Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Boban - pocetak u akvaristici Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Boban-pocetnik

Registrovan: 15 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 6:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Dobro vece ! Da se pretstavim . Ja sam Boban Tikvicki imam 16 godina, idem u 1 razred srednje politehnicke skole u Subotici, pocetnik sam u akvaristici. Drzao sam gupike , pre 10 minuta sam ih izvadio i poklonio ujni koja se bavi akvaristikom malo duze. Moj aq je : Duzina: 60cm, sirina: 33 cm , visina: 45. Filter - pumpa mi je At - f101. Osvetljenje: Neonka 18 w. Ja bih da vas pitam da li neko moze da mi kaze sta je za mene najbolje da drzim samo da nisu gupike ili black molike. Razlog zasto nebih to da drzim je to sto se jako brzo razmnozavaju i to mi nekako ne odgovara. Jos jedna stvar koju bih hteo da vas pitam, a to je koju podlogu da stavim i koje biljke ? Molim vas nemojte da mi dajete link vec mi samo recite Ime podloge koja bi najbolje bila za biljke i imena biljaka koje da kupim. I da vam kazem, jedan covek ovde kod mene u komsiluku ce mi dati stalak za akvarijum i hteo bi lepo da ga sredim i da se redovno bavim akvaristikom. Hvala svima koji hoce da mi pomognu ! Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 6:27 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

kikiriki
Akvarista

Registrovan: 24 Jul 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Navedi koje vrste ti se sviđaju,pa ćemo lakše da ti preporučimo,raspitaj se da li u Subotici možeš da nabavljaš RO vodu onda u igru mogu ući i nano ribice.
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Oke , raspitacu se . Jel mi mozes reci cemu ona sluzi ?
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najvise bi voleo da imam borce ili tetre. Jako su mi lepe i zanimljive. Sta mislis mogao bih da ih drzim?
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozes da drzis crne tetre bez problema. Ili neonke. Akvarijum je solidnih dimenzija tako da maltene mozes da drzis u njemu skoro sve postojece vrste ribica u zavisnosti koje ti se svidjaju.
Naravno, prvo se raspitaj koje vrste se slazu i nemoj pretrpavati akvarijum velikim brojem razlicitih vrsta i velikim brojem jedinki.
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Fiber To i hocu, crne tetre. Jel znas mozda kolika je cena i koju podlogu da stavim?
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 7:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cena zavisi od prodavca do prodavca, al u principu nisu nista skuplje od ostalih riba. Podloga ti najvise zavisi od toga da li zelis biljni akvarijum i koje biljke ces da gajis. Ako zelis hranljivu podlogu mozes koristiti zemlju za cvece (ili neku firmiranu podlogu predvidjenu za akvaristiku), debljina sloja oko 1-2cm, preko koje bi isla mreza od komaraca, pa iznad svega toga sloj sljunka granulacije 3-4mm ili peska, u debljini od 5-10cm. Prelistaj forum posto je dosta pisano o podlozi i nacinu na koji se stavlja.

Jedan prijateljski savet, nemoj nigde da brzas vec citaj, citaj i citaj dok ne shvatis kako sve funkcionise u akvaristici. Ovo je hobi koji ne trpi greske i ako ne ispostujes neka osnovna pravila imaces samo probleme sa ribama i ostalim zivim svetom. Strpljenje je najvaznije kada je akvaristika u pitanju, tu nema brzanja i trcanja pred rudu.
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 9:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ovako sada izgleda akvarijum, sada sam izvadio vodu i kamenje , pumpu i sve .
Image

Ovako izgleda pozadina. Kao 3D jako je lepa kad je u akvarijumu voda
Image

Ovo su pregrade, kao za kocenje za male ribice. Ali je jako lose uradjena to mi se ne svidja...
Image

