Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 borac Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
lady gaga
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 07, 2011 3:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

e ovako...mozda sam dosadna ali moram....u aq od 30l imam tri borca(dve zenke i jednog muzjaka).sve je bilo ok do pre dve-tri dana(od tada sve pratim).muzjak gubi boju i sakriva se.slabije jede.sta da mu radim?
inace jedna od zenki ga juri.i pokidala mu je peraje(malo mu je izgrickala)
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Dec 07, 2011 3:16 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 07, 2011 4:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Znas i sama da su to ratoborne ribe. 30 lit. je malo ( mislim na povrsinu ) za dve zenka i jednog muzjaka. Ima li trave u tom akvarijumu, mesta za skrivanje .... inace, sumljam da je neka bolest u pitanju mada je ne iskljucujem. Pokusaj da ih razdvojis i ostavis muzjaka kako bi se malo smirio od nasrtaja pomahnitale zene Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
lady gaga
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 07, 2011 4:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

vec sam pitala u samom startu koliko njih mogu da drzim u toj litrazi...receno mi je 2-3 zenke i jedan muzjak...sada je odvojen da se oporavi
biljaka ima i sakrivao se.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
nsmali
Akvarista

Registrovan: 30 Sep 2011

PorukaPoslao: Sre Dec 07, 2011 5:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

zenke i muzijak moze ako imas veci akvarijum i tada ide 3 zenke a 1 muzijak, velik bar oko 100l i tada da je dobro ubiljen.
ovako se srecu i vide non stop, sto ne valja, neko mora da izvuce deblji kraj, da ili zenke redom jedna po jedna ili muzijak...
ja sam kupio zenku, koju su mi uvalili, ustvari je bio muzijak plakat, imas vise vrsta betta, u zavisnosti od repa...
sreca pa imam pregrade i svako ima svoj box, pa nije doslo do tuce... ali primetila se uznemirenost kod pravog muzijaka.. tako da sma morao tu "zenku" ukloniti...
ja imam 45 litara isto tri borca, dve zenke i muzijaka ali svako ima svoju pregradu da se ne tuku, kod mene cak i zenke vode bitke...
koliko sam citao kada jednom razdovjis zenke tesko se posle sastave. tako da drzi u tom zenke, a muzijaku uzmi neki mali akvarijum, ili pravi pregradu za taj od 30 litara
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Bralle 321
Akvarista

Registrovan: 07 Dec 2011

PorukaPoslao: Pon Dec 19, 2011 6:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam jednog borca u akvarijumu,od kako je stigao,ponasa se cudno,ne plive,dosta je pasivan,konstantno je negdje sakriven ili na dnu ili u biljkama.....i ako se odluci da pliva,to je sa jedne strane na drugu i zaustavi se na kamenu ( akvarijum mi je oblozen kamenom sedrom ).....dali je to karakteristicno ponasanje za tu ribu??
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Pon Dec 19, 2011 8:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

bas karakteristicno. oni su samci. znam da deluje cudno ali tako je. ako jede ok onda je sve u redu! sve mu je potaman.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
Golub978
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 29 Nov 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 30, 2011 6:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imam problep sa mozjakom borca pojavile su se sitne tackice po glavi i repu to mi je drugi muzjak prvi mi je uginuo zbog tih tackica preklile su mu celo telo ...
akvarijum mi je od 112l temperatura vode 26 stepeni spoljnji felter menjam vodu jednom nedeljno 1/3 i usisavam dno .... ali to mi se pojavljuje samo na muzjaku imam i tri zenke sa njima je sve uredu..
sa njima su i tri japanke...taj problem sam imao i sa japankom ali nju je to brzo proslo pojavilo joj se samo na repu..
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011

PorukaPoslao: Sub Dec 31, 2011 1:10 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nisam expert. znam samo da japanke su nosaci zaraze i parazita tako da sa njima treba dosta voditi racuna. inace ako su bele tacke onda je bolest u pitanju. moze da se leci samo idi u pet shop i kupi lekove. prati uputstvo i to je to.

inace ako ribe nekada imaju tu bolest i uspesno se izlece one su na neki nacin imune na to i najverovatnije se nece vracati... a ako su zenke ikada lecene mozda njih zato bas nije pogodilo to...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka borac peraja gagi007 Ribe 3 Ned Maj 13, 2012 9:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zenka borac bojche Bolest 5 Sub Maj 12, 2012 10:23 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Borac - slepljena peraja Cvrc Bolest 33 Sub Maj 05, 2012 9:41 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Moj Borac LittleFishy Ribe 16 Pon Apr 23, 2012 7:50 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka borac/nana nsmali Razmena 0 Pet Apr 13, 2012 2:31 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License