Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 difuzor Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
djilepfc
Akvarista

Registrovan: 13 Mar 2010

PorukaPoslao: Uto Sep 13, 2011 3:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Interesuje me ,kako da napravim difuzor kako sam ja cuo od sprica i vate.Imam co2 sa jednom flasom i na kraju creva mi je rasprsivac,a cuo sam da je ovo sa spricem bolje jel je bolji efekat pa me interesuje ako neko zna kako se to pravi
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Uto Sep 13, 2011 3:10 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Robby
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2011

PorukaPoslao: Sre Sep 14, 2011 2:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam uzeo od kompleta za infuziju onaj prosireni deo i presekao ga, kao sto je na prvoj slici.

Image

Posto taj deo ima u sebi neko fino sitasce, lepo rasprsuje CO2.

Image

Jedini problem je to sto se mora cesce zameniti jer se zaprlja pa nece da pusta i desilo mi se da spadne crevo. Ali ni to nije problem posto taj set za infuziju kosta oko 25 dinara.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
djilepfc
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Sep 14, 2011 3:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

druga slika je vrlo losa.U prevodu ovo stio ti je na prvoj slici je tako kompletno u vodi ili ne.
djilepfc
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Sep 14, 2011 3:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I ako je to to nije mi jasno sta si i zbog cega sekao,jel na onom drugom kraju bi trebalo da se presece i stavi na cepu flase,a ovaj deo koji ti je na prvoj slici gurnes tako kompletno u akvarijumu ili ja sve to nisam skapirao
FEK@
Akvarista

Registrovan: 23 Nov 2009

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 10:44 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja sam ovo pravio, ali bolje mi je sa rasprasivacem...ali nadji neki bas sitni rasprasivac
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 10:54 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Posle nekoliko pokusaja u izradi DIY difuzora, iskreno, najbolje i najefikasnije se pokazala hemiska tj donji deo hemiske olovke i filter od cigareta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
rainforest
Akvarista

Registrovan: 04 Jan 2011

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 11:58 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ubedljivo najjeftiniji i najbolji (100% rastvaranje) CO2 difuzor (uz uslov da imate filter sa motornom glavom ili motornu glavu), može se napraviti na sledeći način:

CO2 se dovodi crevom pred sam usis pumpe-motorne glave. Elisa uvlači i odmah razbija mehurove na sitnije. Ovu smešu vode i CO2 odvesti crevom sa izlaza pumpe u manju plastičnu bocu, odozgo bušenjem čepa i uguravanjem creva kroz tu rupu. Na dnu boce izbušiti puno sitnih rupa 3-4mm i bocu do pola napuniti krupnijim šljunkom koji neće ispadati na rupice.
Voda će polako curiti iz boce kroz kamenje napolje, a mehurići ostaju zarobljeni u boci dok se 100% ne rastvore. Crevo koje ulazi u bocu može da se začepi dole a da mu se probuše rupe sa strane tako da pri ulazu u bocu voda pravi kovitlace i bolje vrti nerastvorene mehuriće.
Sama boca ako nije previše velika može da se sakrije nazad u neki ćošak iza biljki.
FEK@
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 1:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

istina je ovo za motornu glavu, izbacao sam slike dje sam to radio...i bas dobro rasprsuje po cijelom aq...ali to sam radio nekoliko puta...i zasto mi se sve ribice sakriju u cosak i slabo,sporo plivaju ?? da nije mozda previse ??
FEK@
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 1:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nikouro ::
Posle nekoliko pokusaja u izradi DIY difuzora, iskreno, najbolje i najefikasnije se pokazala hemiska tj donji deo hemiske olovke i filter od cigareta.

nikuoro moze li slika ? ovo mi zvuci zanimljivo Wink
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 2:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slazem se RF-om. Ko ima motornu pumpu i malo volje za radom.
A evo i ovo jednostavnije :

Image
djilepfc
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 3:22 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

zanimljivo i korisno,hvala....
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 3:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Svaku ideju mozete jos i izmeniti ili modifikofati i tako poboljsati sam rad datog predmeta , ili vec ...
djilepfc
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 3:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ok
Robby
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2011

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 5:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tek sam se sad uspeo ukljuciti. djilepfc, sa prve slike u vodu ide onaj levi deo, na kojem je prozirno crevce.
Prvu sliku sam skinuo sa neta, a drugu sam slikao sa mobilnim, pa je malo losa, ali na njoj se vidi da je difuzor okrenut otvorenim delom na gore, a onaj beli krug je sisaljka kojom sam ga pricvrstio za staklo.
djilepfc
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Sep 15, 2011 5:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ok,kapiram
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka keramika za co2 difuzor fanky Tražnja 0 Čet Feb 16, 2012 5:59 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Difuzor i ribe na prodaju Wlayko91 Ponuda 2 Ned Nov 20, 2011 7:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka CO2 Difuzor LAKI7 Uradi Sam (DIY) 21 Ned Okt 30, 2011 2:29 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kupujem difuzor za CO2 Haracin Tražnja 0 Pet Okt 21, 2011 1:46 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Sera co2 akrilni difuzor sale_ Ponuda 1 Čet Apr 07, 2011 4:28 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License