| Autor |
Poruka |
DarkstarBGW
Akvarista

Registrovan: 28 Jan 2012
|
E pozdrav narode tek se registrovah na forum a i akvarijum sam formirao pre par dana al avaj vec imam problema. Prvi problem ja sa ribom borcem crvene je boje i ima par svetlo sivih kao kruljst providnih pegica po perajima. Iz predostroznosti sam ga izvadio iz akvarijuma i stavio u teglu cisto da vidim hoce li preziveti ako je zarazno da ne poubijam i ostale ribice. Drugi problem nije vezan direktno za ribe ali da ne pravim odvojene postove nadam se da necete zameriti voda mi je mutna vec par dana. Koristim inace atman EF-4 odozdo ka gore idu perlice, aktivni ugalj, sundjer i ona vata na kraju. A da borac je stigao takav primetih prekasno da bih ga vratio...
pozdrav i hvala |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
| DarkstarBGW :: |
i akvarijum sam formirao pre par dana al avaj vec imam problema
pozdrav i hvala |
Po tvojim recima reklo bi se da akvarijum nije cikliran, sto automatski moze biti uzrok mnogih problema, pa tako i mutne vode i problema sa tvojim borcem.
Opisi detaljnije kakav akvarijum je u pitanju, kako ga odrzavas, koji su uslovi u njemu... Slika borca bi dosta pomogla. |
|
|
|
   |
 |
DarkstarBGW
Akvarista

|
evo slike
http://upload.slike.com/?v=8r2vO.jpg
te fleke se bas i ne vide jer sam slikao telefonom
sto se tice vode pa imam onaj kanister Atman EF4 sa leve strane mi je izduvna grana sa desne usisna. Pritisak je dosta snazan jer ribice ne mogu da stoje mirno pri vrhu gde sam namestio da ispusta vodu. Dimenzije akvarijuma su 120x55x65
[/img] |
|
|
|
   |
 |
AquaFan
Slučajni Prolaznik

|
Po ovoj slici ne bih rekao da borac ima bilo kakvih problema  |
|
|
|
   |
 |
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011
|
i meni se cini da mu nije nista, pre bih reko da je pod stresom sto je u tegli... a verujem da mu i temperatura ne odgovara... |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Skenjan je, kako ne bi i bio kad je ko zna koliko dugo boravio u deci vode i nije jeo mozda mesec dana. Ljudi kad kupuju borce puno toga ne znaju o njima. Uglavnom treba pri kupovini ribice dobro obratiti paznju u kakvom je stanju, sa obzirom da je zima i da u kesi u kojoj ga nosite moze jako brzo da se ohladi voda. Meni izgleda kao da se ohladio ili neznam kako to da objasnim ali kad mi je borac bio u ovakvom stanju (slepljena peraja) izlecio sam ga sa micropurom. |
|
|
|
   |
 |
DarkstarBGW
Akvarista

|
E ovako u tegli je od juce kad sam i postavio ovaj topic. Sto se tice toga da se smrzao kupio sam ribicu u prodavnici i kolima je dovezao kuci znaci bio je na hladnom samo toliko kolko je potrebno da predjem ulicu od kola do kuce. Te sive fleke se i ne vide kazem vam probao sam i normalnim aparatom dzaba ne vidi se jednostavno slika nije dovoljno ostra (staklo krivi kvalitet fotografije). Da je skenjan bas i nije poprilicno je bio zivahan i ratoboran vodu mu menjam jednom dnevno a u glavnom akvarijum se stalno sepurio. Jbg i ja bi bio smoren da sam u tegli priznajem al tu sam ga stavio iz straha da ne zarazi druge ribe ako je bolestan a i zao mi da ga bacim u wc solju.
A da hranim ga 2x dnevno |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Jel si mu vodu u tegli menjao svakodnevno ili u akvarijumu? Koliko vode si menjao i da li si sipao odstajalu vodu ili vodu iz cesme?
Voda u akvarijumu se nikad ne menja cela vec 1/3 celokupne zapremine, takodje se sipa odstajala voda, a ne direktno iz cesme i nije potrebno svaki dan menjati vodu ako imas filter. |
|
|
|
   |
 |
DarkstarBGW
Akvarista

|
Kao sto rekoh riba je u tegli i promenio sam joj vodu danas tj zamenio sam 1/4 vode. U akvarijumu naravno da nisam lud da stavljam svaki dan vodu kad imam filtere ....
I da ostavio sam je da odstoji |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Hrani ga manje. Kad menjas vodu kod njega dolivaj mu vodu iz akvarijuma. Moras neki lek da mu sipas i temperatru da mu dignes bar na 25-27C. |
|
|
|
   |
 |
DarkstarBGW
Akvarista

|
evo updejta borac je ziv i zdrav u tegli gde sam ga drzio stavio sam vrlo malo hipermangana i riba ozdravila.
sutra ga vracam u veliki akvarijum. Vidim da mu je mnogo bolje spremio je gnezdo za parenje (napravio gomilu baloncica u cosku)  |
|
|
|
   |
 |
|
|