Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Indentifikacija alge(potreban savet) Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Neon Nitro
Akvarista

Opomene: 2
Registrovan: 17 Mar 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 7:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo slika:

http://imageshack.us/photo/my-.....12058.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-.....12057.jpg/

Hvala unapred! Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 7:46 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Jovan85
Akvarista

Registrovan: 10 Jan 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 14, 2012 8:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uf ,rekao bih da ih ima vise na jednom mestu, ali za ovu najupecatljiviju bih rekao da je cijanobakterija. Leci se relativno lako eritromicinom, proguglaj malo za doze, ne mogu da se setim.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 11:23 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

jeste cijanobakteija , e sad kako se resiti nje to tacno nzm ali znam da postoji nesto za resenje te bakterije ali nzm tacno sta...Sad
Neon Nitro
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 1:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nasao sam resenje, hvala!

@Jovan85, dozira se 200gr na 50l vode.
Jovan85
Akvarista

Registrovan: 10 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 1:45 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Tesko da ce biti 200gr, mozda 200mg Wink
Neon Nitro
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 2:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Upravu si..... Embarassed
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Jan 15, 2012 3:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Cijanobakteija se moze ukloniti (na nacin na koji si naveo),ali treba da pronadjes uzrok za njen nastanak,jer ce ti se posle odredjenog period ponovo pojaviti.
Lose svetlo ,previse nepojedene hrane , ne menjanje vode redovno (jer ona zna sama da nestane kada se vrati kvalitet vode u normalu.)pozz
Neon Nitro
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jan 18, 2012 2:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koji eritromicin da koristim najobicniji koji se koristi za ljudsku upotrebu iz apoteke?
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Sre Jan 18, 2012 3:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Eritromicin od 250 mg za decu. Jedna tableta na 50 litara vode.
Tableta se izlomi i u prah "samelje '. U nekoj casi, solji sipas vode i ubacis prah. Muti sve dok vecina praha se ne razvodni i sipaj u akvarijumu.
E sad mozes da zamracis akvarijum, ili samo iskljucis osvetljenje, ili nista od toga. Cetvrtog dana zamenis cetvrtinu vode pa zatim osmog dana trecinu i onda redovno odrzavanje filtracije uz redovnu zamenu vode.
Eritromicin jeste uspesan u borbi protiv cijanobakterije ali on ne resava problem za stalno. Ako ne otklonis uzroke pojave tolikih algi, budi ubedjen da ces sve ovo ponavljati bezbroj puta.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
Neon Nitro
Akvarista

PorukaPoslao: Sre Jan 18, 2012 4:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ok, hvala...
dejanns
Akvarista

Registrovan: 01 Jun 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 18, 2012 4:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel možes ponovo da postaviš slike da ih vidimo?
Neon Nitro
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Jan 19, 2012 12:14 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Link-ovi su u prvom post-u.
DarkstarBGW
Akvarista

Registrovan: 28 Jan 2012

PorukaPoslao: Sub Mar 10, 2012 6:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uzeh lepo akvarijum pre jedno 3 meseca, formirao vodu sa bakterijama, kupio kanister kao filter itd itd sve je bilo bajno i sjajno i izgledalo je ovako
http://upload.slike.com/?v=aO2pK.jpg
onda je polako po zidovima pocela da se pojavljuje kao braon boja, rekoh mora da su alge ubacim jos sijalica spustim roletne na prozoru ali avaj, sve se prosirilo kao eksplozija u roku od par dana i izgledalo je ovako
http://upload.slike.com/?v=TpLtS.jpg
Savetovali me da je to zbog manjka ugljenika u vodi slabog osvetljenja sve sam to odradio i sredio ali "prljavstina" nikako da se ukloni. Onda dobih dobar savet od jedne devojke koja radi inace u radnji sa akvaristickom opremom da probam terapiju sa "Blue Exit". Terapija se sprovodi 2 nedelje sve ukupno i dala je rezultata ali cim sam promenio vodu posle te 2 nedelje i vratio aktivni ugalj u kanister sve je pocelo ponovo da dobija braon boju.
Sto mnogo iritira probacu sa eritromicinom ali me interesuje dal ce to uticati na ribice posto sam vec stavljao ovaj preparat?
mmsl
Akvarista

