| Autor |
Poruka |
guppy4life
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2011
|
A sa kojom hranom da hranim maticne gupike |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Paprikom al ovo nije tema za ovo, ljudi pretvoriste temu u sve i svasta. Sad kad je vec ovako napisacu i ovde.
Slatku crvenu parpiku uzeti i ne gotovo tucanu od neke firme jer to je skoro nista mada i to pomaze al ko zna cime je sve to tretirano tako da ja to ne dajem ribicama. Jedno vreme sam isao kod jednog coveka koji je kuci pravio tucanu papriku i to je bilo tako crveno da ni sa ruke ne mozes da speres crvenilo i to mi se dobro pokazalo u pravljenoj hrani i ribice su slatko jeli. E sad dolazi glavna stvar sto je aca77 svugde na forumu pisao i sto sam i ja licno isprobao i stvarno je kao da ima cudotvorno dejstvo a to je obicna slatka crvena paprika koju skuvate lepo oljustite i sve to sitno sameljete. Posle treba prepasirati da veci delovi ne udju unutra i to davati ribicama. Ribice ce se osloboditi od crevnih parazita 100% i imuni sistem im se dize na level 100, boja im se ojacava i ribice vesele i zdrave. Svaki dan sam davao 2x svim zivorotkama a i ciklidima. Iskreno dok trepnes vec nema paprike u akvariumu. Jedno hranjenje sam davao obicnu hranu ili pravljenu sve jedno al sam tako i jako bolesne ribice doveo u top formu. Ako zelite zdrave i lepe ribice ondak na pijacu pa kupite papriku.
Za ostala pitanja me je @sale_ lepo dopunio tako da svi ste dobili odgovor. |
|
|
|
   |
 |
jovan77ns
Akvarista
Registrovan: 28 Apr 2011
|
pa sto se tice hrane trudimse da im dajem sto sarenije sto se moze naci,hranim ih vipanom,imam i zelene listice za gupije,nekada pustim i proteisku hranu nutrinu,hranim ih dva puta dnevno pomalo,akvarijum je od 50 lit, unutrasnji filter sa aktivnim ugljem vata sve po propisu,menjam po 6lit vode na 7 do 10 dana,sto se tice starosti gupija uglavnom je to moja loza starosti od 6 do 8 meseci,buni me to sto se neka omresti i bude sve ok a neka kiksne,sada trenutno imama oko 150 do 190 gupija razlicitog doba,nesto sam i delio,problem je taj sto te reproduktivne zenke koje mi radjaju posle drugog treceg mresta jednostavno nestane stomak i smrtni ishod...imam uslova za odvajanje bolesnih riba ali vrlo sam zaintaresovan da saznam u cemu je stvar....evo probacu sa paprikom...da ih ocistim..podelicu svako iskustvo ako dobijem resenje...nem onog klasicnog izmeta karakteristicnog za parazite,jedino da je sam deo kada se mresti toliko naporan da je namuci da nemoze da se oporavi..nego ta zamrznuta ziva hrana?meni to bas nije pouzdano ima da se nabavi nije to problem,nego koliko je to dobro? |
|
|
|
    |
 |
jovan77ns
Akvarista
|
da i jos ponesto da pitam...hranjenje kuvanim spanatom protiv stomacnih parazita?citao sam na nekom forumu da i to ljudi probaju?cak i prolecna viroza? |
|
|
|
    |
 |
guppy4life
Akvarista

|
Koliko sam shvatio to je ona paprika od koje se leti pravi ajvar
Ja imam onu kao vodenicu sa kojom majka melje tu papriku pa je mogu i tu samleti a pre toga iskuvati
@Deak
Da ribice hranim samo paprikom 2x na dan ili da uz to dodajem jos nesto
I samo da mi kazete gde sad da nadjem tu papriku ,letos je imalo na pijaci ali sad nema uopste |
|
|
|
   |
 |
deak
Urednik

|
@jovan77ns da spanat, blitva, maslacak je sve dobro za zivorotke, japanke, koi sarane itd. Maslacak jos sadrzi u sebi jako puno antibiotika tako da to ne mora da se kuva al treba jako usitniti.
@guppy4life
Ja sam nekoliko nedelja uzastopno davao samo papriku i nesto lisnate hrane ili gotove hrane sto se moze kupiti po radnjama. Znaci ujutru paprika pa oko rucka malo granule ili lisnate hrane pa uvece ponovo samo paprika. Inace svako nadje svoj recepat kako je bolje. Pa sad je bas problem naci papriku jer nije sezona ako i nadjes dosta je skupo, zato leti kupis dzak pa u zamrzivac pa imas i zimi. |
|
|
|
   |
 |
guppy4life
Akvarista

|
OK
Nasao sam oko jednu kesu u zamrzivacu
Deak da te pitam jel kod tebe tone ova paprika kod mene odmah potone a i skuvao sam je i oljustio i isitnio |
|
|
|
   |
 |
velja
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2011
|
Ako su ti gupike ukrstane u srodstvu moze da se desava da uginu posle kocenja. |
|
|
|
   |
 |
jovan77ns
Akvarista
|
pa jesu u srodstvu su,ali vodeci se temom odavde na forumu,jedan clan je detaljno opisao genetiku,zbog dobijanja iste boje muzjaka,zato su zajedno...sin sa majkom da bi se dobila ista boja muzjaka...pre neki dan sam uacio tri crvena muzjaka da malo prosaram,ajd i to da vidim...mozda je i to ko zna... |
|
|
|
    |
 |
deak
Urednik

|
@guppy4life naravno da potone  |
|
|
|
   |
 |
guppy4life
Akvarista

|
potone al mi ribice jedu ko lude pa rasture svu podlogu dok se onako mucki otimaju |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
| guppy4life :: |
Moze li mi neko od vas napisati cim je najbolje hraniti matice gupika |
Sa raznovrsnom zivom hranom je najbolje hraniti matice gupija. |