Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Bele tackice po staklu Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Sijam king
Akvarista

Registrovan: 06 Jan 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 17, 2012 11:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nisu to puzevi oni ne postavljaju jaja pod podlogu(barem kod mene je bilo i tamo)po mrni je to parazit ili nesto tako neki vanzemaljac Very Happy,to je anomali ja neka sitna naj verovatnije kao i kod mene,ja ti preporucujem da opers ceo akvarijum i kao sto sam napisao gore.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Feb 17, 2012 11:39 am Snimi Poruku Nazad na vrh

branko5
Akvarista

Registrovan: 14 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Feb 18, 2012 4:19 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemam sada vremena da umanjujem sliku ali na ovoj mogu da se primete bele tačice, ako si na ovo mislio. To je krečnjak i najbolje se skida prilikom zamene vode onim oštrim strugačem za staklo. Može i žicom za sudove i sl. Malo poprskaj vodom spoljni zid akvarijuma i sačekaj da osuši. Ako bude tačkica i sa te spoljne strane onda je ovo u pitanju.

Image
Icara
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 3:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Opet pokrecem temu o "belim tackicama" Smile

Prosto su neverovatne, proslo je 2 i po meseca od pocetka mog problema i jos su tu. Cistim ih mehanickim putem i uvek se vracaju. Menjam 1/3 vode svakih 5 dana, usisavam podlogu, hranim po malo ... ne znam gde gresim i kako da ih se resim. Trazio sam i po stranim sajtovima, dosta njih su ih imali ali su nestali, ne znaju ni oni sta je to i sta je uzrok pojavljivanja. Tackice su ljigave, lako se skidaju, cak se mrdaju tj talasaju kod rasprskivaca za vazduh. Igrao sam se malo sa fotoaparatom, pomocu nekih efekata se vide. Inace se ne bi videle jer su sitne.
Image
Image
Image
plavsic88
Akvarista

Registrovan: 25 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 4:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I ja sam imao u jednom starom akvarijumu problema sa tim,mislio sam da su neke vasi jer je izgledalo da se krecu.
Uglavnom,skidao sam ih stalno,i stalno se pojavljivale dok jednom same nisu nestale...
I dalje nemam pojma sta je to bilo Smile
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 4:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zbog svetla nije sigurno jer nemam problema sa zelenim, tackastim, vlaknastim i ostalim algama ... Voda mi ne smrdi. Prosto ne znam sta je! Smile
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 8:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da nisu mozda crvici? Oni ovako nekako izgledaju, bezazleni su, a javljaju se zbog previse hrane u vodi. Smanji malo ishranu ribama pa vidi ima li napretka.
Bibby
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 02 Apr 2012

PorukaPoslao: Sre Apr 11, 2012 10:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisam iskusan akvarista, ali i meni se to pojavljivalo dok sam ciklirala akvarijum. Da nije samo kalcijum hidroksid nastao zbog tvrde vode? Ako se ne mredaju sve je ok:D

Sad kad videh slike, i meni se čini da su crvići.

Poslednji izmenio Bibby dana Sre Apr 11, 2012 10:58 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

Razlog izmene Bibby: Dodatak
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Apr 12, 2012 12:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nisu crvici, tackice su okrugle (kao sto vidite na slikama), ne drmaju se. Drmaju se samo pored rasprskivaca.
branko5
Akvarista

Registrovan: 14 Jan 2012

PorukaPoslao: Čet Apr 12, 2012 9:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa moraš prvo da rešiš dilemu, je su li živi organizmi ili neke naslage. Snađi se, uzmi neku lupu, aparat sa zumom, pa uveličaj i vidi da li su živi organizmi.
Ako su naslage poraži neki forum sa tematikom o vodama, ili jednostavno pokušaj da nekom jako tankom špahlicom skineš to čudo i stavi na neki papir sa jakom kontrast bojom i ostavi da-dva. Ako su živi usmrdeće se, ako je naslaga neće b iti nikakvih promena.
krlle83
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2012

PorukaPoslao: Pet Apr 13, 2012 9:43 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako izgledaju kao male bele linijice duzine 1mm taj problem sam i ja imao i javlja se od viska hrane. To su mali beli crvici "planaria" ako se zagledas malo duze videces da se krecu,smanjices im broj ako smanjis i hranjenje jer se oni hrane viskom hrane a za ribice ne brini jer ce ih one jesti kad su gladne
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
wuchko1988
Akvarista

Registrovan: 24 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Apr 13, 2012 10:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako se ne varam, mislim da je zbog tvrde vode.....Mozda bi mogao nekako da probas da je omeksas sa nekim panjem ili sl i verujem da ce ti se povuci...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuAIM Adresa
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 13, 2012 10:46 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne znam zasto ali mislim da nisu crvici. Prvo, ne krecu se. Drugo, ne hranim ribice puno. Imam Barbuse, bacam im po 4-5 granulica, za 3 sek pojedu i onda bacim jos 4-5, ponovim proces hranjenja 5,6 puta. Nijedna granulica ne ostane na povrsini. Mozda je proces cikliranja, mada nesto dugo traje. Menjao sam AQ pre nekih 3 meseca, ali sam pre 30-ak dana menjao ribice i podlogu pa mislim da sam poremetio balans bakterija i da se ispocetka ciklira. Moje misljenje. Znam samo da sam citao po stranim sajtovima da se pojavljuju bele tackice po stranama akvarijuma. Neki kazu da su crvici, neki kazu da su puzevi ... u sustini svima je to nestalo, nekima za 3 meseca, nekima posle prvog struganja. I niko ne zna zbog cega se pojavljuju.
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 13, 2012 10:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Wuchko, moguce. Nikad nisam merio tvrdocu vode, mada, zasto mi se to nije pojavljivalo u proslom akvarijumu ... sve u svemu, moram da cekam i da struzem. Smile
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Bele tacke se zavrsile tragicno Pedja30 Bolest 8 Ned Mar 25, 2012 9:35 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zute fleke po staklu i podlozi ? Alpha Početak u akvaristici 10 Čet Mar 15, 2012 8:05 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Dlačice na staklu i biljkama UrosBGD Alge 5 Čet Mar 01, 2012 9:05 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Bele 'tackice' na ribicama Katarina Bolest 20 Pet Feb 24, 2012 10:00 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Bele tackice na ribama Alpha Bolest 15 Pet Feb 24, 2012 9:34 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License