Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Identifikacija algara Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Icara
Akvarista

Registrovan: 01 Feb 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 8:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Odmah da se izvinim ako sam ubacio temu na pogresno mesto, nov sam ovde. Hvala

Da li neko zna koji je ovo algar?

Image

Nije bas nesto "vredan" (bar kod mene). Pre ovog sam imao ancistrusa i bio mi je super, ali nazalost je ispao (nemam krov a sipao sam "malo" vise vode.)
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 8:47 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Gyrinocheilus aymonieri -ja ih ne volim jer nisu pravi algari(nisu vredni) i sa godinam postaju prgavi,pozz
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

prgav je on i sada, zna ponekad da nasrne na ribe. One vece od njega 3 puta, sta ce biti kad poraste? I? Sta da radim? Sta predlazete, da kupujem novog ili da mu dam sansu?
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jeste ume da bude veoma nezgodan i kazem ti moze samo da bude gori,sve zavisi koliki je akvarijum ,(litara i duzina ) i koje ribice drzis sa njim,pozz
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa i nije nesto velik akvarijum. oko 35L, mozda nesto jace. Imam 4 japanke od po 4 cm i lavlju glavu od 6 cm
Supernatural
Akvarista

Registrovan: 16 Jan 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Napada samo ribe koje ga nerviraju svojim plivanjem. Ja sam imao albino varijantu i to pet ili šest komada do sada. Kod mene su bili veoma vredni i imali su neki skroz čudan odnos sa botiama. Kao da su pokušavali da budu deo njihovog plemena. Sve u svemu ribica koja traži malo veći akvarijum, nisu svi prgavi, neki su i miroljubivi i gledaju svoja posla.
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Problem je sto je to mali akvarijum i za japanke jer ce ga i one brzo prerasti , a za aymonierija je to sigurno problem jer on voli da juri druge ribe po akvarijum ,pa cak da se i zalepi na telo sporije ribe(skalar).
Tako da ne tebi je da odlucis koliko ces dugo drzati japanke i aymonierija u njemu jer ce im brzo postati mali ,moj savet ti je da probas da se menjas sa nekim za neke ribice koje su manjeg rasta ili da pitas prodavca da ti izadje u susret i da ti zameni ribice te koje imas za neke manje vrste,pozz
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala vam na savetima i odgovorima.

Nije meni problem za japanke, da hoce, pojele bi ga. Meni je problem sto on nece da cisti akvarijum, za par dana moracu da ga perem. On ako ce da vija, nek' ih vija... i tako se vijaju medjusobno (imam veoma "ziv" akvarijum) Smile

Kako god, moracu da uzmem jos jednog algara, samo ancistrusa, nijednom drugom ne verujem. Pozzz
Jovan85
Akvarista

Registrovan: 10 Jan 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 9:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ufff, Sotona amonijer! Jedva sam ga se resio, ne mozes idiota izbaciti napolje. Pokusavao sam sve i svasta , pali gasi svetlo, ma nista nije pomoglo.. Na kraju sam ga uhvatio pomocu zamke sa presecenom flasom.

Druacije nije moglo a maltretirao je ceo akavarijum.
milancxe
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 26 Jan 2012

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 10:05 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Citam ovo vase, i ne verujem Very Happy... ja danas kupih bas ovog nesrecnika... rekose mi da je dobar, medjutim ne vidim da radi svoj posao pa sam dosao ovde da ga potrazim... Pa jel se lepi on na staklo uopste, tacnije, jel radi svoj posao Smile?
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

radi on ali ipak kada poraste mnogo je teritorijalan, napada juri proganja druge ribe zak se lepi za njih imao sam jednom jednog stvora od 13 cm jedva sam ga se resio ceo akvarijum sam pretumbo dok sam ga uhbvatio , veoma su brzi , ako budes zeleo da ga hvatas probaj sa flasom, ili uzmi neku veliku mrezicu Wink i da nemoj da se nerviras ako ne uspes Wink
Icara
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Feb 01, 2012 10:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

kod mene 19 sati stoji u jednom mestu (pored biljke), pa se onda pomeri i stoji 2 sata pored rasprskivaca i onda kao pocne da malo pliva i da se hvata sa staklo, sve u svemu, nista. Kad god pogledam on stoji. Dok npr kad sam imao ancistrusa, riba bukvalno, ali bukvalni nije stajala, kanstantno je picila po staklu i biljkama. Ne znam ko me natera da uzmem ovu stvar.
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 5:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ljudi, ja cu da vam reci da je velika zabluda kada pricate oko algarima i da nek ribe nisu bili dobri. Svi algari su dobri! Ako neko ima zivorotke u akvarijum, onda nece imati problemi oko alga, ali iapk u redu je da stoji jedan algar. Ovih algari, koji ljudi znaju kao Aymoneri, su veoma dobri oko ciscenja akvarijum narocito na pesak , i tesko pristupnih mesta u akvarijum. Oni su mali i nece rasti vise nego 8 cm, uzmite primer kod ancistrusa, oni su veoma debeli i jedu alga na staklo i mesta koji su lako dostupni.Aymoneri cu da pojesti svaka alga koji pojavice se u akvarijum.Sledeci primer, je plechostomus,ljudi kazu da su oni veoma dobri algari, ali problem je u velicini ovih algara, pa oni jedu vise alga i su preveliki (3 godini = 70 cm)

Ako neko zeli da uzmi algar, onda Aymoneri su dobri, ali samo so mali ribi, za golemi ribi kao skalar , trihogaster i sl, uzmite OTOCINKLUS , ili pak ancistrus ali ako imate jaki rastenija.
surcinac
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 6:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Soundwave ::
Ovih algari, koji ljudi znaju kao Aymoneri, su veoma dobri oko ciscenja akvarijum narocito na pesak , i tesko pristupnih mesta u akvarijum. Oni su mali i nece rasti vise nego 8 cm.

