Autor |
Poruka |
_Petar_
Akvarista
Registrovan: 31 Dec 2012
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Laki
Urednik
Registrovan: 14 Jan 2014
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
|
|
|
tripko
Akvarista
Registrovan: 19 Okt 2014
|
Super sto mi je tu nesto poznato ;o)
Svaka cast. |
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
Hehehehe, HVALA ti na fotografijama! |
|
|
|
|
nzivkovic
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2013
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
|
|
|
Nikolac
Akvarista
Registrovan: 08 Apr 2014
|
Odlican clanak Petre, svaka cast! Nisam imao pojma da pusenje moze u znacajnoj meri da utice na hemizam vode. Nisam znao da uopste utice Mindblown |
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
Hvala ti puno. Moze itekako, jer ti je onda vazduh ispunjen sa vise Co2 nego sa kiseonikom i spusta pH vode. Nije nista mnogo alarmantno, jer ja idalje duvam blizu akvarijuma, ali ako moze da se poboljsa hemija vode sa malo vise talasanja povrsine vode, i kiseonikom od spolje, sto da ne? |
|
|
|
|
Nikolac
Akvarista
|
Znaci da ph vode zavisi od toga kolika je soba, koliko je ljudi u sobi i koliko je ona provetrena? |
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
Da, u odredjenoj meri.
Medjutim vise od svega, pH zavisi od kolicine organiskih materija u vodi, kao sto je detritus recimo, od kolicine korala koji uz pomoc alge vrse fotosintezu, od efikasnosti u razmeni gasova (kolicina talasanja vodene povrsine).
Overflow takodje pomaze da se voda "provetri", kao i crevo od skimmera koje ide izvan prostorije pa napolje na cist vazduh. |
|
|
|
|
Nikolac
Akvarista
|
Da, ako krenemo od pretpostavke da je napolju cist vazduh, o cemu se da diskutovati Stvarno odlicna prezentacija akvarijuma, impresivna tehnika i spisak organizama. A tu je i pomalo bolna slika stanja u kom se nalazi akvaristika kod nas. |
|
|
|
|
_Petar_
Akvarista
|
Pazi, pa i nije bolna. Realno ljudi kod nas odlicno drze "more". Preko kupuju ribe kao blesavi, pa im crknu, pa kupuju opet.
Mi odavde mozemo da damo dobar primer recimo sa velikim kolonijama korala. To govori o istrajnosti, o posvecenosti i iskustvu. Preko stalno fragiraju i trampe fragove pa je vecina korala relativno mala.
Evo skoro pa da smo ovde na pocetku, a mislim da cemo imati itekako sta da pokazemo uz malo stpljenja i kolegijalnosti u ovom hobiju. Da delimo savete i podrzavamo se, pa da vidi "beli svet" sta imamo da pokazemo. |
|
|
|
|
Serene Sky
Akvarista
Registrovan: 13 Nov 2013
|
|
|
|
|