Autor |
Poruka |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Postovani,
molim vas da iznesete vasa iskustva vezana za punjenje boca ugljen dioksidom, vezano za ove nase svrhe, a u cilju informisanja kolega.
Slobodno navedite za i protiv, kako dobra, tako i losa iskustva.
Hvala.
Evo ja cu poceti.
Uglavnom sam punio bocu od 3l u Messer-u (bivsi Tehnogas). I ako su odavno privatna firma, dobri duh komunizma ih jos uvek nije napustio, zajedno sa svim navikama koje predstavlja.
Kada je u pitanju ljubaznost, niti sam sta posebno ocekivao, niti dobio. Onako, srpski prosek.
Najveci problem je sto ne mozete platiti kolicinu manju od 10kg, sto je svakako problem za nas akvariste koji mahom imamo boce ispod 5kg. Obzirom na ovo, platicete 10kg, a dobiti 2 ili 3 ili kolika je vec boca, sto je, u najmanju ruku, nekorektno. Cena za tih 10kg mislim da je nesto ispod 1000 dinara, ali odavno nisam punio, pa se ne secam tacno.
Osim punjenja gasa, kod njih mozete nabaviti i neke delove opreme, dobiti adekvatan servis i atest. |
Poslednji put izmenio Blue dana Pet Sep 06, 2013 7:57 pm, izmenio ukupno 2 puta
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
voodookv
Akvarista
Registrovan: 30 Avg 2013
|
Ja takodje u Messeru punim, ali sam iz Kraljeva. Mozda im ljubaznost nije jaca strana ali profesionalnost jeste. Za pola sata su mi ispitali bocu, promenili ventil, ocistili i napuli CO2 i dali atest na 5 godina, i za sve to sam platio oko 1600 din. Boca je od 7lit. |
|
|
    |
 |
Atanas011
Akvarista

Registrovan: 11 Maj 2010
|
Ja pre neki dan napunio ovde kod mene u "Vatrospremu" bocu od 2kg - 500 din.
Punio i ranije, zadovoljan uslugom.
Nalaze se u Kumodraškoj ulici, preko puta "Soko-Štarka".
Takođe atestiraju boce, ko želi, a mislim da ih i prodaju. |
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
pallmall :: |
Dobanovačka 56, Zemun. |
trba :: |
Messer Rakovica, 830 di. 2kg |
|
Poslednji izmenio Blue dana Pet Sep 06, 2013 8:01 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
pallmall
Akvarista

Registrovan: 13 Mar 2010
|
Ja svoju bocu punim u Zemunu, u Dobanovačkoj. Moja iskustva sa njima su kako tako. Boca mi nekad traje preko tri meseca, a nekad izdrži jedva mesec ipo dana. A cena im je odokativna, od 280din. do 400din., kako se kome zalomi da naplati. Inače ja imam bocu od dva kilograma. |
|
|
   |
 |
ZoranC
Akvarista
Registrovan: 23 Dec 2011
|
Ja punim bocu u zemunu na pomenutoj adresi i zivim preko puta njih moze se raci komsije ali sada ne mogu da ih nesto posebno pohvalim,kako je kolega napisao nekada mi boca traje duze nekada krace jedino sto su meni uvek isto naplacivali.Tu je inace ranije radio jedan stariji gospodin koji je uvek bio korektan a od kada je par novih ljudi u igri usluga je losija |
|
|
   |
 |
VeljkoXD
Akvarista

Registrovan: 29 Jun 2011
|
Mene zanima gde Novosadjani pune svoje boce? (posedujem bocu od 5kg)
Danas sam zvao Messer u NS i rekli su mi da bi je punili na 4kg i da je cena za tu uslugu 800Din iskreno malo mi je puno ali ajde...
Pitao sam ih za atesti rekli su mi da ne vrse oni u Ns nego ih salju negde i ceka se na to oko mesec dana,a cena atestiranja boce je 5.000din.
Pored pomenute boce posedujem jos jednu malu bocu od oko 0.5kg (idealna za neki nano akvarijum) ali ta boca nije atestirana,a iskreno jako mi je puno da dam za tu da kazem glupost 5.000din pa me zanima da li neko zna gde bih i kako bih mogao da napunim tu malu bocu. |
|
|
   |
 |
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010
|
Upravo sam danas pokusao da napunim ili zamenim bocu CO2 (3 kg) u Cryogasu, Beograd. Iskustvo je sledece. U ulici Dragoslava Srejovića moguce je zameniti praznu bocu drugom punom (preporuka za one kojima uskoro istice atest) ali trenutno nemaju boce od 3 kg (cena za 5 kg je nekih 700 dinara). U pokusaju da ipak danas napunim bocu uputio sam se u njihovu poslovnicu na Pancevackom putu gde su mi rekli da je moguce napuniti bocu ali po dolasku tamo saznao sam da je punjenje moguce samo pre podne radnim danom.
Eto, to bi ukratko bilo to... Nisam uspeo bocu da napunim, ali se nadam da ce nekom ove informacije koristiti ili mu pak ustedeti vreme  |
|
|
   |
 |
MiB
Akvarista

Registrovan: 02 Jun 2009
|
Zna li neko gde u Nišu mogu da se napune boce sa CO2? |
|
|
    |
 |
cvelegoa
Akvarista

Registrovan: 22 Jun 2013
|
Danas sam bas pitao ortaka gde puni(o) boce, i kaze u nisu kod buvlje pijace negde...
E sad, posto ja vrlo slabo poznajem nis, pretpostavljam da je u oblast gde je jevrejsko groblje .... tako nekako...
Takodje mi spomenuo ortak i da je bilo u najavi da se ta firma koja puni gas preseli nekud...
Meni isto frka u aleksincu, nemam gas vec 2-3 nedelje i nikako da stigne u vatrogasnu stanicu gde inace punim bocu... |
|
|
   |
 |
Djokic
Akvarista

Registrovan: 21 Sep 2014
|
Ako imate nekog ko bi vam ucinio ovakvu uslugu za kes ili za dzabe svejedno - malu bocu mozete napuniti pretakanjem iz vece. |
|
|
   |
 |
dejan83
Akvarista

Registrovan: 05 Jan 2011
|
Tema je malo zastarela, ali evo da je osvezimo novim informacijama iz prve ruke...napunio sam pre desetak dana co2 bocu od 2kg na Cryogasu u Krnjaci i cena tog zadovoljstva kod njih iznosi 260 dinara. Bocu sam odneo, sacekao dva minuta dok su je napunili i odmah je uzeo nazad. Jos mi samo preostaje da vidimo koliko ce dugo da traje i koliko dobro je napunjena ista... |
|
|
   |
 |
Djokic
Akvarista

Registrovan: 21 Sep 2014
|
Taj beograd druga drzava...
U Zajecaru najozbiljnija firma za te stvari samo menja boce - nema punionicu.
Atest je oko 4000 i ceka se... |
|
|
   |
 |
Dare021
Akvarista

Registrovan: 12 Maj 2013
|
odlična tema ,nema veze što je starija....
jel zna neko gde je u novom sadu najjeftinije punjenje i atest ??
boca je od 2kg |
|
|
   |
 |
Cokilio
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2013
|
Ja vec 2 godine redovno punim bocu od 2l u Loznici i to na 2 mesta.Kad jedan neradi drugi radi.Niko mi nikada nije trazio atest.Samo se nasmeju kad me vide i kazu evo ga onaj akvarista dosao po doping za svoje akvarijume  |
|
|
   |
 |
|