Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Elektronicari Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
DiamondDragon
Akvarista

Registrovan: 25 Jun 2010

PorukaPoslao: Čet Nov 04, 2010 7:10 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Fricky`88 ::
Blue, moram da te pohvalim, software je profesionalno odradjen, znaci najpreciznije, svaki detalj, sve mozes da podesis kako hoces...

Samo da Te ispravim, ono gore nije softver, to je deo softvera i zove se grafički interfejs. Daleko je to još od softvera. Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Nov 04, 2010 7:10 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010

PorukaPoslao: Čet Nov 04, 2010 5:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E, DD mnogo se bre pravis pametan, svakog ti moras da ispravljas zbog nekih gluposti, jes nije SIJA NEGO VRAT... Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Čet Nov 04, 2010 8:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

gocha ::
A da li mozete da mi kazete cime se u zivotu bavite i da li imate ovo pravite mehanicki ili sa znanjem...?!

Izvini, a kako to moze da se pravi mehanicki?

Izvinjavam se ako misli neko da nekom solim pamet,ali sve ovo pitam jer da to radi kako treba mora da radi PRAVI PROfesionalac...

Dakle, ja. Smile

...mada ne znam da li ste svesni koliko ce to da vas kosta

Da, relativno malo.

...a milim da jos je i dosta veliki problem kako ce te to lepo spakovati a uzgred lepo povezati...

Za pakovanje nije problem, a povezivanje i mene brine jer jos nisam uspeo da nabavim dvopolne euro uticnice za montazu.

...nadam se da nisam nikog zbunio Smile

Ne, naravno, svaki komentar je dobrodosao i veoma sam zahvalan.

nasdvoje ::
mada i ova usb varijanta moze da bude jako dobra, mozda cak i laka za gradnju.

Kakav USB i sta je lako za gradnju, nista nisam razumeo?

DiamondDragon ::
Fricky`88 ::
Blue, moram da te pohvalim, software je profesionalno odradjen, znaci najpreciznije, svaki detalj, sve mozes da podesis kako hoces...

Samo da Te ispravim, ono gore nije softver, to je deo softvera i zove se grafički interfejs. Daleko je to još od softvera. Wink

A sta sam trebao, da paste-ujem kod? Smile
Kako drugacije da predstavim nesto vizuelno osim preko forme koja predstavlja aplikaciju?

Elem, poslednjih dana sam se malo vise posvetio hardveru, sve je spakovano na 3 ploce, napajanje, kontrolni deo i drajveri. Nisam jos zapoceo bilo kakva testiranja i uoblicavanje softvera za kontroler, dok ne resim problem spoljasnjeg povezivanja uredjaja koji rade na 220V, a da bude potpuno bezbedno i jednostavno. Malo sam slab sa vremenom ovih dana, pa sve to ide sporije nego sto bih zeleo, ali polako, zima je duga, a zena jos nece da se porodi... Smile
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010

PorukaPoslao: Čet Nov 04, 2010 10:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Blue ::

A sta sam trebao, da paste-ujem kod? Smile
Kako drugacije da predstavim nesto vizuelno osim preko forme koja predstavlja aplikaciju?

E neka si mu reko! Smile
Blue ::

Elem, poslednjih dana sam se malo vise posvetio hardveru, sve je spakovano na 3 ploce, napajanje, kontrolni deo i drajveri. Nisam jos zapoceo bilo kakva testiranja i uoblicavanje softvera za kontroler, dok ne resim problem spoljasnjeg povezivanja uredjaja koji rade na 220V, a da bude potpuno bezbedno i jednostavno. Malo sam slab sa vremenom ovih dana, pa sve to ide sporije nego sto bih zeleo, ali polako, zima je duga, a zena jos nece da se porodi... Smile

E, za bebu svaka cast, lepo cemo da nazdravimo kad dodje vreme Smile i da te iscepamo naravno Smile

Nego reci mi ti na koje to dvopolne uticnice mislis? Ne razumem te bas, mozda mogu da ti nabavim pa zato... Ako mislis na viljuske, klasicne, njih imam kuci bar 20komada...
Ako bi ti nesto trebalo od elektronike, kazi mi sta ti treba i ZA STA ti treba, pa da vidim dal mogu da nabavim, jer brate imam tonu elektronike na poslu koju skidamo sa frizidera i to se posle baca, greota brate, a ti kontroleri sto mogu da donesem kostaju sigurno po 30 40 evra na novo.
Ima i zvucnih kutija koje kad otvoris vrata pricaju neke gluposti, dobrodosli i tako to... Tu imas transformatore sa 220 ima jos elektronike i sto je najbolje SAL zvucnik od 30W Smile - i to se takodje baca Smile
Rille
Akvarista

