| Autor |
Poruka |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Mozes i u farbarama da potrazis neki za akvarijume.
Ima npr. Ceresit (Henkel) na kojim je naslikan akvarijum i jos jedan ali nisam siguran kako se zove.
Davno sam ga koristio za akvarijum od 120L koji je jos uvek u funkciji.
Mislim da pise "Winner" ili tako nesto na njemu, isto je naslikan akvarijum na tubi.
Cena im je oko 300-400din.
sad vidim da je kolega "Fiber" bio brzi. |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
marko.pa
Akvarista

Registrovan: 27 Nov 2011
|
U "Uradi Sam" centrima imaju TKK za akvarijume i jako je dobar. |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Po mojim iskustvima, TKK je mnogo bolji od Ceresita |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

|
| nemanjask :: |
| Po mojim iskustvima, TKK je mnogo bolji od Ceresita |
Coveku treba silikon da zalepi dve lajsne, zar je tu toliko bitno da bude bas TKK ?
Farbare danas ima na svakom cosku, mislim da nema potrebe sad da trci do "Uradi sam" za TKK silikon.
Iskreno receno ja sam sa Winner-ovim silikonom pre 4-5 godina zalepio akvarijum od 120L koji jos uvek radi bez greske.
Ovoga puta sam koristio Ceresit-ov silikon za lepljenje mojih novih akvarijuma.
Winner-ov nisam mogao da nadjem kod mene u blizini inace bih ga opet kupio.
Prvi put koristim Ceresit-ov, i sa mojim dosadasnjim skromnim iskustvom od 7-8 polepljenih akvarijuma rekao bih da je odlican silikon.
TKK, Biom, Soudal i ostale kvalitetne silikone nisam nikada probao, za neke vece akvarijume sigurno bih kupio neki od njih ali za ove manje mislim da nema potrebe.
To je naravno moje licno iskustvo i misljenje sa kojim niste u obavezi da se slozite.
pozdrav svima |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Taman posla da moramo uvek da se slozimo ... ne bi bilo interesantno na forumu kada se svremena na vreme ne bi misljenja i iskustva suocavala. |
|
|
|
    |
 |
CTale
Akvarista

Registrovan: 28 Jul 2010
|
Ja sam jedan od akvarijuma zakrpio i zalepio lajsnu koristeći Beorol Silikon Aquarium.
Sada gledam na sajtu da daju 10 godina garancije da će ovaj proizvod "zadržati svoju elastičnost, vezivnu moć i strukturnu stabilnost". |
|
|
|
   |
 |
nemanjask
Urednik

|
TKK je jeftiniji od Ceresita.... Ako se "lajsne" lepe samo kao nosač za haubu onda je svejedno, ali ako se lepe kao ojačanja akvarijuma onda je jednako važno koji silikon koristiš kao i silikon sa kojim lepiš akvarijum. Pošto silikon ne koristim samo za lepljenje akvarijuma već i kao repromaterijal za posao kojim se bavim, posle potrošenih dva kamiona silikona mogu iz ne malog iskustva da tvrdim da je Ceresit silikon užasno lošeg kvaliteta i moja iskustva sa njim su naj blaže rečeno veoma loša za razliku od TKK koji je usput i jeftiniji od Ceresita (naravno pričamo o istoj klasi) Pošto smo debelo otišli u off... izvinjavam se! Znam da nije uvek lako naći željeni silikon ali mislim da ne treba ni brzati prilikom izbora. |
|
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Za lajsne kupi onaj najjeftiniji silikon i zavrsice posao. Jos ce ga neko poslati po crni Soudal  |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

|
| CTale :: |
Ja sam jedan od akvarijuma zakrpio i zalepio lajsnu koristeći Beorol Silikon Aquarium.
Sada gledam na sajtu da daju 10 godina garancije da će ovaj proizvod "zadržati svoju elastičnost, vezivnu moć i strukturnu stabilnost". |
Potpisujem da je Beorol Akvarijum bolji od Ceresita!! |
|
|
|
   |
 |
Pedja30
Akvarista
Registrovan: 10 Jan 2012
|
Pa vi se isvadjaste.. Kupio sam lajsne i staklo, a brat ce mi doneti danas-sutra silikon pa cu videti koji posto je u tim vodama.. Nego se razmisljam da li uopste da stavljam sve too jer je definitivno problem bio u rasprsivacu..od kako je na sredini aq nema isparavanja niti kapljica... |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

|
Isparenja ima uvek (sigurno).
Na primer:
Na otvorenom akvarijumu povrsine 0,6m2 leti moze da ispari za nedelju dana i do 20L vode.
Ako se prostorije ne provetravaju redovno moguca je pojava vlage (budji) u coskovima ili zimi znoje prozori.
Zato ti predlazem da stavis staklo i tako ujedno zastitis i rasvetu.
Ako nista drugo, sa staklom ces manje morati da dolivas vode.
Druga stvar je temperaturna razlika izmedju vode i vazduha.
Pored svega toga staklo sprecava pojedine ribice da iskacu iz akvarijuma.
Kada sve saberes, stakleni poklopac uglavnom ima vise prednosti nego mana. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Na temperaturi od 26 stepeni ispari 0,5 litara vode za 24 casa. Merio par puta .....
Tako je kod mene u ciklidnom akvarijumu ..... |
|
|
|
    |
 |
|
|