| Autor |
Poruka |
Fishman <3
Akvarista

Registrovan: 20 Jan 2012
|
Hrani li neko od vas maticne zivorotke sa arteminom.
Ja hranim male zivorotke sa artemiom a neznam da li se moze davati i maticama posto su jako sitni |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Ne vidim potrebu za ishranom biljojeda artemijom, ni mlađi ni odraslih jedinki. |
|
|
|
   |
 |
Fishman <3
Akvarista

|
Pa to bas i nije dobro ali sa cim da hranim mladj
Mnogo bolje napreduju od zive hrane i zdravije su |
|
|
|
   |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Artemija je ekstra za mladj zivorotke. Ja ih hranim prve tri nedelje sa artemijom i suvom hranom u kombinaciji i jako lepo napreduje. Posle tri nedelje nastaje problem ako nemam druge zive hrane jer riba mnogo sporo napreduje na suvoj ma koliko kvalitetna bila a i vise prlja vodu od zive hrane.
Matica ce pojesti artemiju bez problema ali ona nece zadovoljiti njihove dnevne energetske potrebe. |
|
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
Fishman, bas me zabrinjavas onako...toliki akvarijumi i tolika mladj (tema upoznavanje) , 10 godina bavljenja akvaristikom (tema upoznavanje), deljenje saveta u drugim temama i reci upucenih tvom komsiji guppy for life "vidim komso hvalis se po ovom forumu a sve sam te ja naucio" a opet kad postavis neko (npr. ovo pitanje) zvucis kao da ga je sam guppy4life postavio...
Izvini sto citam pazljivo i pratim skoro sve...
Elem, da li mislis (onako logicki) da odraslog coveka mozes nahraniti kasicom za bebe? Zasititi da, sa 3 kolica kasice. Nahraniti i zadovoljiti moje potrebe kao potrebe odraslog coveka u pravom smislu reci, ne. |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Ma ok ako se baviš uzgojem riba pa kupiš veliku artemiju i miksuješ im sa lisnatom, ali ako kupuješ mala pakovanja artemije ne vidim kako se isplati jer je kesica artemije preko 100 din a gupike kod poslednjeg preprodavca 60-70 din.. Što se tiče korisnosti, dobra je naravno ali više za ishranu ikrašica koje ne mogu da jedu lisnatu hranu posle izleganja i mnogo su manje od mlađi živorotki samim tim i treba "jača" proteinska hrana gde je artemija nezamenjiva. Do sada sam uvek hranio mlađ živorotki smrvljenom lisnatom hranom, napreduju sporije ali nigde ne žurim za razliku od uzgajivača kojima se žuri da što pre prodaju ribu i isprazne akvarijum. Tako da ako se baviš uzgojem riba razumem da ih hraniš artemijom, ako si hobista kao ja, nema potrebe. |
|
|
|
   |
 |
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011
|
| sale75bgd :: |
| Fishman, bas me zabrinjavas onako...toliki akvarijumi i tolika mladj (tema upoznavanje) , 10 godina bavljenja akvaristikom (tema upoznavanje), deljenje saveta u drugim temama i reci upucenih tvom komsiji guppy for life "vidim komso hvalis se po ovom forumu a sve sam te ja naucio" a opet kad postavis neko (npr. ovo pitanje) zvucis kao da ga je sam guppy4life postavio.... |
Nema ribice(osim bas velikih vrsta koji ni ne primecuju tako sitnu hranu) koja nece jesti tek izlezenu artemiju ,bila to ona maticna ili tek proplivala ,biljojed ili mesojed .I artemija im samo moze koristiti ,jedino sto je sale naveo je da artemija odraslim ribama moze da posluzi kao dodatna hrana ,odnosno kao dopuna drugoj hrani ,a ne kao primarni izvor hrane,ali u svakom slucaju zivorotkama maticama mozez davati bez problema artemiju. |
|
|
|
   |
 |
Fishman <3
Akvarista

|
Od uvek maticne hranim slatkom crvenom paprikom skuvanom i ispasiranom naravno, za rucak suvu hranu i proteinsku hranu u kuglicama, a za veceru tubiex
Nikad nisam probao sa arteminom pa me zanima kakva su vasa iskustva |
|
|
|
   |
 |
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011
|
Ja sam protivnik zivog tubifeksa i po meni ,ako ih vec hranis sa njim ,hrani ih ujutru ili popodne sa njim ,a ne uvece"veceru" jer to je veoma jaka hrana za ribu pred spavanje ,pogotovo ako hranis sa njom zivorotke . |
|
|
|
   |
 |
|
|