| Autor |
Poruka |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 27 Jan 2012
|
Zdravo ljubitelji akvaristike,ja sam novi na forumu,pa ako biste mogli da mi pomognete oko ribica..Imam Crnu Molly vise od 2 godine i nijednom mi se nije okotila,a znam zasto,stalno sam je gledao i bila je bas debela .Izbacicu vam sliku da vidite da li je skotna i otprilike koliko,ako to vi mozete da procijenite?A imam i dvije trudne gupi(znam da su trudne)al ne znam tacno koliko,jer sam ih od skoro kupio u Pet Shopu.Imam mrestilicu,al ne znam tacno kad da ih stavim,pa ako mozete da mi pomognete..Ujutro cu vam izbaciti slike,jer ne mogu sada.Unaprijed,hvala! |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011
|
јеси ли сигуран да имаш molly различитих полова у опште?
две године је сасвим довољно да одрасту... |
|
|
|
     |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Ima li ta moli muzjaka i jesi li siguran da je u pitanju zenka? Molike znaju da budu debele iako nisu trudne. Sto se trudnih gupika tice to ces prepoznati po tome sto im je deo oko analnog otvora tamne boje, a one budu toliko debele da izgledaju kao da ce da puknu. Tad je i najbolje da ih prebacis u mrestilicu. Spremnost za mrest ce pokazati tako sto ce se umiriti u nekom cosku akvarijuma i nervozno ce plivuckati u mestu i nedugo nakon toga mladi ce poceti da izlaze. |
|
|
|
   |
 |
krlle83
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2012
|
Nzm da li imas muzijaka i zenku ali razlikujes po donjem peraju koje je kod zenke trouglastog oblika dok je muzijaka spicastog.
Prepoznaces da je skotna po stomaku koji kad gledas iz pticije perspektive mora isto biti kao balon,i po beloj tacki koja izgleda kao bubuljica tamo gde treba da ih izbaci. Kad se pojavi bela tacka moze proci i do 10 dana dok se ne okoti. Ako je prebacujes u kotilicu moze biti nervozna neko vreme,pomogla bi neka manja biljka ako imas da je ubacis isto. Ne moras da je odmah ubacujes cekaj dan kada vidis da po dnu trazi mesto za okot. U mom slucaju zenka izbaci 7-8 malaca. Vreme je obicno rano ujutru oko 5-6 sati ili uvece oko 20h. Po okotu zenku vrati u Aq. Iz jednog parenja ona moze da se koti 3-4 puta.
Nadam se da sam ti pomogao.... |
|
|
|
    |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
Siguran sam u to da imam crnu molly zenku,a muzjak je od nje duplo manji.A kad gledam u nju iz pticije perspektive izgleda da nije trudna,samo da je debela..A gupike i jedna i druga imaju povelik stomak i velike crne mrlje na kraju stomaka.Hvala na savjetima,a sto se tice slike sto prije cu da ih izbacim ako treba. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
S postovanjem kolege. Teme o ovoj problematici sa resenjem ima u svakom drugom postu o zivorotkama. Zaista postaje dosadno jedno te isto citati i pisati iznova . Malo volje i vremena mogu da doprinesu da pored jednog problema koji imate, usput naucite i nesto novo ili ispravite neke stare greske. |
|
|
|
    |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
Ja hocu da saznam sta se desava sa mojim ribica,a u tom "svakom drugom postu",nisam nasao nista sto me je zanimalo i sto mi je trebalo.. |
|
|
|
   |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
|
   |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
Da ne otvaram opet,novu temu,pitacu vas u ovu..Bas sam trazio o bolesti moje gupike i savjetima,i nisam nista nasao..Ako mozete da mi pomognete..Od prije jedno 5-6 dana okotila mi se gupi iz 2 puta..Prvi put u mrestilicu i okotila oko 10-12 komada,a drugi put nisam je ni stavljao u mrestilicu i sve je pojela..no to nema veze..Sad je problem u tome sto joj skroz kriva kicma..a kad se okotila bila je sasvim normalna..Sta mislite do cega je to i sta trebam da uradim da mi ne bi slucajno zarazila druge ili tako nesto? |
|
|
|
   |
 |
tomislav85
Akvarista

Registrovan: 11 Jan 2011
|
Koliko je stara tvoja gupika |
|
|
|
     |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
|
   |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
E da vas nesto pitam jos nesto ?Imam jedan problem,imam male gupike,stare otprilike 10 dana i stoje mi u mrestilici.I imam jednu trudnu Crnu Moly i za par dana ce da se okoti,al ne znam sta cu sa ovim malima,da li cu da ih ostavim u mrestilici dok se ona koti ili cu male negdje drugo da stavim,posto se bojim da ih ne pojede.A sto se tice aq imam samo jedan aq.Ako mi ikako mozete pomoci? |
|
|
|
   |
 |
Cyrix
Akvarista

Registrovan: 17 Nov 2011
|
pokusaj da ih drzis u mrezici za hvatanje riba, ili napravi kutijicu od neceg pa je obmotaj zenskom carapom da ne mogu da izadju dok je molly u kotilici. |
|
|
|
     |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Ja bih tebi onako drugarski predlozio da iscitas pravilnik, da se upoznas sa nacinom rada foruma i sa delovima foruma u kojima pisemo o konkretnim stvarima. Postovi su ti jako konfuzni, u delu razmnozavanje pises o bolestima itd...
Niko osim tebe ne moze znati da li je tvoja riba trudna niti kada ce da se okoti. Citas teme i naucis sve ovo sto pitas! |
|
|
|
    |
 |
VukVujovic
Slučajni Prolaznik
|
Hvala,Cyrix na savjetu,a Sale to sto tice mojih postova to stavio zato da ne bih otvarao novu temu,jer sam u ovoj temi vec pominjao gupike..Procitacu pravilnik.Poz. |
|
|
|
   |
 |
|
|