To je moj aq Smile
Dream
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 18 Jun 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 9:28 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A sto se tice boaraca ide SAMO jedan muzjak, a zenki moze da bude i vise (cak je i pozeljno da ih bude nekoliko). Wink
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Sre Feb 15, 2012 10:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel mogu da kupim jednog borca i 2 zenke ili 3? Koliko moze u moj aq? I da li je dobro osvetljenje ili jace treba?
Dream
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 18 Jun 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 12:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozes da stavis 1 muzjaka i 3 zenke....nisu preterano aktivne ribe, pa bi bilo dobro da im stavis dovoljno biljaka, jer sam primetio da vole da se uglave medju biljke i tako odmaraju...
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 12:45 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ova pregrada je koliko vidim pregradni filter, slikaj je sa neke druge strane.
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 1:26 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

poz boki , evo da se i ja malo ukljucim naime stavis na dno akvarijuma serinu ili tetrinu podlogu tacno na njima pise st i kako se stavlja i u kojoj kolicini, mozes i zemlju za cvece magicna zemlja ili terra Magma zemlja za cvece,u sloju oko 1cm do 1,5 i ako zelis mozes da preko zemlje stavis sloj osmokota exact onaj od5 -6 meseci topljenja, ide 5gr na dm kvadratni ima rainfornest u ponudi (mislim da nekrsim pravila foruma oko reklamiranja jer rain... ima svoju reklamu na forumu, ako sam pogresio neka moderatori me isprave ..pozz)preko toga mozes mrezicu za fasadu a i ne moras , onda preko te podloge i osmokota stavis kvarcni pesak granulacije od 2-5 mm ,mozes i neki drugi u zavisnosti od ukusa,e posto je tvoj akvarijum ima oko80-90 litara mozes da stavis dve stedjive sijalice philips tornado23 w od 14000 lm 6500 k, e sto se tice samog uredjenja tu mozes svasta isprobavati od ubacivanja panjeva kamenja, pa do same sadnje biljaka kao npr anubije , kriptokorine green, brown, ...monoseluma(i druge vrste mahovina), mikrosoruma, valisnerije,...... od riba mozes stavljati od algara ancistruse, almonijere, otocikluse,plekostomuse, kozice, razne puzeve amazonce zebre , od muljasa coridorase..... a od jatnih ribica mozes ubaciti 2-3 jata ribica naravno manja jata npr: fantom tetre, kardinal tetre(neonke), razbore, rodostomusi,.......zavisi od ukusa ....sto se tice filtracije imas taj prelivni filter, omoguci da ti kroz filter prodje 3-5 puta zapremina akvarijumske vode, obezbedi dobar filtracioni materijal u filteru , grejac , i ako zelis mozes ubaciti i u akvarijum rasprsivac , ta atman f-101 mozes da iskoristis za nesto drugo jer ti samo zauzima prostor u akvarijumu i pravi velika talasanja vode.... toliko od mene ako sam nesto izostavio pogresio neka me neko ispravi ... pozz Smile
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 8:24 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Stefan62 hvala ti mnogo Smile
Image
Evo ovo su te pregrade. Ali vidite, ovde gde sam vam zaokruzio crvenim tamo ima razmak izmedju stakla i meni su gupike prolazile tuda, zato ja mislim da je to za male kad se rode . E sad mozda sam pogresio Razz Ispravite me Smile

Poslednji izmenio Boban-pocetnik dana Čet Feb 16, 2012 8:24 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Boban-pocetnik

PorukaPoslao: Čet Feb 16, 2012 8:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I da, da ne zaboravim... Sada sam ga ispraznio, nema vode, nema kamenja nema nista. Sa cime da ga ocistim ( operem ) ? Cuo sam da je dobro sa cetkicom i sircetom? Kao sto vidite ja imam tu 3d pozadinu i sada kada sam gledao ugledao sam nesto zeleno na njoj.
Ova fontana je bila u akvarijumu dok sam imao gupike i ako vidite ima nesto zeleno na njoj, e tako ima i na pozadini ali samo manje , i kao da sam video tackice na staklu zelene, sta da radim da to sredim ?

Image

I izvinite na losem kvalitetu slika, losa mi je kamera Razz

Poslednji izmenio Boban-pocetnik dana Čet Feb 16, 2012 8:31 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka pocetak zivot je lep Upoznavanje 1 Ned Maj 06, 2012 7:45 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pocetak uzgajanja koi-a, saveti i isk... exer92 Početak u akvaristici 0 Pet Mar 16, 2012 7:16 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pocetak u akvaristici basamici Početak u akvaristici 4 Sub Mar 10, 2012 11:00 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pocetak u akvaristici Nelle333 Početak u akvaristici 6 Uto Feb 21, 2012 1:43 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Novi akvarijum, pocetak :).. nikola 45 Početak u akvaristici 12 Sre Feb 15, 2012 7:24 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License