Autor |
Poruka |
Gangster
Akvarista
Registrovan: 11 Nov 2010
|
Pozdrav svima!
Posle visegodisnjeg bavljenja akvaristikom konacno je na red dosao moj za sada neostvareni san
U planu je akvarijum od nekih 380L sa 2 pregradna filtera. Kako koja faza bude realizovana, detaljno cu vas obavestavati o tome.
Idemo redom... |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Gangster
Akvarista
|
1. Postolje
Zamisljeno ovako, a od metalnih kutija 30*30*2.5mm
|
|
|
|
|
Gangster
Akvarista
|
Oblaze se ivericom od 18mm
|
|
|
|
|
Gangster
Akvarista
|
Metalna konstrukcija vec na mestu
Sutra porucujem ivericu i sve ostalo sto mi je neophodno da kompletiram postolje. |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ala si ga uklopio, svaka ti čast!!! |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
Mesto za akvarijum - ubilo se
Hoces li stavljati nogare? ako ostaje ovako malo ce biti teze za nivelisanje.. |
|
|
|
|
Gangster
Akvarista
|
Slazem se za mesto...jedva ga sacuvah, umalo da cucne orman umeso njega
Razmisljao sam i gledao po netu sta ima, ali mislim da cu na kraju da idem bez njih. Pod i konstrukcija za sada ne beze mnogo, potrudicu se da iznivelisem policu pre nego sto cucne akvarijum. Ako ne uspem nogice mi ne ginu |
|
|
|
|
gotika
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2012
|
stavi ti stelujuce nogice bice ti lakse !sto se tice mesta ovo je mesto iz maste svaka cast !pratim dalje.... |
|
|
|
|
TeoDos
Akvarista
Registrovan: 30 Dec 2011
|
Kad si vec planirao soklu, onda mozes bez problema da stavis i stelujuce stopice na metalnu konstrukciju. Nastelujes lepo i onda tom soklom sakrijes stopice. Pretpostavljam da se zbog toga dvoumis za stopice, ne zelis da se vide.
U svakom slucaju, dobra ideja i perfektno mesto. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
E, ali nasi gradjevinci su majstori svog zanata priznati u svetu, ali smo i majstori da use..mo. Gledaj levi zid ide tacno po merama police, a desni kraci za 5-10 cm.. Samo mi nije jasno, onaj ko je gradio nije razmisljao da ce tu doci orman ili nesto sl..
Ovo je nevezano za temu, morao sam samo da podelim sa vama |
|
|
|
|
tripko
Akvarista
Registrovan: 19 Okt 2014
|
Odlicno mesto za akvarijum, komoda je ispala bas dobro.
Samo napred. |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
Metar i 70 ? Brrr... biće super.
Ovde je po svoj prilici planirano neko furunče čim ima ulaz za dimnjak. Sa akvarijumom je bolje
Jel filtere planiraš na zadnje staklo ili uz bočna stakla? |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Ja bih stavio na bocne strane po jedan, i zatvorio bih istom ivericom boje komode koja ce biti ispod, a gore hauba opet od iste iverice, tako da ispadne kao da je akvarijum u ormanu |
|
|
|
|
Gangster
Akvarista
|
Filteri idu na bocne strane, zamisljeni su kao dva potpuno nezavisna sistema...jedan ce biti prelivni neki tip overflowa, a drugi klasican sa zazorom. U mojoj glavi je tako a videcemo sta ce reci majstor
Looniz ima vidovnjacke sposobnosti Bice pokriveni filteri ali ne ivericom neko belim forexom kao i hauba. Nacrtacu i to pa cu postaviti da vidite.
Druze TeoDos ajde posto si ti iz te struke, preporuci mi neke dobre stelujuce stopice...koliko komada na ovakvo postolje?? Plasi me ukupna tezina svega sto ce te stopice nositi. Mogu li one da iznesu sav taj teret?? |
|
|
|
|
Nikolac
Akvarista
Registrovan: 08 Apr 2014
|
Au, gomila gvozdja a ja vec poceo da zavidim ostatak teme ne smem pratiti |
|
|
|