| Autor |
Poruka |
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010
|
Koliki je aq?
Koje su velicine japanke? |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
MiMa987
Akvarista

Registrovan: 02 Okt 2010
|
Nemoj da se cudis, takvi su prodavci u 99% pet shopova i radnji. Iscitaj polako celu temu o cikliranju pa vidi sta ti je ciniti. Ako imas kod koga prebaci japanke dok se tvoj akvarijum isciklira. |
|
|
|
   |
 |
Mirko_98
Akvarista

Registrovan: 16 Maj 2011
|
Danas je 10 dan kako se ciklira akvarijum od 100L pa jer bi mogo jednog korija za probu da ubacim? |
|
|
|
   |
 |
stefanovic^v
Akvarista

|
Mozes da probas,ali to je veoma malo vremena da akvarijum bude cikliran. |
|
|
|
    |
 |
Mirko_98
Akvarista

Registrovan: 16 Maj 2011
|
Ubacio sam sinoć jednu ženku albino korija i mladu ženku gupike i živi su do jutros. Ako do sutra prežive ubacujem i ostale ribice.  |
|
|
|
   |
 |
stefanovic^v
Akvarista

|
Ne znam sta da ti kazem.
Moja drugarica ima neki akvarijum od 40 l,opere ga jednom u dva meseca svu vodu,lepo ga izriba hemikalijama i odma vodu sa cesme ubaci u akvarijum,a pre toga nije ostojala ni 5 minuta
Ali,svakako ne preporucujem to. |
|
|
|
    |
 |
AndrijaNen
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2011
|
Pa vama je verovatno mali acv 32l... ove male zuto narandzaste japanke su bile po 3-4cm, dok ova crna ima 5cm. Proslog petka sam ih stavio u acv ujutru... acv sam kupio vece pre, oprao i sipao vodu u njega. U ponedeljak je jedna uginula, u sredu druga i cetvrtak cistac stakla. do subote popodne su bile zive ostale, jos nisam isao kuci da vidim jel plutaju... dodje mi da svasta kazem toj zeni... |
|
|
|
   |
 |
djuradj.umkovic2@gmail.co
Akvarista
Registrovan: 04 Jul 2011
|
Dok traje cikliranje jel moze recimo svakih sedam dana da se odvadi trecina vode ako je malo mutna od panja. |
|
|
|
    |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Moze a i mora jer panj pusta boju. |
|
|
|
     |
 |
dzox88
Akvarista
Registrovan: 07 Sep 2011
|
Pitanje: pocela sam sa cikliranjem akvarijuma u ponedeljak ukljucila pumpu i grejac i tako sad stoji. 70l je akvarijum pa me zanima, ne secam se da sam procitala ovde al sam nacula, da se sipa kasicica soli na 10l vode (pa da li je tako) i da li treba da palim neonku posto biljaka jos uvek nemam? Akvarijum dobija pomalo dnevne svetlosti ali me interesuje ako ne palim neonku da li ce se pojaviti kakve alge zbog preteznog mraka i sl... |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Sto se tice soli misljenja su podeljena. Da sam na tvom mestu ja bih ipak stavio. Interesuje me dnevna svetlost, jel akvarijum blizu prozora pa ga i sunce obajsa ili sta? |
|
|
|
     |
 |
Dule_Zr
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011
|
Sto se tice soli ja sam stavio na 10 litara malu kasicicu soli u sveze ulivenu vodu i formiranu podlogu, znaci na samom pocetku formiranja (nije bilo biljaka ni ribica) Cisto da ubije nepozeljne organizme posto ce se kasnije tek graditi korisne bakterije.
Neonku nema potrebe da palis dok nema biljaka, mada nije na odmet i ako upalis, ali sto bojan kaze prvo da vidimo koliko dnevnog svetla dobija akvarijum posto su velike sanse da ti se pojave zelene alge ako akvarijum obasjava direktno suncevo svetlo. |
|
|
|
   |
 |
dzox88
Akvarista
Registrovan: 07 Sep 2011
|
uhh pa akvarijum stoji na polici ispod televizora skoro pa na podu, a prozor je u blizini ali ne dopire direktno sunceva svetlost,suvise je nisko, vec jednostavno kada upalim svetlo u prostoriji obasja malo i akvarijum pa zato pitam. |
|
|
|
   |
 |
Dule_Zr
Akvarista

Registrovan: 27 Jul 2011
|
Ma to nema sta da te brine. Svetlo u akvarijumu je jedino potrebno zbog biljaka i ribica. Ti sada mozes slobodno da stavis neonku i da drzis uvece upaljeno svetlo cisto eto radi malo ambijentalnog svetla (kao lampa da sluzi) i ukrasa. Bitno je da ne tuce direktna sunceva svetlost jer se zbog iste pojavljuju alge. A svetlo kao svetlo ne moze da utice na proces cikliranja. |
|
|
|
   |
 |
Biohazard
Akvarista

Registrovan: 19 Sep 2011
|
Ovako. Imam jedno pitanje za vas u vezi cikliranja. Veceras cu da krenem nanovo ubacujem novu podlogu neku za bilje sam kupio sera tako nekako jos nisam pohvatao sve nazive. Preko nje ide sitni pjesak oko 3-5 mm granulacije i uzeo sam par biljki za pocetak nanu za srednji plan i jos neku visoku za zadnji plan. jel mi moze neko reci koliko sama voda treba da se vrti bez biljaka? Dali mogu odmah da stavim biljke? Kako sta??? Akvarium je nekih otprilike oko 35-40 L . Please help da nebih u samom pocetku napravio gresku a zelim da sve bude kako treba. Hvala unaprijed. I da dali ce ubrzati proces i da li smijem to da uradim, ako od dobrog starog aquariste uzmem nekih 5-6 L formirane vode iz njegove radnje???? |
|
|
|
   |
 |
|
|