Autor |
Poruka |
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Za 24h ako ne i pre ce nestati.
Sto se tice zelenila.. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
IVANRO
Akvarista
Registrovan: 09 Jun 2018
|
Super je ovo. Odličan početak i lep izbor biljaka. Pratim situaciju. |
|
|
|
|
PetarOdin
Akvarista
Registrovan: 19 Jun 2019
|
Ako si stavio soil menjaj 2 puta vodu nedeljno..poz |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2020
|
Za promenu vode sam razumeo ,samo mi nije jasno jer easy life pri promeni vode dodajem samo na kolicinu koju sam promenio ili o5 na celu kolicinu tj
Poz svima |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
mislim na celu kolicinu akvarijuma (tj 180 l) |
|
|
|
|
PetarOdin
Akvarista
Registrovan: 19 Jun 2019
|
Ja dodajem kolko sam promenio,ti možeš kolko hoćeš neće da im škodi...koju vodu koristiš sa česme ili |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Za sad mi je receno radi soila da koristim sa cesme dok nedodju ribice ,a posle mislim ustajalu iz kalnistera(kupio sam 4 kom,tacno mi staju u komedu) |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
|
Easy life easy start ili ffm? |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
easy life,jer dodajem samo kolicinu na promenjenu vodu ili kolicinu koja je potrebna za ceo akvarijum |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Sada sam procitao u pitanju je easy life filter medium |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
|
Easy life easy start za tih 180L mislim da je tri i po cepa (davno sam koristio preparate easy life-a, ne secam se koliko je jedan cep, da li bese 10 ili 50 ml) tacnije da bude prava mera 10ml na 50L vode prvi, sedmi i cetrnesti dan, dok FFM stavljas u vodu koju pripremas za zamenu 10ml na 30L. Mada mozes da dodajes i easy start u vodu koju pripremas dok ga ne potrosis, ali u pola doze, jer ukoliko se pretera moze da steti ribama tj hvata im se bela skrama bakterija na perajima. Nije pogubno ali ruzno izgleda i moguce je da im otpadne taj deo peraja. |
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
|
|
|
Mladen68
Akvarista
|
Pozdrav svima,imam problem a mozda i nije,posle 5 dana od pocetka cikliranja na panju su mi se pojavile bele naslage kao rastresena vata.Sta uraditi povodom toga,vodu menjam svaka 3 dana radi soila,temperatura je 25 stepeni,svetlo je upaljeno 4/2/4,kupio sam 3 ancitrusa i to je to.
Hvala unapred na odgovoru |
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Po meni je mnogo to svetla 10h,kasnije mozes na 10 ali sad 10 sati svetla je kobno,ko ce da iskoristi taj resurs nego alge,biljke su ti slabasne i mlade a amonijak je u porastu.Mislim da ti je i temperatura visoka i rizicna,ja bi na 22-23 C.
To je plesan,nestace.
Pozdrav. |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
|
Svetlo je dobro jer ima pauzu nek ostane na toliko ukoliko dodje do pojave algi smanjis na 3x2x3 posle vratis na 4x2x4, mada i cisto sumnjam da ce da se pojave jer cesto menjas vodu, plesan ce da pojedu anciji. Samo menjaj vodu i dalje i to je to. |
|
|
|
|
|