Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Da li je ovo alga? ili prihrana? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
chavke
Akvarista

Registrovan: 11 Okt 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 7:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ono malo braon sam primetio kad sam dobio mahovinu, bilo je jako sitno.
Sad se prosirilo po celoj mahovini. Moram da primetim da je mirovalo dok je i mahovina mirovala, rj kako je mahovina pocela da reste i ovo se prosirilo sta da radim jel ovo alga ili???
Image
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 7:40 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

voja
Akvarista

Registrovan: 25 Nov 2010

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 7:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Izgleda da jeste
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 7:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ako neko zna koja je da lecim ili je lakse da nabavim novu,
Nabavljao bi novu samo ako moze da se veze za panj a ako ne ova ide u mresni pa da vidimo sta ce da bude sa njom

i da li je resenje sijamski algar?
Biohazard
Akvarista

Registrovan: 19 Sep 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 8:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja nisam bas siguran da je ovo alga. Jer imam je i ja na mahovini ali se nesiri nigdje mislim da je cak kod mene to postalo tako sto sam mahovinu vezao za panj i da su te grancice koje odumiru.
Al ima iskusnijih ovdje pa sacekaj jos da neko prokomentarise.
jering
Akvarista

Registrovan: 17 Okt 2011

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 9:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nije to alga, to je normalno kod mahovina.
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 9:26 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kako normalno? Normalno je da bude zelena i zdrava.
Ili je na tim mestima pocela da propada, ili su neke alge, ne bih smeo da garantujem sa ovih slika. U svakom slucaju, nije nista strasno.
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 9:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma cudno mi je jer mi je i valliseneria spiralis pocela propadati postaje providna i slabo napreduje a Ludvigija raste ko luda ali su izdanci previse svetli, dok se na nekim starim listovima pocele pojavljivati crne tacke
Bojim se da nije bbc
on se pojavljuje kad je nizak c02
ako jeste onda mora neka dohrana za biljke jer je nizak nivo co2, koliko sam skontao BBC(crne tacke+ova brada)+bledo novo lisce+providna valisneria = malo c02 jer imam 0.5w/1l ciste vode(odbijena podloga i kamenje) nemam hranjivu podlogu
ako mislite da je prihrana PP sa savetima
Oprostite za off posle tacno 31 dan 4 mrescenje jeeeeeee
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemam pojma sta je BBC? Smile
Ono sto si opisao obicno ukazuje na nedostatak makroelemenata.
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

BBA - Black bread alge

makro elementi? jel to prihrana bilja?
ako jeste molim za savete i nek admin ovu temu prebaci gde joj je mesto
Admine molim te lepo prebaci gde treba da nemoram otvarati novu temu
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Napisao si 'BBC', zato sam i pitao... Smile
Ako ti je termin 'makroelementi' potpuno nepoznat, mozda ne bi bilo lose da malo prelistas forum (ili neke druge izvore) i bar minimalno se uputis u tematiku oko prihrane, bice ti znatno lakse.
Za pocetak bih, na tvom mestu, krenuo sa nekim fabrickim preparatom koji sadrzi kalijum i mikroelemente, a onda ces videti sta dalje, zavisno od reakcije.
Biohazard
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja imam skoro isti problem pa cu sutra da pocnem da dodajem po malo Easy Life Pro Fito i Easy Carbo. Prvo ti je prihrana najbolja ja mislim a drugo je prehrana + tecni CO2. Mogao si nam postaviti jos koju sliku neke druge biljke. Probaj ovo nece skoditi. Ako nebude bolje nece gore sigurno samo se drzi uputstva.
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 10:51 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo slicica
Image
Image
Biohazard
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Nov 21, 2011 11:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja licno mislim da im fali prihrane i ja imam malte ne isti problem. Moje biljke su u biti gore zdrave al su dole listovi pri dnu supljikasti. Uslikacu i ja ako nije problem da okacim ovdje pa da uporedimo.
Evo slicica.

Image
Nana. Listovi joj pocinju da tamne vide se tamno zelene flekice.
Image
U sledece biljke, vide se dvije jedna je 100% zdrava dok kod druge su listici malo smedji kontam da to osjecem pa da krene nanovo.
Image
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Uto Nov 22, 2011 12:45 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Verovatno se radi o drastično različitim uslovima vode, trebaće im vremena da se prilagode.
Valisnerija to jasno pokazuje.
Na mahovini nije alga već odumrli listići, Vremenom će se i ona oporaviti i adaptirati na nove uslove.
Ludwigiji definitivno fali prihrana.
Koliki su KH, GH i pH?
Ako je akvarijum novoformiran, treba mu vremena da se sve smesti na svoje mesto
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
chavke
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Nov 22, 2011 12:48 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo jedno skoro pa glupo pitanje?
Sve je ovo pocelo kad sam ubacio pumpu champion 0088
sad citam neki serin katalog da se BBA pojavljuje kada je areacija vazduhom prejaka.
usput valiseria mi je kod jednog rasprsivaca a ludvigija kod drugog koji su inace radili na jednom izlazu pumpe bez ventila
Da li je moguce do toga da sam prejakom areacijom poboljsao napredak svega ovoga?
idem i logikom da se co2 brze oslobadja iz vode u vazduh isto jakom areacijom
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ancistrus-muzjak ili zenka ? kaplarm Razmnožavanje 7 Čet Maj 17, 2012 12:23 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Menjam razno za kozice, mahovinu ili ... maredelija Razmena 0 Uto Maj 15, 2012 12:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koja je ovo vrsta jovica Ribe 10 Sub Maj 12, 2012 9:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka prodajem akvarijum sa cikldima ili me... DZIMI Ponuda 0 Sre Maj 09, 2012 5:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Anubia nana za valisneriju ili slicno maredelija Razmena 4 Ned Maj 06, 2012 9:21 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License