izvadis iz akvarijuma.
Maridza
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 14, 2023 12:52 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Filter je aquael fzn 2, u njemu imam kao prvi sloj sundjer, pa vatu i zatim one keramicke valjke. Uvek ga perem u akvarijumskoj vodi. Sada jedino sto mogu pomsliti jeste da je bio dugo bez vode i da sam gu napravio gresku. Jer dok menjam vodu filter sam ispusti svu iz njega, i taj period dok izvucem staru i sipam nove 30% bude bez vode
Maridza
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 14, 2023 12:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel onda u redu da prvo izvucem malo vode iz akv, ubacim u nju svu filter masu i properem. Promenim 30% vode i onda vratim filter masu nazad u filter i odma pokrenem ili kako?
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010

PorukaPoslao: Pet Sep 15, 2023 12:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Probaj da ne diras nista sem redovne izmene vode nekoliko nedelja. Uglavnom je sve to samo posledica nedovoljno zacikliranog akvarijuma.
Maridza
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Sep 17, 2023 11:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Akvarijum je bio prekriven cebetom 6 dana, malo pre otvoreno. Voda je perfektno cista, prozirna i lepa. Jedino su malo biljke stradale, al nema veze one ce nadoici kroz par dana
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Voda Borca vuce ka povrsini EmEmily Bolest 3 Uto Jul 11, 2023 2:23 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Borac bela izraslina Čokolada52 Bolest 3 Sre Apr 13, 2022 1:39 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mutna voda i ribe na povrsini Bagzi80 Početak u akvaristici 12 Sre Okt 27, 2021 2:39 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Bela izraslina na zlatnoj ribici SanjaP Bolest 6 Ned Avg 08, 2021 5:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Mutna voda Likan Početak u akvaristici 7 Pon Feb 15, 2021 2:03 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker