|
|
|
| Autor |
Poruka |
DiamondDragon
Akvarista

Registrovan: 25 Jun 2010
|
| Fricky`88 :: |
Blue, moram da te pohvalim, software je profesionalno odradjen, znaci najpreciznije, svaki detalj, sve mozes da podesis kako hoces...
|
Samo da Te ispravim, ono gore nije softver, to je deo softvera i zove se grafički interfejs. Daleko je to još od softvera.  |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
E, DD mnogo se bre pravis pametan, svakog ti moras da ispravljas zbog nekih gluposti, jes nije SIJA NEGO VRAT...  |
|
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
| gocha :: |
| A da li mozete da mi kazete cime se u zivotu bavite i da li imate ovo pravite mehanicki ili sa znanjem...?! |
Izvini, a kako to moze da se pravi mehanicki?
| Izvinjavam se ako misli neko da nekom solim pamet,ali sve ovo pitam jer da to radi kako treba mora da radi PRAVI PROfesionalac... |
Dakle, ja.
| ...mada ne znam da li ste svesni koliko ce to da vas kosta |
Da, relativno malo.
| ...a milim da jos je i dosta veliki problem kako ce te to lepo spakovati a uzgred lepo povezati... |
Za pakovanje nije problem, a povezivanje i mene brine jer jos nisam uspeo da nabavim dvopolne euro uticnice za montazu.
...nadam se da nisam nikog zbunio  |
Ne, naravno, svaki komentar je dobrodosao i veoma sam zahvalan.
| nasdvoje :: |
| mada i ova usb varijanta moze da bude jako dobra, mozda cak i laka za gradnju. |
Kakav USB i sta je lako za gradnju, nista nisam razumeo?
| DiamondDragon :: |
| Fricky`88 :: |
Blue, moram da te pohvalim, software je profesionalno odradjen, znaci najpreciznije, svaki detalj, sve mozes da podesis kako hoces...
|
Samo da Te ispravim, ono gore nije softver, to je deo softvera i zove se grafički interfejs. Daleko je to još od softvera.  |
A sta sam trebao, da paste-ujem kod?
Kako drugacije da predstavim nesto vizuelno osim preko forme koja predstavlja aplikaciju?
Elem, poslednjih dana sam se malo vise posvetio hardveru, sve je spakovano na 3 ploce, napajanje, kontrolni deo i drajveri. Nisam jos zapoceo bilo kakva testiranja i uoblicavanje softvera za kontroler, dok ne resim problem spoljasnjeg povezivanja uredjaja koji rade na 220V, a da bude potpuno bezbedno i jednostavno. Malo sam slab sa vremenom ovih dana, pa sve to ide sporije nego sto bih zeleo, ali polako, zima je duga, a zena jos nece da se porodi...  |
|
|
|
   |
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
| Blue :: |
A sta sam trebao, da paste-ujem kod?
Kako drugacije da predstavim nesto vizuelno osim preko forme koja predstavlja aplikaciju?
|
E neka si mu reko!
| Blue :: |
Elem, poslednjih dana sam se malo vise posvetio hardveru, sve je spakovano na 3 ploce, napajanje, kontrolni deo i drajveri. Nisam jos zapoceo bilo kakva testiranja i uoblicavanje softvera za kontroler, dok ne resim problem spoljasnjeg povezivanja uredjaja koji rade na 220V, a da bude potpuno bezbedno i jednostavno. Malo sam slab sa vremenom ovih dana, pa sve to ide sporije nego sto bih zeleo, ali polako, zima je duga, a zena jos nece da se porodi...  |
E, za bebu svaka cast, lepo cemo da nazdravimo kad dodje vreme i da te iscepamo naravno
Nego reci mi ti na koje to dvopolne uticnice mislis? Ne razumem te bas, mozda mogu da ti nabavim pa zato... Ako mislis na viljuske, klasicne, njih imam kuci bar 20komada...
Ako bi ti nesto trebalo od elektronike, kazi mi sta ti treba i ZA STA ti treba, pa da vidim dal mogu da nabavim, jer brate imam tonu elektronike na poslu koju skidamo sa frizidera i to se posle baca, greota brate, a ti kontroleri sto mogu da donesem kostaju sigurno po 30 40 evra na novo.
Ima i zvucnih kutija koje kad otvoris vrata pricaju neke gluposti, dobrodosli i tako to... Tu imas transformatore sa 220 ima jos elektronike i sto je najbolje SAL zvucnik od 30W - i to se takodje baca  |
|
|
|
   |
 |
Rille
Akvarista

Registrovan: 04 Avg 2010
|
Izvinjavam se elektroničarima što upadam u debatu, ali tražeći po forumu nisam našao pogodnije mesto da postavim jedno malecko pitanje, čisto amatersko: ukoliko koristim štedljivu sijalicu od 25w, na čijoj kutiji je pisalo da MENJA običnu od 100w, a imam aq od 96l, da li:
1) imam osvetljenje 100W/96l=1.04167W po litru, ili
1) 25W/96l=0.260W po litru?
hvala unapred |
|
|
|
   |
 |
gocha
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010
|
@Blue
Pa moze po semi kao sto sam vidjao par koleka(posto studiram) kako to povezuju a da ne znaju ni sta poevzuju...
A posto vidim da ces ti programirati kontrolere situacija je malo jfftinija....
No nadam se da ces uspeti uzgred ja sam planirao tako nesto napraviti ali nemam ni vremena(ide januar(ko razume,shvati ce)), ni para,tako da sada jedino sto je vezano za aq i elektroniku je neki moonlight za devojcicu... |
|
|
|
    |
 |
Blue
Urednik

|
A, na to si mislio kad si rekao 'mehanicki', OK, sad kapiram.
Inace, i dalje nisam resio sistem povezivanja eksternih elemenata koji rade na 220V~ (npr. pumpa) sa kucistem uredjaja. Pored toliko ulozenog vremena i truda, zapeo sam na banalnom problemu. Ako neko ima ikakvu ideju neka kaze, sve prihvatam.
Da pojasnim, za one koji su manje upuceni. Na kuciste uredjaja je potrebno montirati uticnice u koje se ukljucuju utikaci kao sa donje slike. Problem je sto ne mogu da stavim one koje idu na zid jer su previse velike, dakle, treba mi nesto kompaktnije. Ideje?
 |
|
|
|
   |
 |
serbiansky
Akvarista
Registrovan: 05 Okt 2010
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

|
Aha, razumem sta si mislio, zenske uticnice za kabl, pa da ih (nekako:) montiram na kuciste. Dobra ideja, hvala puno, taman mogu da ih naslazem jedan pored drugog, a da ne zauzimaju puno mesta. |
|
|
|
   |
 |
gocha
Akvarista

|
Pa da mozes i to,a da mozda probas i sam da naparvis nesto sa buksnama,pa vidi rasclati to posto ti ne protice neka velika struja,samo lepo izolujes mislim sta da ti pricam kad sve znas...  |
|
|
|
    |
 |
serbiansky
Akvarista
Registrovan: 05 Okt 2010
|
Moze dosta varijanti da se smisli ako se ne ide na ovaj klasican utikac, ali onda svaki uredjaj mora da se prepravlja u neki drugi format. Mada ni to nije nesto komplikovano.
Ima ti onda dosta opcija, npr kao na kucistima racuanra strujni konektori, ili jos lakse i manje je oni mali konetori kao na aparatima za brijanje, jer svakako nema uzemljenja na akvaristickoj opremi.. |
|
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

|
Ideja je da sve ide bez ikakvih intervencija na fabrickoj opremi, ukljucujuci tu i zamenu utikaca, obzirom da sam obecao ovo da napravim i nekim ljudima koji nemaju veze sa strujom i elektronikom, a ne samo sebi. Da nije tako, kod mene bi bilo 10-ak klema i uzivancija...  |
|
|
|
   |
 |
gocha
Akvarista

|
Pa mislim da ti je to najjednostavnije resenje,eto stavis keramicke i resio si poso,npr. .... |
|
|
|
    |
 |
|
|
|