Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Juwel akvarijum i osvetljenje Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
geronimo
Akvarista

Registrovan: 18 Jan 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 11:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pitanje je za sve vlasnike juwel akvarijuma.

Uz akvarijum idu dve neonke, day i nature. Kako ste montirali neonke, koja ide napred a koja pozadi i da li je to bitno? Interesuje me da li je neko isprobavao da im menja pozicije i ima li nekog efekta na biljke.

Takodje, interesuje me da li je neko mozda stavljao 2x day ili 2x nature ili neku drugu kombinaciju neonki i kakvi su rezultati po biljni svet.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 11:16 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 1:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Napred dey, pozadi nature.Nisam ih uparivao.Mislim da je greška.Jedino što sam pojačao sa odsijavačima, a to je prijalo nekim biljkama.
geronimo
Akvarista

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 10:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Interesantno, kod mene je obrnuto. Ako me secanje ne vara, akvarijum je vec imao namontirane neonke u kucistu kad sam ga otpakovao. Nisam uspeo u uputstvu da nadjem preporuku za raspored neonki, mozda zbog toga sto nema bitne razlike.
deki022
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 11:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod mene je isto kao kod popaja raspored to je verovatno svejedno,ali opet nisam siguran,pitacu tamo gde sam kupio pa ti javljam ovde
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Čet Feb 02, 2012 11:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moguće je da raspored lampi ima veze sa markom proizvoda, u suprotnom bi neko mogao i da ti odgovori.
geronimo
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 9:57 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa da, upravo to me i zanima, da li je kod svih ostalih vlasnika juwel akvarijuma isti raspored neonki u haubi, to sam i napisao u prvom postu.
ivimarkoni
Akvarista

Registrovan: 26 Jan 2012

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 1:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod mene je dey napred ,sad da li je stalno tako bilo ili je sad jer sam namestio da mi kabal ide sa leve strane ne znam ali mislim da je svejedno.Zavisi sa koje strane akvarijuma hoces da namestis da ti se ukljuci svetlo.Bar ja tako mislim Smile
geronimo
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Feb 03, 2012 9:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da si u pravu, zavisi kako okrenes haubu, tek sad vidim da moze da se obrne i na jednu i na drugu stranu. Sudeci po tome, trebalo bi da je svejedno koji tip neonke ide napred a koji nazad. Mada kopka me i dalje, probacu da im zamenim mesta pa cu da vidim ima li efekta.
deki022
Akvarista

Registrovan: 24 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 9:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nema neke preterane veze raspored neonki, u vecinu slucajeva mu to dodje na isto. Ipak ima male logike da bela sijalica bude napred jer isijava nekih 30% jace od zute, sto sam merio PAR-metrom, pa onda niske biljke dobijaju vise svetla, ako pretpostavimo da su napred zahtevnije tepih biljke. Ako su zahtevnije biljke pozadi, tipa Ludwigia, a napred nema zahtevnih biljaka, mozda je logicnije i obrnuto, mada opet mislim da je prvi slucaj minimalno povoljniji u odnosu na drugi. Kako god okrenes, prilicno svejedno.
E ovako mi objasni jedan prijatelj'Wink
geronimo
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Feb 07, 2012 10:23 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Deki hvala na odgovoru, korisna informacija Bravo
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Kamenički akvarijum scalar 3 Akvarijumi 7 Ned Maj 20, 2012 12:51 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Leto u Srbiji,akvarijum u Belgiji-POMOC? sveta021 Ishrana 13 Pet Maj 18, 2012 11:03 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka akvarijum 140 bojka--94 Akvarijumi 3 Pet Maj 11, 2012 5:36 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 33 L maslachak Akvarijumi 9 Čet Maj 10, 2012 5:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum sa opremom Jovan85 Ponuda 0 Sre Maj 09, 2012 9:21 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License