Autor |
Poruka |
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
Pa nije da mi je stalo, imam strpljenja da sacekam ukoliko ce se razbistriti Ja razmisljam sta je uzrok i sasto se nije vec razbistrila posle sadjenja |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
TheDoVla
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
Ja sam stavio htp-10 kao i ti. Voda je bila kistalno cista. Sad kad sam prckao i zezao se sa biljem provalim da je voda mutnija i da se ne bistri. Skapirao sam da je losa filtracija i da mi treba veci protok. Pa ti vidi, mozda je i to problem. Ne znam, samo govorim iz nekog licnog isustva. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Ne bih rekao da je filtracija nedovoljna. Sve je fabricki, osim sto sam dodao jos jedan sloj sundjera i vate.
Kod tebe je druga stvar. Ti imas HSF koji nije los, ali tvoje mere akvarijuma mu smanjuju efikasnost, jer ti je akvarijum dugacak, pa sa jedne strane voda nikako da stigne do druge. Imas cesku pumpu koja po snazi ne moze da se meri sa motornom glavom. |
|
|
|
|
TheDoVla
Akvarista
|
Sto se tice ceske pumpice sredio sam je drugacije, tako da voda ulazi tamo gde je sundjer, a da pumpica izbacuje na sasvim drugom kraju tako da se voda extra mesa. Kod mene je problem sto vazdusna pumpica kao da je oslabila. Tj jeste, ne kao. |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
Registrovan: 10 Jul 2011
|
Inace se ljudi zale na juvel filtere koliko sam primetio ... Mozda si mu zapusio previse protok ? |
|
|
|
|
reventon
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2012
|
Polako Looniz, žurio vrat slomio |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Cvrc :: |
Inace se ljudi zale na juvel filtere koliko sam primetio ... Mozda si mu zapusio previse protok ? |
Nisam sigurno, dodao sam sundjer krupne granulacije za mesto predvidjeno za cirax, a vatu sam dodao gde je fabricka, onako manji sloj. Tako da nije to u potanju sigurno.
Sto se tice samog filter, gledajuci na netu ovaj filter u bas ovom modelu akvarijuma (rio 125) nije lose resenje za 125 lit. Naprimer, u Rio 180 i 240 je isti filter i ista pumpa. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
reventon :: |
Polako Looniz, žurio vrat slomio |
Znam, ne brinem ja mnogo, malo me samo nervira Sto se tice zurbe, jednom sam se opekao i vise necu |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Mali update, postavljen drugi panj, za sada zaglavljeno sve sa lava kamenom, koji mozda i ostane.. Voda je malo belicasta, sipan je FFM.
Kupio sam kanister Tetra EX600 na pomoc unutrasnjem filteru. Sutra cu ga postaviti, danas je vec kasno, posto moram da busim zadnju stranicu komode.
|
|
|
|
|
TheDoVla
Akvarista
|
Neuporedivo bolje! Malo valisnerije i uzivaj. |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
Registrovan: 10 Jul 2011
|
Kud bas tetru |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Cvrc :: |
Kud bas tetru |
Sto? |
|
|
|
|
Salvatoree
Akvarista
Registrovan: 30 Jun 2012
|
Da bi rec rekao za izgled, stvarno izvanredno, uredno, cisto, kad nesto zapliva u njemu ima da bude ko bombona |
|
|
|
|
TheDoVla
Akvarista
|
Ne razumem zasto svi i dalje spamuju teme sa "Super je" "Lepo je", itd. Lepo i u pravilniku pise da se to ne radi. Stigne mi poruka na mail da je neko odgovorio na temu i taman se ponadam da cu procitati zasto je Cvrc rekao "Kud bas tetru ", kad ono neko napisao da je akvarijum lep... Ok, kapiram i da se neko ne razume pa ne zna sta da napise, itd, ali ljudi, dajte d amalo poruke imaju smislia. Onda cemo i sami lakse pronalaziti informacije koje nas interesuju.
Izvinjavam se za off, ali stvarno me vec duze vreme ovo iritira, a ne znam nakom drugom mestu da napisem ovu primedbu. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Clan foruma Milan 2971 vec par dana pise po temama iste reci, i to vadi teme od pre godinu i vise dana. Sta ce covek, juri 50 poruka Mislim da bi administratori trebali da reaguju.. |
|
|
|
|
|