| Autor |
Poruka |
Goran72
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2011
|
Pozdrav svima,imam problem sa zenkom Black Moly...Zaboravio sam da kazem da sam jos pre nekih 7-8 dana ubacio nove ribe u onaj akvarijum od 50l.Tu su dosle i muzijak i zenka black moly.I sve je bilo super,ali juce gledam po akvarijumu nje nema nigde .I jutros pogledam a ona sva izgrebana,krljust sa jedne strane pobelela i oko belo...Odvojio sam je u akvarijum od 3l i sad se smirila...Ima li joj pomoci a ako ima koji je to lek?Slika ce doci ako uspem.Molim vas pomagajte sto pre i ako treba jos neka informacija recite...POMOC!!! |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Bogami po opisu ne bih znao o cemu se radi tako da slika svakako bi dobro dosla. Pametno si odradio sto si odvojio od ostalih al za sad nista drugo ne mozes. |
|
|
|
   |
 |
Goran72
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2011
|
Tema moze da se zakljuca,uginula je jutros . |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Temu necemo zakljucavati, a zamolio bih sve ostale clanove da u ovoj temi iznose svoje probleme sa ovom ribom. |
|
|
|
    |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 27 Jan 2012
|
Moli su popularne tropske ribe koje mozete naci u najrazlacitijim bojama.Izdrzljive su i ne previse zahtevne kada su u pitanju uslovi u akvarijumu.Ipak,pogoduje im mala kolicina akvarijumske soli u vodi(1 kafena kasicica na 4,5l vode).Ponekad su "stidljive" ali to je samo znak da im je ili ne odgovara temperatura(treba je povecati) ili su u nekoj vrsti soka(druga riba,okolina).Podlozne su drhtanju koje izaziva sok ili rashladjenje ribe.Slana kupka(na 4,5l vode akvarijuma staviti kafenu kasicicu soli i dobro izmesati)20 minuta dnevno tokom 3 dana trebalo bi da resi ovaj problem.Povremeno pate i oodinijuma koji se cesto pogresno dijagnostikuje kao bela mrlja.Kombinacija soli i odgovarajucih lekova vrlo lako resavaju ovaj problem.Ovo su neki savjeti iz knjige koji bi ti mogli pomoci ubuduce... |
|
|
|
   |
 |
velja
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2011
|
| VukVujovic :: |
| Moli su popularne tropske ribe koje mozete naci u najrazlacitijim bojama.Izdrzljive su i ne previse zahtevne kada su u pitanju uslovi u akvarijumu.Ipak,pogoduje im mala kolicina akvarijumske soli u vodi(1 kafena kasicica na 4,5l vode) |
Da nije malo mnogo? |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
malo mnogo .... pa jos malo moze i morska voda u akvarijum da se sipa. Nemojte ljudi samo da pisete da bi ste nesto pisali. Dajte malo uozbiljite se. Stoji suva cinjenica da riba spada u vrstu " zrtvenih " pocetnickih riba, ali i tim pocetnickim ribama treba obezbediti sto prirodnije uslove. |
|
|
|
    |
 |
Marijana

Registrovan: 07 Mar 2012
|
Pozdrav svima.Molim za pomoc oko moje zenke blek moli,danas sam je prebacila u karantin jer sam primetila da ima neku belkastu fleku na glavi/ledjima.Izgleda kao da joj je oguljena koza na tom delu,kao kada se ljudi ljuste nakon sto izgore,cak vidim mali deo koze koji joj visi i nije otpao.Pokusala sam da je slikam ali nije mi uspelo,pokusacu opet pa cu staviti sliku.Sto se tice ostalih informacija o celom stanistu ribice:akvarijum od 150l,spoljasnji filter,temp. oko 26'C,pre 4 dana ubacen DIY CO2 sistem po uputstvima sa foruma, stanovnici gupi,tetre,plati,tri veca cistaca,jos jedna moli,serpe,ukupno oko 30ak ali vecina gupica su tek pridosle bebe stare 2 meseca. Pre nedelju dana sam na savet devojke iz pet shopa pocela da im umesto njihove tetra hrane dajem serine bactotabs da bi ih ocistila od crevnih parazita a simptomi za to su bili da mi obe blek moli konstantno imaju belu tacku na analnom otvoru iako bi jedna trebala da bude muzijak. Molim za pomoc oko fleke na molinoj glavi i ako neko zna nesto o stalnoj pojavi bele tacke na an.otvoru. Hvala unapred |
|
|
|
   |
 |
|
|