Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Formiranje akvarijuma Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Sp@L3

Registrovan: 05 Jun 2024

PorukaPoslao: Sre Jun 05, 2024 10:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav drugari. Imam par pitanja. Po savetu prodavca uzeo sam pumpu i filter za vodu AT-F302. Pumpica je uredna povezana sa rasprsivacem. Posto je filter kakav jeste zar mi pumpica nije viska jer svakako preko pumpe ide vazduh?
Drugo pitanje: Danas je formiran akvarijum ubaceno je sredstvo Easystart(bacterial comby system). Na njemu pise da se stavlja 1, 7 i 14 dan. Znaci da ne ubacujem ribice 14 dana? Hvala unapred na odgovorima. Ako sam promasio sekciju za pitanja ne zamerite.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Jun 05, 2024 10:02 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

dk
Akvarista

Registrovan: 13 Sep 2019

PorukaPoslao: Uto Jun 18, 2024 8:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koja je zapremina akvarijuma?

Unutrasnji filteri imaju dodatak za ubacivanje vazduha, ali mislim da takva aeracija nije efikasna kao aeracija pumpom za vazduh. Ja bih izbacio taj nastavak za vazduh sa filtera. Eventualno mozes rasprsivac da stavis ispod izlazne cevi filtera.

Bakterije se dodaju kako bi se u akvarijumu oformila kolonija nitrifikacionih bakterija, koje preradjuju amonijak i nitrite. Sam proces formiranja kolonije se naziva jos i cikliranje akvarijuma. Kada se bakterije dovoljno namnoze, nivo amonijaka i nitrita ce biti 0, dok ce nitrati bili iznad 0. Akvarijum je tada cikliran i mozes da ubacis ribe.

Ovaj proces traje oko 20 dana.

Ljudi cesto ubacuju pilot ribice u toku cikliranja, kako bi proizvodile otpad, ali verujem da to nije humano i da se isto moze postici dodavanjem obicne hrane za ribe, koja ce se raspadati i proizvoditi amonijak.
Sp@L3

Registrovan: 05 Jun 2024

PorukaPoslao: Sre Jun 26, 2024 12:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zapremina je 39L. Stakorezac mi je predlozio da mi napravi filter tako sto smanji prostor u akvarijumu(Ubacio je staklo zalepio izbusio je cetiri rupe kao spoljasnji bez onih cevcica) tako sam ga poslusao i fino je ispalo.
Shark
Akvarista

Registrovan: 17 Apr 2012

PorukaPoslao: Pet Sep 20, 2024 5:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Послушај колегу "ДК" све ти је лепо објаснио. Ја рецимо не користим пумпу за ваздух нити цевчицу да убацује кисеоник. Само сам усмерио млаз воде ка површини, праве се таласи и тако се убацује ваздух у акваријум. Буди опрезан са малим акваријум јер једна грешка и биће помор. Много је лакше пеглати грешке у великим него у малим. Ако си почетник води рачуна о количини хране и броју рибица. Да не спомињем величину истих. Свако добро ти желим.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kako sa jednim grijacem grijati dva a... Luka2907 Grejanje i hladjenje 1 Uto Jan 09, 2024 10:53 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Kako sa 1 grijacem grijati 2 akvarijuma Luka2907 Grejanje i hladjenje 0 Uto Jan 09, 2024 10:53 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka formiranje novog akvarijuma thefezturtle Filteri i pumpe 0 Uto Apr 11, 2023 4:25 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ubiljenost akvarijuma Rooster Biljke 11 Sre Jan 04, 2023 7:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pitanje u vezi akvarijuma Ehein aquap... brandzaman Početak u akvaristici 0 Pet Jun 03, 2022 11:09 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker