|
|
|
| Autor |
Poruka |
LakiNena
Banovan

Opomene: 1
Registrovan: 20 Jul 2011
|
E ovako nisam znao gde da stavim temu imam 2 pitanja
1.Da li bih sa onim kupovnim usisivacem kad podizem sljunak dizao i mrezicu i sloj zemlje za cvece?
2.Stavio bih 1cm sloj zemlje za akvarijum od 50l ali nebih na svakih pola cm bilje nego neku sredinu-srednje ubiljen da li bih mogao da stavim zemlju samo na delove gde bih posadio bilje ili je bolje po celom dnu?Pitam zbog prljanja da li bi to mnogo prljalo vodu? |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
1. Ako ti je sloj sljunka tanak onda bi mogao da podignes i zemlju, al sumnjam da ces imati tako tanak sloj.
Stavi normalan sloj sljunka i nema sta da brines.
2. Ako vec planiras da nemas mnogo ubiljen akvarijum onda bolje stavljaj zemlju samo u delove gde ce ti ici biljke, previse zemlje u akvarijumu,
a malo bilja da trose hranljive materije mogu da dovedu samo do problema. |
|
|
|
   |
 |
LakiNena
Banovan

Opomene: 1
Registrovan: 20 Jul 2011
|
1.Ok stavicu sloj od jedno 2.5-3cm jel to ok?
2.Ja hocu u fulu ubiljen ali kod mene na zvezdari i nemam neki izbor lepih i zdravih biljaka!Razmisljam da narucim od RF pa ako bude nesto onda cu da stavim po celom dnu.
Fiber hvala ti jos jednom ovo je 3 put da si mi danas pomogao! |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

|
Gledaj da ti sloj u prednjem delu akvarijuma bude 2-3cm i postepeno ga povecavaj kako ides ka zadnjem planu i tamo neka ti bude oko 4-5cm, moze i vise. Posto u zadnji plan idu biljke sa vecim korenovim sistemom pa im zato treba veci sloj. Al ako si slab sa sljunkom onda mozes i 3cm celom povrsinom, al preporucujem ti da zadnji sloj bude deblji od prednjeg.
Sto se biljaka tice imas na vise mesta da ih narucis na netu, a imas i radnju koja se reklamira na forumu, imaju velik izbor. Ako ti trebaju linkovi posalji mi pp. |
|
|
|
   |
 |
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011
|
Razlog zbog kojeg se u zadnjem delu aq-a stavlja deblji sloj peska, pored potrebe biljaka, je da aq-u da odredjenu dubinu ( tacnije sirinu ) kada se gleda spreda. |
|
|
|
   |
 |
Fiber
Akvarista

|
Izmedju ostalog i to. Al ja vise gledam da mi sloj bude deblji zbog biljaka nego zbog utiska dubine. |
|
|
|
   |
 |
|
|
|