| Autor |
Poruka |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Ubacio sam bakopu koja je malo ,malo vise u algama, i pogledajte kako je kozice ciste, nadam se da ce sutra u toku dana potpuno biti bez algi, slike cisto da vidite...
 |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
chavke
Akvarista

Registrovan: 11 Okt 2011
|
Kad kozice stanu nastavice onaj SAE sto lezi na listu iza? |
|
|
|
   |
 |
netcrush
Akvarista

Registrovan: 23 Jul 2011
|
nije SAE, Oto je to  |
|
|
|
    |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Mislim da se kozice sakupljaju jer tu love mikroorganizme kojih ima u izobilju jer listovi i delovi alge propadaju.
To je samo teorija... |
|
|
|
   |
 |
No 1
Urednik

|
Na predhodnim slikama ako dobro pogledate, listovi su u pitanju moze se primetiti kako su delimicno ocisceni,medjutim.. Vec negde posle ponoci ,znaci za par sati citava stabljika je bila da kazem ociscena. Ova slika je od pre nekoliko minuta i stabljika je potpuno cista.
 |
|
|
|
   |
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
Koja tačno alga je to bila na listovima?
Svaka čast za kozice.  |
|
|
|
    |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Kakve kozice imas ti ??? tamane alge hmmm. kod mene se to nikad ama nikad ne desi ostane alge a kozice samo jedu mikroorganizme dok alge bujaju. Nisi nista koristio od preparata? |
|
|
|
   |
 |
No 1
Urednik

|
Ko ne veruje mogu da ga prosto razuverim, donese biljku i mozemo zajedno da gledamo, pokusacu sl.put da snimim pa da vidite. Znaci ,uopste nemojte da sumnjate da su ovo kozice odradile .
Neocardina denticulata
Stvarno ne znam koja alga, ako se razumete pogledajte na slici vidi se kao neka da kazem koncasta braon alga.
Nisam razumeo ovo Deak, u vezi preparata. |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Isto mi se desilo sa HM, preko noci ociscen. |
|
|
|
     |
 |
No 1
Urednik

|
Zaboravih da kazem .Jednostavno koju god biljku ubacim u akvarijum gde su kozice one je potpuno, ,,obrade,, i ociste bilo s algama ili ne. Vec duze vreme razmisljam da kozice ne hranim nekoliko dana da vidim i pratim situaciju. Naime u akvarijumu gde su one ima zelenih tackastih algi na anubi i staklu pa cisto da probam da li ce zajedno s otocinklusima i to da odrade. |
|
|
|
   |
 |
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011
|
isti metod i ja koristim, i zaista u rekordnom vremenu ociste biljku, braon algu recimo satru, medjutim zelenu tackastu nece ni da pipnu.... |
|
|
|
    |
 |
No 1
Urednik

|
Evo koliko ja pratim u akvaijumu gde su mi kozice , jedino egzistiraju zelene alge ,tackaste po staklu i anubi-bilju ne svom, i zelena koncasta alga. Njima kozice ne mogu nista niti otocinklusi koliko vidim, mada mozda s e i varam, ne znam sta to jedu a uvek su im stomacici puni, a zelena alga se ne povlaci .
Zelenu tackastu nerite ciste samo tako . |
|
|
|
   |
 |
netcrush
Akvarista

Registrovan: 23 Jul 2011
|
jeste li probali crnu čupavu? vole li je kozice i Otocinkusi ili ne? |
|
|
|
    |
 |
No 1
Urednik

|
|
   |
 |
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011
|
slaba vajda i sa crnom cupovaom, ja sam je imao malo na rubovima lista "limuna", nisu je ni takli, medjutim nju su stalno cupkale ksifo, moli i gupike.... zivorotke, je drze pod kontrolom, mada koliko sam provalio crna alga je imala svoje omiljeno mesto u akvarijumu i nisam primetio da je imala tendencije da se siri na ostale biljke.... a resio sam je se lako, kad mi dopizdelo, pokidao sam sve stare listove limuna, krenuli su novi pelceri da se granuju i nje vise nema u aq... |
|
|
|
    |
 |
|
|