Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 crna alga Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
W.T.F.
Akvarista

Registrovan: 14 Mar 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 16, 2011 11:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hitno potreban savet...sta da radim kako da je istrebim?????crna alga mi unisti akvarijum.....
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Nov 16, 2011 11:44 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Nov 16, 2011 11:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Češća izmena vode, bolja cirkulacija vode, EasyCarbo, sijamski algar...

Potraži po forumu, ima mnogo priče o toj temi.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
W.T.F.
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Nov 19, 2011 9:47 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ma aj to sve primenjujem al nista....za sijamskog algara ljudi kazu da on i nije bas neki algar pa tako da verovatno ga necu ni uzimati......
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Sub Nov 19, 2011 3:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mozda da probas ovako: http://www.akvarijum.org/forum.....t7004.html
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Nov 19, 2011 6:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ugasi filter, spric sa iglom, hidrogen od 3%, i pici. samo nemoj ici preko 1ml/litri vode, to je kao neka prilicno bezbedna doza. kada odradis, ugasi svetlo, cekaj pola sata i ukluci svetlo i filter. ponovi to svaki put pre izmene dela vode.
to ti je najjeftinije,ali ne kazem da je najbolje. ako imas neke biljke koje ne podnose hidrogen tipa valis. i egeria, dezga, pokusaj da to radis van akvarijuma ukoliko mozes.
voja
Akvarista

Registrovan: 25 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Nov 19, 2011 7:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Postoji tako sredstvo "Cidex" Potrzi http://www.veledrogerijavodic......talog2.pdf

Ubija alge garantovano i pored toga uskoruje rast biljaka. Odlicno sredstvo. 15 ml na 100l vode nedelju dana. Mozes ga koristiti i stalno ali po 5ml na 100 l.
Prodaju ga firme koje snabdevaju zubne lekare. Nazalost prodaju samo po 5l zajedno sa aktivatorom. Tebi aktivator ne treba. Ja obicno kada ga kupujem posle delim sa drugima kojima treba.
Image

Ako imas pitanja, pisi
voja
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Nov 19, 2011 7:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo i primer
Do upotrebe:

Image

Posle 10 dana:

Image
W.T.F.
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Nov 20, 2011 5:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala vam na primerima probacu pa cu vam javiti ..
W.T.F.
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Nov 20, 2011 9:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

eee vojo a koliko kosta ova kanta na slici???
voja
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 5:09 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja zivim u rusiji, ovde ona kosta 15 evrica. Kolko kosta kod tebe ne znam.
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 9:34 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam ja pitanja Vojo ako može.
Bilo je dosta rasprave na našim forumskim prostorima o glutaraldehyde koji je aktivna materija u cidex-u. easy carbo ima za aktivnu materiju polimerizovani glutaraldehyde , sumnjalo se da pakuju čisti glutaraldehyde ali se došlo do zaključka da nije baš tako.
Algicidno dejstvo easycarba se verovatno zasniva na na samom glutaraldehyde-u.
Preporučuješ koncentraciju 5ml/100l, ako se radi o 2,4% rastvoru u kanti, to dodje onda oko 1.2ppm glutaraldehyda na dan, svaki dan ili se održava 1.2ppm a rastvor se obnavlja pri menjanju vode?
Imaš li dugoročna iskustva sa ovakvim tretmanom?
Kako deluje na ostale biljke, poseno one koje su osetljivije na ovakve tretmane (mahovina, egerija, ceratophilum i sl.)?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
voja
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 9:55 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nedelju dana ubijas alge, sa ribicami i biljkami ce biti sve u redu. Maksimalno dozvoljeno je 20 ml na 1oo l.
Nisam hemicar pa ti ne mogu reci sto nse tice sastava itd. Neko ovde, i ja, dobavlja po malo sajdeksa stalno. Biljke odlicno rastu. Mozes da probas 2 ml na 100l i da vidis kako ce ti biljke da izgledaju. I za vreme prvih 7 dana menjaj po 1/3 vode. Ako ne ukljucjes svetlo u akvarijumu jos brze ces ubiti alge. Mozes da pocnes i sa manjom dozom oko 10 ml (neznam koliko imas tih algi. Jedini koji ne vole sajdeks su somovi. Ali do 15-20 ml obicno im nista ne biva.
voja
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najbolje je ne koristiti nikakvu hemiju a menjati vodu regularno, nastimati svetlo itd. I tada nece biti nikakvih algi i jos ubaci sijamce "Crossocheilus siamensis"

Image
voja
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:24 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako imas malo algi sijamci ce sve ocistiti.
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Uto Nov 22, 2011 1:08 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma ja nemam ribe uopšte, pa se lako borim sa algama pomoću bakra, ali neke biljne vrste su osetljive i na njega a neke alge ga trpe.
Sa tim lošim (crna, braon i sl.) algama nemam problema več sa ovim "dobrim", zelenim algama kojima odgovara sve što i biljkama, a prirodnih predatora za njih u vodi nemam.
Zanima me u stvari dugoročni efekat glutaraldehyda na te osetljivije biljke (mahovine, egeria, vallisneria), tj. tvoja iskustva. Ljudi su prijavljivali propadanje mahovina sa dugoročnom upotrebom easycarba. Meni je svakodnevna primena easycarba svakako skupa a imam i dovoljno CO2 pa mi on i ne treba, ali glutaraldehyde mi se čini zanimljivim kao algicid.
U svakom slučaju ću probaću na nekom uzorku
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka crna alga sumi Alge 9 Sre Maj 02, 2012 1:38 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Crna (ili nesto slicno) na amazoncima simici789 Alge 11 Uto Maj 01, 2012 10:02 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka braon alga shomyxd Alge 7 Sub Apr 14, 2012 1:02 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Crna moli za razno Zvrle Razmena 1 Pet Apr 13, 2012 9:56 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka "Crna Voda" akvarijum :) plavsic88 Akvarijumi 19 Uto Apr 03, 2012 10:54 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License