Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Cudno ponasanje gupike Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
guppy4life
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2011

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 8:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pre oko 5 dana sam kupio jednu zenku u pet shopu i evo danas mi se cudno ponasa
Sad pogledam stalno pliva u mestu tj. samo ono kako krivuda a retko krene napred ili nazad i repno peraje joj je sklopljeno ne bas potpuno ali kao da se ulepilo
Isto sam primetio da se ponekad pocese o podlogu
Zna li neko sta joj je i kako da je lecim
Akvarijum sam formirao pre 6 dana
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 8:54 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 9:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kada uzmes tvoju prvu recenicu, zatim na nju nadovezes zadnju recenicu, dobio si uzrok problema da ti se riba muci jer nisi isciklirao aq i da je nivo amonijaka previse visok.

ne mogu da verujem da su ti u pet-shopu dozvolili tako nesto, i sada kad odes, opet ce ti nuditi kojekakva sr***a kao neki lek,samo da bi ti prodali, uzeli pare...

tuzno je, jbg. menjaj svaki drugi dan po 50% vode u aq sa odstajalom vodom, pusti aeraciju na max.
guppy4life
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 9:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ali kako se ostalim gupikama nista ne desava
Jel mogu njih da izdvojim u posebnu kofu dok mi se ne isciklira akvarijum
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 9:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nije svim primercima imunitet isti. koliko imas kojih riba na koliki aq?
nemoj ih izdvajati, cesce menjaj deo vode u akvarijumu.
guppy4life
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 02, 2012 10:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imao sam 10 ribicca u akvarijumu od 70 l evo sad sam ih odvojio posebno u manji aq od 20l i cekam 20 dana dok se dobro ne isciklira
Zna li mi neko reci sta ce mi biti sa ovom ribicom sto sam gore pisao da li ce ostati u zivotu
velja
Akvarista

Registrovan: 04 Nov 2011

PorukaPoslao: Uto Jan 03, 2012 6:49 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako se nije previse otrovala od amonijaka i nitrita ostace u zivotu. Ako si i nju izdvojio, prati njeno ponasanje. Videces ako pocne da siri rep znaci da se oporavlja. Takva trovanja znaju da ostave trajna ostecenja na skrgama. Hlor iz vode takodje. Negde sam nasao na netu i fotografije skrga.
Ako nisi koristio vec pripremljene kulture bakterija ili sadrzaj filtera iz starog akvarijuma pre 2 nedelje nemoj ni da pomisljas da stavljas ribe za ozbiljno u akvarijum. Znam da ti se zuri, da ne mozes da cekas ali moras da se naucis strpljenju bar u ovom hobiju. Jednostavno za neke stvari treba vremena.
guppy4life
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 06, 2012 11:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

danas izvadim tu ribicu iz kofe cisto da vidim kako napreduje
Rep joj se sada vraio u normalu
Ali joj je pola donje usne nestalo
UZAASSSSS
Sta da radim
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 07, 2012 12:13 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@ guppy4life

Moje misljenje, sa kojim naravno nemorate da se slozite.
Nemam nameru nikoga da provociram mojim savetima, vec zelim samo da pomognen.

Tvoja gupika je bolesna, i to prilicno.
Ako imas jos ribica u tom akvarijumu obavezno je odvoj.
Kasno si primetio ili je vec bila bolesna, prvom joj se pojavi nesto belkasto penusavo na usni, lici na budj ili vatu pa tek posle joj se usne raspadnu.
Isto to moze da se prosiri na glavu i ledja, kao i na stomak, zato se i cese po dnu.
Sada ce najverovatnije da se prosiri na skrge, koje ce takodje poceti da se raspadaju i riba ce poceti ubrzano da dise.
Kasnije pocinju da joj budjaju krajevi peraja.

Bolest je izazvana jednom bakterijom pod imenom "Flavobacterium columnare" koja je stalno prisutna.
Kada su losi uslovi u akvarijumu (losa voda) tada uglavnom napada ribe koje su slabe i zbog losih uslova pod stresom.

Probaj da je odvojis i lecis.

Stavi jednu kafenu kasicicu soli (so treba da bude bez joda) na 10l vode i kupaj je u tom rastvoru.
Ili trazi po shopovima neki lek protiv toga.
Ako je bolest dosta napredovala pomaze samo antibiotika.

Nadam se da nije kasno za tvoju gupiku.

pozdrav
guppy4life
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 07, 2012 7:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala svima ali jutros sam video da je uginula Crying or Very sad Crying or Very sad
Bila je u kofi sa ostalim ribicama one mi se normalno ponasaju da li da njima sipam 1 kasicicu soli na 20l vode
guppy4life
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 09, 2012 8:47 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ljudi pomagajte opet maler sa gupiikama
Juce sam im menjao vodu pa reko daj da operem i korner gilter koji je bio bas prljav
Sve sam lepo oprao pod cesmom toplom vodom
I ujutru kad sam ustao vidim dve uginule
Ja procitam na forumu da treba da se filter masa pere u toj vodi gde su ribice
ODMAh sam ih premestio u manji aq od 10l sa vodom direkt iz cesme evo jutros jos 3 uginule i jos jedna samo stoji na dnu(verovatno ce i ona)
Ostaje mi jos 5
Ima li spasa za njih ,molim vas pomozite mi kako da ih izlecim
respectre
Akvarista

Registrovan: 09 Sep 2011

PorukaPoslao: Pon Jan 09, 2012 10:49 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zasto prvo nisi seo i lepo procitao po forumu, koliko vode menjas, kako peres sundjer i sl. Voda se menja jednom nedeljno 1/3 odprilike, i to sa odstajalom cesmovacom, koja treba da stoji nedelju dana pre sipanja. Filter peres u vodi koju si izvadio iz akvarijuma, i to bas ako je zaprljan, ne svaki cas, jer u njemu su korisne bakterije. Filter ne sluzi samo da mehanicki ocisti vodu od necistoce. A sad lepo, aparat u ruke, ili telefon, pa slikaj akvarijum, i daj malo vise podataka o njemu.
veljko023
Akvarista

Registrovan: 07 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Jan 09, 2012 10:59 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa ti si lik. Prvo se potrudis da razbolis ribe pa onda da ih lecis. Najbolje lepo sve ispocetka da krenes i dobro da zagrejes stolicu. I onda kreni sa drzanjem ribica do tad to sto radis lici na neko dete koje se igra sa vodom i ribicama.
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 09, 2012 11:15 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

cestitka cestitka cestitka cestitka cestitka

Zadnja dva posta vredi procitati
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 09, 2012 9:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

druze pa zamisli da smo u nekom proslom vremenu pa da nema interneta,gde bi se tada informisao?i ja cu isto da kazem da treba dobro da zagrejes solicu i precesljas sve sto pise o ribama,pocetku u akvaristici itd.nasi drugari su sve lepo napisali o svemu,a tvoje je da procitas.Mozda smaram,ali je za tvoje dobro kao i ribica.pozzz Wink Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka gupi, blek moli cudno ponasanje milancxe Bolest 6 Čet Maj 17, 2012 6:50 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka cudno ponasanje diskusa perra Ribe 3 Ned Maj 13, 2012 10:32 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gupike prirodno staniste milang Guppy fun club 1 Sre Maj 09, 2012 12:44 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka gupike i ksifoi matija2008 Ponuda 0 Uto Maj 08, 2012 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Hrana za male gupike Fish 101 Početak u akvaristici 3 Uto Maj 01, 2012 7:56 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License