| Autor |
Poruka |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Interesuju me vasa iskustva oko razmnozavanja helena. Da li ste obracali paznju na tvrdocu vode ili mozda neke ostale stvari? |
|
|
|
     |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Po pisanju drugih helene mogu i u mekoj vodi da se razmnozavaju. Kod mene se razmnozavaju u tvrdoj vodi bez ikakvog problema. Polazu jaja u pocetku na neka skrovita mesta poput filtera i slicno a kasnije svuda. Po staklu,listu ,panju, ca na koren plutajuceg bilja. U principu nisam obracao paznju na parametre vode ili slicno. Samo mi se desava da pri seriji polozenih jajasaca, posle toga nastane stanje mirovanja i vise ih ima u podlozi nego svuda po akvarijumu. |
|
|
|
   |
 |
kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010
|
Ajde malo da razbijemo monotoniju, slike bi mozda bile malo lepse da ancistrusi nisu poludeli kad sam prisao akvarijumu, jedini problem koji imam sa ovim akvarijumom je ciscenje i usisavanje jer ancistrusi i helene prave zaista mnogo "djubreta", uskoro svi zajedno idu u veci akvarijum od nekih 60 l pa ce im biti komotnije a mnogo lepse.
Evo i jajasaca koji su polozili na samom spoju stranica i pumpi. Dokaz da se ne radi niokakvom grozdu.
A odmah pored njih zivi i njihova vecera, gledau se kroz staklo.
 |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Takvih jajasca imam jedno 30-40 kom po biljkama, tako stoje vec duze vreme i nista se ne desava.
Pokusao sam malo pre da ih slikam, medjutim slike ispadaju mutne i jajasca se tesko vide na njima.
Helena imam 4 komada u tom akvarijumu. |
|
|
|
   |
 |
kaplarm
Akvarista

|
Jajasca koja sam ja uslikao sigurno stoje 20 ak dana, tako da bez brige. |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Nisam bas brojao dane ali mislim da nekima ima i vise od mesec dana kako stoje na biljkama.
Pratim ih stalno i do sada nisam primetio nikakve promene na njima.
Sto se tice helena njih kad god pogledam u akvarijum vidjam na gomili. |
|
|
|
   |
 |
Kristina
Akvarista

Registrovan: 25 Jan 2012
|
U moja iskustva su losa imala sam dvoe helene polozili jedno jaje i posle toga odma crkli samo nasla kucicu a jaje je preko noci nestalo(verovatno pojedeno) |
|
|
|
   |
 |
kaplarm
Akvarista

|
| Bojan98nbgd :: |
| ne znam ja sam video do su se ,parili, da ima nesto sto izgleda kao grozd izmedju njih? |
Video si kako izgledaju jaja koja su polozili puzevi, taj grozd moze da bude npr. podloga tj. pesak koji se tu nasao, ali aj ti nama postavi slike pa da resimo misteriju.
@Kristina
Daj malo vise informacija o akvarijumu kao i o stanovnicima, tesko da su polozili samo jedno jaje, verovatno ih nisi videla sve. Kad je to bilo ? Nemoj da se iznenadis ako se pojave male helene. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Ova vasa tj jaja koja ste prikazali uopste nelice na jaja tj ( lepse je ), "ikru" mojih helena ... steta sto nemam bolji aparat da uslikam ... |
|
|
|
    |
 |
kaplarm
Akvarista

|
Pa sta znam kod mene su uvek ovakva bila, uglavnom ih poloze na staklo odmah iznad podloge ili ovako kao sto sam uslikao, a kako je kod tebe ? Ako uopste to moze recima da se opise. |
|
|
|
   |
 |
Kristina
Akvarista

|
akvarijum jedan u mom selu
Pa imao je 30l
spoljasnji filter
grejac 100w
Pumpa neka meni nepoznata ne znam proizvodjaca
Menjamo vodu svakih 7 dana.Cikliran je 22 dana.E sad helene smo ubacili da bi potamanili ostale barske puzeve.I jednom sam videla jajasce icto kao na tvojoj sl.Posto nisam imala ikrasice u aq znaci da su to oni!Kada sam se probudila nije bilo tog jajeta(ikre)da tako kazem.A ovo dvoje su uginuli |
|
|
|
   |
 |
kaplarm
Akvarista

|
Neznam stvarno i kod mene su 20-30 L i ima ih dosta, nego sta si imala od riba tu samo zivorotke ? Nisi imala neke botije ? |
|
|
|
   |
 |
Kristina
Akvarista

|
| kaplarm :: |
| Neznam stvarno i kod mene su 20-30 L i ima ih dosta, nego sta si imala od riba tu samo zivorotke ? Nisi imala neke botije ? |
Ma ne samo gupike molike i platike. |
|
|
|
   |
 |
|
|