Registrovan: 04 Avg 2010

PorukaPoslao: Ned Dec 12, 2010 2:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Izvinjavam se elektroničarima što upadam u debatu, ali tražeći po forumu nisam našao pogodnije mesto da postavim jedno malecko pitanje, čisto amatersko: ukoliko koristim štedljivu sijalicu od 25w, na čijoj kutiji je pisalo da MENJA običnu od 100w, a imam aq od 96l, da li:
1) imam osvetljenje 100W/96l=1.04167W po litru, ili
1) 25W/96l=0.260W po litru?
hvala unapred
gocha
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010

PorukaPoslao: Uto Dec 14, 2010 7:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@Blue
Pa moze po semi kao sto sam vidjao par koleka(posto studiram) kako to povezuju a da ne znaju ni sta poevzuju...
A posto vidim da ces ti programirati kontrolere situacija je malo jfftinija.... Very Happy
No nadam se da ces uspeti uzgred ja sam planirao tako nesto napraviti ali nemam ni vremena(ide januar(ko razume,shvati ce)), ni para,tako da sada jedino sto je vezano za aq i elektroniku je neki moonlight za devojcicu...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Uto Dec 14, 2010 8:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A, na to si mislio kad si rekao 'mehanicki', OK, sad kapiram.

Inace, i dalje nisam resio sistem povezivanja eksternih elemenata koji rade na 220V~ (npr. pumpa) sa kucistem uredjaja. Pored toliko ulozenog vremena i truda, zapeo sam na banalnom problemu. Ako neko ima ikakvu ideju neka kaze, sve prihvatam.
Da pojasnim, za one koji su manje upuceni. Na kuciste uredjaja je potrebno montirati uticnice u koje se ukljucuju utikaci kao sa donje slike. Problem je sto ne mogu da stavim one koje idu na zid jer su previse velike, dakle, treba mi nesto kompaktnije. Ideje?

Image
serbiansky
Akvarista

Registrovan: 05 Okt 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 7:12 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da sam vidajo po pijacama da prodaju zenske uticnice za takav tip konektora koji se montiraju na kabal.

http://www.kanibal.co.rs/produ.....d=12613102

Trebalo bi da te to to ali nema slika.

Nesto slicno ovom ali sa jednim mestom i bez dela za suko uticnicu, nego idrektno na kabal ide:
http://www.proelectronic.rs/ST.....H-5483.htm
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 7:38 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Aha, razumem sta si mislio, zenske uticnice za kabl, pa da ih (nekako:) montiram na kuciste. Dobra ideja, hvala puno, taman mogu da ih naslazem jedan pored drugog, a da ne zauzimaju puno mesta.
gocha
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 11:05 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa da mozes i to,a da mozda probas i sam da naparvis nesto sa buksnama,pa vidi rasclati to posto ti ne protice neka velika struja,samo lepo izolujes mislim sta da ti pricam kad sve znas... Smile
serbiansky
Akvarista

Registrovan: 05 Okt 2010

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 4:44 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moze dosta varijanti da se smisli ako se ne ide na ovaj klasican utikac, ali onda svaki uredjaj mora da se prepravlja u neki drugi format. Mada ni to nije nesto komplikovano.

Ima ti onda dosta opcija, npr kao na kucistima racuanra strujni konektori, ili jos lakse i manje je oni mali konetori kao na aparatima za brijanje, jer svakako nema uzemljenja na akvaristickoj opremi..
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 5:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ideja je da sve ide bez ikakvih intervencija na fabrickoj opremi, ukljucujuci tu i zamenu utikaca, obzirom da sam obecao ovo da napravim i nekim ljudima koji nemaju veze sa strujom i elektronikom, a ne samo sebi. Da nije tako, kod mene bi bilo 10-ak klema i uzivancija... Smile
gocha
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Dec 15, 2010 11:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa mislim da ti je to najjednostavnije resenje,eto stavis keramicke i resio si poso,npr. ....
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License