Autor |
Poruka |
TeoDos
Akvarista

Registrovan: 30 Dec 2011
|
Nema na cemu, za to i sluze forumi. Morao si da ocekujes jer je ipak u pitanju duzina od nekih 180 cm.
Vidim da si ozbiljno i pedantno zagrizao u ceo projekat i to je ono sto me uvek privuce kod neke teme.
Dimenzije su vrhunske, rodjen za Diskuse ali sto da ne i za Skalare ako su ti oni prva i velika ljubav. Mada.... Diskus je Diskus A i drago mi je sto sam jedan od krivaca sto se dvoumis oko njih.
Pratim dalji tok dogadjaja.  |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Gangster
Akvarista

Registrovan: 11 Nov 2010
|
Posle duzeg vremena uspeo sam konacno da zavrsim postolje. Nepredvidjenih problema je bilo mnogo, ali uspeo sam nekako sve da ih resim. Po planu mnogo kasnim, ali se nadam da ce sada ici malko brze
Evo i par slika kako je sve ispalo...
 |
|
|
   |
 |
nesha barajevac
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012
|
Uh baš mi se sviđa postolje, samo bih ja umesto ovih dvoje vrata ostavio mesto za dva manja akvarijuma  |
|
|
   |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Ekstra izgleda.
Jedino mislim da si pogresio za sistem otvaranja, videces da ti nece biti prakticno da prilazis tim otvorima.
A sto kaze nesha barajevac, ta dva otvora su rodjena za dva akvarijuma.  |
|
|
    |
 |
Gangster
Akvarista

|
Nije najprakticnije, ali mi je jedino ovaj nacin pao na pamet, a sve kako bih pokrio potpuno vratima konstrukciju i bocne stranice bez dodatnih delova... sve ostale varijante zahtevale su neku vrst lajsne u vidu univera sto mi se estetski nije svidjalo.
Dugo sam se razmisljao da srednji deo bude jos jedan akvarijum, ali polako...prvo da ja zavrsim moj "SKADAR" Moraju i neki vrata da ostanu ipak su ona tu da sakriju gomilu opreme
P.S. Nesho puno te pozdravila moja zena hahahaaaa |
|
|
   |
 |
TeoDos
Akvarista

|
Vidim da je problem bio kako da okacis vrata zbog kutija od konstrukcije ali npr. mogao si da ih okacis na bocne unutrasnje strane od otvorenog dela. Jeste da nije po nekom standardu tj. otvarala bi se ka unutrasnjem delu komode ali bi imao bolji pristup otvorima.
Ovako ce se mozda nekad destiti da neko stane nogom na vrata i eto belaja.
p.s. Sto se tice lepse polovine, njoj daj da izabere koje ce dole stajati ribice i resen problem. Cek samo da se malo primi na ovaj akvarijum gore, pa kad pocnu neke da bacaju ikru, a njoj bude zao da to propadne, sama cete ona terati da ubacujes neki manji mresni akvarijum.  |
|
|
    |
 |
Gangster
Akvarista

|
Uh nisam siguran da sam te razumeo... i leva i desna strana unutar bilo leve bilo desne pregrade su identicne... tj ide drvo pa kutija i kutija pa drvo...nisam imao na sta da okacim sarku a da sarka sa vratima pokrije svo meso izmedju...
Pazi ti se time bavis pa bi sigurno to na neki nacin resio, ja sam se maksimalno potrudio da to lici spolja na nesto i da generalno funkcionise sto sam i postigao bolje uvek moze
Imam trenutno i previse akvarijuma samo nisu svi na jednom mestu...lagano gasim jedan po jedan i poklanjam prijateljima (sirim virus akvaristika ). Za pocetak zelim da se maksimalno posvetim ovom dzinu a za ostalo ima vremena  |
|
|
   |
 |
ViK
Akvarista

Registrovan: 05 Mar 2012
|
Bice ovo ozbiljan aq, praticemo. Ja bih ovde uradio jednu stvar samo, koja mislim da bi ti doprinela dosta na estetici.
Filteri sa strane su definitivno bolje resenje za aq kome se tesko prilazi, od onih na zadnjoj strani aq, ali evo ja imam nazad, pa se snalazim. Ali da ja radim ovaj tvoj ovo staklo kojim odvajam filter od aq bi mi bilo iz dva dela. Manji komad koji bi bio od taloznika (prva komora) do prednjeg stakla bi mi isao pod uglom od 45 stepeni do prednjeg stakla. Nadam se da si me razumeo. Na taj nacin, ne gubeci nista na efikasnosti oba filtera, dobijas da je aq vizuelno duzi, tj punih 170cm. Video sam takve aq i starno su mi ok izgledali. Filtere maskiras sa ili sendic zidom sa crnim tapetom izmedju ili nekom 3d pozadinom, ili biljkama... Po meni najbolja varijanta je DOBRA 3D pozadina, ali opet ako nije bas dobra, po meni samo naruzi aq. Znaci, neka profi varijanta, koja oduzima minimalno prostora. |
|
|
   |
 |
ZoranC
Akvarista
Registrovan: 23 Dec 2011
|
Moja polica je slina kao ova samo sto sam ja uspeo sarke da postavim sa strane. Veceras cu fotografisati pa cu postaviti da vidis kako izgleda |
|
|
   |
 |
Mirche01
Akvarista

Registrovan: 23 Avg 2013
|
Ozbiljan projekat , pratim  |
|
|
       |
 |
drinabb
Akvarista

Registrovan: 23 Maj 2013
|
Uh i ja, opasno ce biti, zasad sam pod utiskom i ja moram ovako
Bravo! |
|
|
   |
 |
Gangster
Akvarista

|
def moram ubrzati, ali za sada sam prezadovoljan kako je sve ispalo...
 |
|
|
   |
 |
Slepi_Putnik
Akvarista

Registrovan: 02 Okt 2013
|
Mrzim te.
Pozdrav (puca od zavisti)
A sad ozbiljno, svaka čast, ajde završavaj pa da naplaćuješ ulaznice  |
|
|
   |
 |
Bojan
Vlasnik

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Extra je ispalo, sad moze polako i punjenje  |
|
|
     |
 |
dmaa
Akvarista
Registrovan: 08 Maj 2014
|
Leglo je uz ambijent fenomenalno,svaka cast i samo napred,i puni tu grdosiju:-) |
|
|
   |
 |
|