Registrovan: 24 Okt 2011

PorukaPoslao: Sub Mar 10, 2012 11:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ne igraj se sa cijano bakterijom i eritromicinom, jer lako mozes da pobijes sve ribe. prvo, slusaj savete samo onih koji su imali cijano bakteriju i koji su je lecili... drugo, nikako se ne stavlja 200mg na 50l vode, jer to moze da bude kobno... trece uzrok za pojavljivanje cijano bakterije ne mozes naci jer jos uvek nikome nije poznat, niko ti ne moze reci kako je dosla do tvog akvarijuma, to je jako otpotna i izdrzljiva bakterija i mopzes je uneti u akvarijum na mnogo nacina, putem vode, prljavih ruku, zarazene ribe ili trave, na milion nacina... svetlost u akvarijumu i nagomilavanje hrane nemaju veze sa pojavljivanjem cijano, to samo moze da ubrza njen razvoj ali ne da se zbog toga stvori... eritromicin je veom jak lek jako stetan za zivi svet u akvarijumu prekomerna doza moze dovesti do kobnih posledica, zato treba biti oprezan...
evo kako ces leciti to, ovo je recept koji ja koristim i do sada se pokazao vise nego dobar...
tretman traje nekoliko dana, moras raditi tacno kako ti napisem i neces imati problema...
1.dan 2mg leka na litar vode, znaci na 50l ide 100mg leka.
2.dan zamena polovine vode, sifoniranje peska, i dodavanje pola doze leka, znaci ako je prvi dan bilo 100mg, drugi dan stavljas 50...
3.dan zamena trecine vode, i polovina doze leka
4.dan pauza
5.dan zamena vode, sifoniranje peska, i pranje filter mase
sve ovo mora ovako jer cijano bakterija iako vidno nestane ona je tu i lebdi po vodi, cim neki parametri ponovo padnu ona ce se pojaviti, zato je moras radikalno ubiti i zato mora ovako, 5 dana se cimas ali posle si miran. da napomenem jos, eritromicin se kupuje u apotekama na recept, ima od 250mg i od 500mg. sve je jedno koji ces uzeti samo je bitno da kada uzmes tabletu podelis je na onoliko mg koliko ti treba i tako je izmrvis na sto sitnije i sipas u vodu... npr ja sam u akvarijum od 300 litara stavljao jednu celu od 500mg i joj jedno parcence, podelio sam tu id 500mg na 5 delova i ubacio jedan deo, tako sam dobio na 300l , 600mg i tako sam lecio... eto toliko od mene, pa ti pitaj jos nesto i srecno....
mmsl
Akvarista

Registrovan: 24 Okt 2011

PorukaPoslao: Sub Mar 10, 2012 11:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

DarkstarBGW ::
Uzeh lepo akvarijum pre jedno 3 meseca, formirao vodu sa bakterijama, kupio kanister kao filter itd itd sve je bilo bajno i sjajno i izgledalo je ovako
http://upload.slike.com/?v=aO2pK.jpg
onda je polako po zidovima pocela da se pojavljuje kao braon boja, rekoh mora da su alge ubacim jos sijalica spustim roletne na prozoru ali avaj, sve se prosirilo kao eksplozija u roku od par dana i izgledalo je ovako
http://upload.slike.com/?v=TpLtS.jpg
Savetovali me da je to zbog manjka ugljenika u vodi slabog osvetljenja sve sam to odradio i sredio ali "prljavstina" nikako da se ukloni. Onda dobih dobar savet od jedne devojke koja radi inace u radnji sa akvaristickom opremom da probam terapiju sa "Blue Exit". Terapija se sprovodi 2 nedelje sve ukupno i dala je rezultata ali cim sam promenio vodu posle te 2 nedelje i vratio aktivni ugalj u kanister sve je pocelo ponovo da dobija braon boju.
Sto mnogo iritira probacu sa eritromicinom ali me interesuje dal ce to uticati na ribice posto sam vec stavljao ovaj preparat?

to braon je jedna jako slaba alga ali se brzo siri, zbog manjka svetlosti, treba ti slobodno jaca svetlost, i ne treba ti nikakav preparat vec dobar algar da to sve lepo pocisti, znaci ancistrus, otocinklus, almonijer, nesto od ta tri nabavi i za par dana ce sve da ti ocisti, veruj mi ovo je sasvim normalna stvar, posebno kod tek formiranog akvarijuma, svaki akvarijum prodje kroz te faze.... samo ti ubaci dobrog algara i ne brini....
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Eritromicin za zelen alge? Alpha Alge 8 Uto Maj 15, 2012 4:42 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Alge kao paucina i zelene tackaste samo guppy <333 Alge 5 Ned Maj 06, 2012 7:26 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka potreban eleocharis parvula mmsl Tražnja 0 Pon Apr 23, 2012 1:21 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ideja savet predlog Stefan062 Uradi Sam (DIY) 13 Ned Apr 22, 2012 8:10 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka potreban savet bojche Početak u akvaristici 9 Ned Apr 15, 2012 2:05 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License