Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Da li je ovo zelena tackasta alga ? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
tusta
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 14 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 12:05 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image

nisam siguran jer dosad nisam imao problema sa algama, pojavila mi se na par listova...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 12:05 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Acim
Banovan
Banovan

Registrovan: 25 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 12:08 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam i ja alge ali moj algar pocisti extra listice biljaka mada dobro ja imam neku koncastu.. ne znam dali bi i tebi pomogli..
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 12:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imam 2 ancitrusa i jednog plecostomusa, ali koliko vidim totalno ih ne zanimaju ovi listici Sad
Acim
Banovan
Banovan

Registrovan: 25 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 12:17 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moj samo na listicima zivi skoro.. preko dana pobegne u kokos ili kad primeti nekog blizo ali ovako samo ide po listovima i dosta dobro cisti..
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 11:21 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Rekao bih da je zelena alga. Nije strasno ako se pojavila na samo par listova i ako se ne pojavljuje vise.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 8:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da na nekoliko listova koji su direktno pod udarom jedne od stedljivih sijalica... menjao sam rasvetu, pojacao je i verovatno je to razlog... e sad nisam pametan, smanjiti rasvetu ili fotoperiod i da oce li neki algar ovo da cisti ?
petsrdjan
Akvarista

Registrovan: 21 Dec 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 6:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jeste to ti je zelena tackasta alga. I ja je na zalost imam u svom akvariuumu. Kazu da se pojavljuje nakon jaceg svetla i da bih se uklonila treba cesce menjati vodu,i odstraniti je rucno.
Mada kod mene nesto mi ne stima... Isto osvetljenje koristim odavno,i u akvarijumu koji mi je bio visine 50 i ovom sad od 60 cm. (ostale dimenzije nisam menjao) . U akvarijumu sa manjom visinom nisam im,ao nikakvih problema sa ovom algom,tek ako se poneka stidljivo pojavi,ali sad gledam ovde u postojecem akvarijumu imamdosta i to i po staklu i po biljkama sto me jos vise nervira... Foto period nisam nenjao traje od 10-12 h . Zna li neko dal postoji jos neki faktor koji utice na njihov razvoj ?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 8:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hoce ona da se pojavi od malo jaceg svetla. Kod sebe sam bas pratio te stvari. Ne pojavljuje se bas svuda vec samo na nekom nivou i to je bas onaj koji je malo jace osvetljen u odsnosu na ostali deo. Kad menjam vodu, malo se razgibam sa cetkom po staklu i nema je vise do sledeceg puta ali nije nista extremno tako da mogu da budem i malo lenj kad je u pitanju fiskultura sa cetkom Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
petsrdjan
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 8:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Smile
Ma ne pravi ona meni toliko problem na staklu,sto ti kazes,pojavljuje se u principu na odredjenim mestima i ponekad je malo i pustim,dok ne bude vreme za menjanje vode,pa tad uklonim.
Al smara me na liskama od biljaka,bas zna da naruzi biljku i da je i unisti posle (tj taj list,a ne celu biljku).
VDO
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 8:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Image ovaj puz cisti te alge.
petsrdjan
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 9:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koji je to puz ? Nisam do sad vidjao takvog Smile
A dal gricka i biljke ili samo unistava alge ?
VDO
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Dec 14, 2011 9:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zove se Neritina natalensis,ne gricka biljke.
petsrdjan
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 8:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ima li jos neko iskustvo sa ovim puzem? Jel provereno jede ove tackaste alge ?
I ima li kod nas negde da se kupi ?
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2011 9:31 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Provereno jede tu vrstu algi sa svega na sta moze da se popne, kod nas je trenutno deficitarna, a i kada je ima, cene su vise nego nekorektne. Kada sam rekao 'sa svega na sta moze da se popne', mislio sam na problem sa velicinom ovog puza, koji naraste i do 2cm u precniku, pa je nemoguce ocekivati da pojede alge sa nekih tanusnih listica.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Koja je ovo vrsta jovica Ribe 10 Sub Maj 12, 2012 9:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ancistrus-da li je ovo bolest?? Kristina Bolest 7 Sub Maj 05, 2012 10:49 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka crna alga sumi Alge 9 Sre Maj 02, 2012 1:38 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Cemu ovo sluzi.... Soprano Oprema 3 Uto Maj 01, 2012 11:10 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Razmena ovo za ono deki022 Razmena 0 Sub Apr 28, 2012 12:47 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License