| Autor |
Poruka |
djilepfc
Akvarista
Registrovan: 13 Mar 2010
|
Interesuje me ,kako da napravim difuzor kako sam ja cuo od sprica i vate.Imam co2 sa jednom flasom i na kraju creva mi je rasprsivac,a cuo sam da je ovo sa spricem bolje jel je bolji efekat pa me interesuje ako neko zna kako se to pravi |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Robby
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2011
|
Ja sam uzeo od kompleta za infuziju onaj prosireni deo i presekao ga, kao sto je na prvoj slici.
Posto taj deo ima u sebi neko fino sitasce, lepo rasprsuje CO2.
Jedini problem je to sto se mora cesce zameniti jer se zaprlja pa nece da pusta i desilo mi se da spadne crevo. Ali ni to nije problem posto taj set za infuziju kosta oko 25 dinara. |
|
|
|
   |
 |
djilepfc
Akvarista
|
druga slika je vrlo losa.U prevodu ovo stio ti je na prvoj slici je tako kompletno u vodi ili ne. |
|
|
|
    |
 |
djilepfc
Akvarista
|
I ako je to to nije mi jasno sta si i zbog cega sekao,jel na onom drugom kraju bi trebalo da se presece i stavi na cepu flase,a ovaj deo koji ti je na prvoj slici gurnes tako kompletno u akvarijumu ili ja sve to nisam skapirao |
|
|
|
    |
 |
FEK@
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2009
|
ja sam ovo pravio, ali bolje mi je sa rasprasivacem...ali nadji neki bas sitni rasprasivac |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Posle nekoliko pokusaja u izradi DIY difuzora, iskreno, najbolje i najefikasnije se pokazala hemiska tj donji deo hemiske olovke i filter od cigareta. |
|
|
|
    |
 |
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011
|
Ubedljivo najjeftiniji i najbolji (100% rastvaranje) CO2 difuzor (uz uslov da imate filter sa motornom glavom ili motornu glavu), može se napraviti na sledeći način:
CO2 se dovodi crevom pred sam usis pumpe-motorne glave. Elisa uvlači i odmah razbija mehurove na sitnije. Ovu smešu vode i CO2 odvesti crevom sa izlaza pumpe u manju plastičnu bocu, odozgo bušenjem čepa i uguravanjem creva kroz tu rupu. Na dnu boce izbušiti puno sitnih rupa 3-4mm i bocu do pola napuniti krupnijim šljunkom koji neće ispadati na rupice.
Voda će polako curiti iz boce kroz kamenje napolje, a mehurići ostaju zarobljeni u boci dok se 100% ne rastvore. Crevo koje ulazi u bocu može da se začepi dole a da mu se probuše rupe sa strane tako da pri ulazu u bocu voda pravi kovitlace i bolje vrti nerastvorene mehuriće.
Sama boca ako nije previše velika može da se sakrije nazad u neki ćošak iza biljki. |
|
|
|
    |
 |
FEK@
Akvarista

|
istina je ovo za motornu glavu, izbacao sam slike dje sam to radio...i bas dobro rasprsuje po cijelom aq...ali to sam radio nekoliko puta...i zasto mi se sve ribice sakriju u cosak i slabo,sporo plivaju ?? da nije mozda previse ?? |
|
|
|
   |
 |
FEK@
Akvarista

|
| nikouro :: |
| Posle nekoliko pokusaja u izradi DIY difuzora, iskreno, najbolje i najefikasnije se pokazala hemiska tj donji deo hemiske olovke i filter od cigareta. |
nikuoro moze li slika ? ovo mi zvuci zanimljivo  |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Slazem se RF-om. Ko ima motornu pumpu i malo volje za radom.
A evo i ovo jednostavnije :
 |
|
|
|
    |
 |
djilepfc
Akvarista
|
zanimljivo i korisno,hvala.... |
|
|
|
    |
 |
nikouro
Urednik

|
Svaku ideju mozete jos i izmeniti ili modifikofati i tako poboljsati sam rad datog predmeta , ili vec ... |
|
|
|
    |
 |
djilepfc
Akvarista
|
|
    |
 |
Robby
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2011
|
Tek sam se sad uspeo ukljuciti. djilepfc, sa prve slike u vodu ide onaj levi deo, na kojem je prozirno crevce.
Prvu sliku sam skinuo sa neta, a drugu sam slikao sa mobilnim, pa je malo losa, ali na njoj se vidi da je difuzor okrenut otvorenim delom na gore, a onaj beli krug je sisaljka kojom sam ga pricvrstio za staklo. |
|
|
|
   |
 |
djilepfc
Akvarista
|
|
    |
 |