Mora da si ga pobrkao za nekom drugom ribom jer aymonieri raste i do 20 cm mozda i vise ja sam imao na 17 cm i prava napast je na toj velicini ,a vidjao sam i vece.

[quote="Soundwave"]uzmite primer kod ancistrusa, oni su veoma debeli i jedu alga na staklo i mesta koji su lako dostupni.Aymoneri cu da pojesti svaka alga koji pojavice se u akvarijum

Ancisturusi su samo vredni kada su mali ,a kada odrastu vise ce cekati da im date gotovu hranu ,pre nego sto ce da ciste alge.

Sledeci primer, je plechostomus,ljudi kazu da su oni veoma dobri algari, ali problem je u velicini ovih algara, pa oni jedu vise alga i su preveliki (3 godini = 70 cm)

Isto dobar dok je mali ,ali posle kada poraste nije toliko da on nece da cisti alge ,koliko mu treba dati prostora ,jer ipak poraste mnogo(u akvarijumu tesko da predje 30-40cm)u prirodi i 1m.I njima posebno treba dopunjivati ishranu kada odrastu jer ako od ribe koja je 30+ cm ocekujete da se najede od algi ,onda cete pogresiti i on ce uginuti .

Ako neko zeli da uzmi algar, onda Aymoneri su dobri, ali samo so mali ribi, za golemi ribi kao skalar , trihogaster i sl, uzmite OTOCINKLUS , ili pak ancistrus ali ako imate jaki rastenija.

OTOCINKLUSI su jedni od najboljih algara za biljne akvarijume ,ali mora se biti pazljiv sa kojom ribom se ubacuje ,jer odrastao skalar moze lako da ga pojede(znam osobe kojima se to dogodilo)
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 7:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

[quote="surcinac"]
Ovih algari, koji ljudi znaju kao Aymoneri, su veoma dobri oko ciscenja akvarijum narocito na pesak , i tesko pristupnih mesta u akvarijum. Oni su mali i nece rasti vise nego 8 cm.

Mora da si ga pobrkao za nekom drugom ribom jer aymonieri raste i do 20 cm mozda i vise ja sam imao na 17 cm i prava napast je na toj velicini ,a vidjao sam i vece.

uzmite primer kod ancistrusa, oni su veoma debeli i jedu alga na staklo i mesta koji su lako dostupni.Aymoneri cu da pojesti svaka alga koji pojavice se u akvarijum

Ancisturusi su samo vredni kada su mali ,a kada odrastu vise ce cekati da im date gotovu hranu ,pre nego sto ce da ciste alge.

Sledeci primer, je plechostomus,ljudi kazu da su oni veoma dobri algari, ali problem je u velicini ovih algara, pa oni jedu vise alga i su preveliki (3 godini = 70 cm)

Isto dobar dok je mali ,ali posle kada poraste nije toliko da on nece da cisti alge ,koliko mu treba dati prostora ,jer ipak poraste mnogo(u akvarijumu tesko da predje 30-40cm)u prirodi i 1m.I njima posebno treba dopunjivati ishranu kada odrastu jer ako od ribe koja je 30+ cm ocekujete da se najede od algi ,onda cete pogresiti i on ce uginuti .

OTOCINKLUSI su jedni od najboljih algara za biljne akvarijume ,ali mora se biti pazljiv sa kojom ribom se ubacuje ,jer odrastao skalar moze lako da ga pojede(znam osobe kojima se to dogodilo)

Mnogu tocno, ipak ne sum znael deka Aymoneri mozat da rastat do 18 cm...

Sepak, koga stanuva zbor za algari ne mozime da imame trajna riba, mora toa da bidi promena posle odrastuvanje so ogled na toa sto lugeto nemaat golemi akvariumi vo prosek 150 litri se. otkako ancistrusot odrastuva, vreme e da se ottrgni od akvariumot ako go cuvame samo kako algar, i posle toa se dodavaat mali ancistrusi, ili polzavi...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Identifikacija ? krlle83 Bolest 1 Ned Maj 13, 2012 5:09 pm Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Obaveštenje: Identifikacija bolesti kod riba Bojan Bolest 0 Uto Maj 01, 2012 8:26 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koja je ovo vrsta algara?? mare87 Ribe 15 Sre Mar 28, 2012 2:22 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka pomoc oko identifikacije algara gagi007 Ribe 7 Čet Feb 02, 2012 6:19 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Identifikacija bilje No 1 Biljke 18 Sub Jan 21, 2012 12:38 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License