| Autor |
Poruka |
Joks1985
Akvarista

Registrovan: 16 Jul 2011
|
Cao! Nisam imao iskustva sa mrestom ovih riba, a danas poslepodne sam video ikru zalepljenu na akvarijumu. Interesuje me koliko vremena treba da prodje, da bi se videlo da li je ikra oplodjena od strane muzjaka? U tom akvarijumu imam samo jos kozice, a rekli su mi da nema potrebe da izdvajam koridorase nakon bacanja ikre, jer je oni nece pojesti. Inace procitao sam sve teme vezano za mrest koridorasa, ali nisam nasao nigde ovo u vezi ikre. |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
U zavisnosti od temperature u akvarijumu, trebalo bih od 7 do 8.dana, koliko se secam, ne pre. Ne oplodjena ikra je bela i nju izvadi iz akvarijuma. |
|
|
|
   |
 |
zlay
Akvarista

Registrovan: 26 Maj 2010
|
Moj savet je da izvadis koridorase ili da ikru premestis u drugi akvarijum. |
|
|
|
    |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Ukoliko si u mogucnosti bolje razdvoji ikru i ribe jer dzaba sve jer kad se mlad izvali iz ikre bice pojedena. |
|
|
|
     |
 |
Joks1985
Akvarista

|
Prebacio sam koridorase jutros u drugi akvarijum, ali sam primetio da je ikra prepolovljena. Nadam se da je ostatak ikre oplodjen, jer nisam siguran u zrelost muzjaka. Primetio sam da nekoliko ikri imaju sivkastu boju, a ostatak ikre je beo sa strane, a u sredini je sivkast. |
|
|
|
   |
 |
stsasa
Akvarista

Registrovan: 05 Jan 2012
|
Pa ikra ako je oplođena je žućkasta kod skoro svih vrsta. Jedini izuzetak koga sam gajio je C. sterbaji kod kojih nema pravila ili ga ja nisam sposoban shvatiti. Kod njih iz belog jajeta koje zadrži formu četri dana izlazi verovatno mali. |
|
|
|
   |
 |
Joks1985
Akvarista

|
Na ikri se dosta skupljaju barski puzevi i po neka kozica, da nece oni da uniste ikru? |
|
|
|
   |
 |
Fishman <3
Akvarista

Registrovan: 20 Jan 2012
|
Kod mene su ranije puzevi jeli ikru
A ako ti jajasca nisu zuta onda verovatno nisu ni oplodjena
Ali sacekaj pa vidi sta ce da bude  |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Da li si sa namerom hteo da ih izmrestis? Ako jesi, molim te daj nam jos detalja oko akvarijuma, uslova i tacno celog procesa sta si radio da bi mogao da ti pomognemo. Hvala. |
|
|
|
   |
 |
Joks1985
Akvarista

|
Da, s namerom sam hteo da ih izmrestim. To je akvarijum od 20l sa sundjer filterom, u njemu imam kozice i barske puzeve, ali se trudim ovih dana da eliminisem barske puzeve. Temperatura vode je 22 stepena. Nedeljno menjam 1/3 vode. Sumnjam u zrelost muzjaka, zato sam juce nabavio jos jednog, ima ogromno ledjno peraje i nadam se da je on zreo. Ako imate neki savet recite. |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

|
Pa ok je to sve sto si naveo. Ja bih oprao akvarijum, vratio sundjer filter, nasuo vodu iz drugog akvarijuma, temp 20-22C nebitno, kozice mogu da ostanu, puzevi napolje, dva muzjaka je definitivno bolje nego jedan i sacekao mrest. Po mrestu bi izvadio korije napolje i sera mikropur bi sipao. Posto je dug period izleganja na tri dana bi dodao jos pola doze i sacekao da se mali izvale. Ne bi trebao da bude neki veci problema ni sa mrestom ni sa ikrom ovaj put. |
|
|
|
   |
 |
Joks1985
Akvarista

|
Ok, hvala na savetima. Sad cekam, a kad bude rezultata javicu. |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

|
Mozes i koju sliku okaciti, nemoj biti lenj  |
|
|
|
   |
 |
Joks1985
Akvarista

|
Da ne bih otvarao novu temu imam jedno pitanje. Sad sam ugledao 2 mala korija kako plivaju po dnu. Ovih dana sam trazio da kupim artemiju, ali nisam nasao. Cime da ih hranim? Od hrane imam lisnatu, spirulinu ljuspe i tablete, tubifeks, larvu komaraca i dafnije. |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

|
Sjajno. Prva hrana moze da bude bilo sta samo da je sitno. Ja sam nekada ranije kad nisam hranio sa artemijom kao prvu hranu im davao ono braon iz filter mase (tako su mi rekli da radim) a posle bilo koja hrana skroz izmrljena u prah i obavezno puzeve ubaci da pojedu ostatak hrane. Hrani po malo. |
|
|
|
   |
 |
|
|