Autor |
Poruka |
irajh
Akvarista

Registrovan: 03 Nov 2013
|
Super je sto si uspeo da resis problem. Otvori temu o svom akv. pa da uzivamo zajedno! |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
irajh
Akvarista

Registrovan: 03 Nov 2013
|
Super je sto si uspeo da resis problem. Otvori temu o svom akv. pa da uzivamo zajedno! |
|
|
   |
 |
Markus
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2014
|
Cekam isporuku biljaka.Cim slozim akvarijum i postavim da se ciklira,postavljam prve slike. |
|
|
    |
 |
Looniz
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2012
|
Mali update stanovnika Slikano obicnim digitalcem, slike su takve - kakve su, a ribe nisu neki pozeri, odmah misle da ce da dobiju hranu pa se uspanice ispred stakla..
2 kom. Skalari (cerkica je pocela da se interesuje ribicama, ali ne reaguje na manje (tetre i ostale), samo juri Skalate. Morao sam da pojacam stanovnike vecim ribama.
2 kom. Trichogaster leeri (za sada mali, nadam se da ce se razviti i dobiti lepe boje)
Borac - jedini pozer
 |
|
|
   |
 |
Nensi
Akvarista

Registrovan: 22 Jun 2013
|
Looniz,da nije malo mnogo riba za 125l?Mislim,filter jeste dodatan bonus,ali ne povećava zapreminu akvarijuma. |
|
|
   |
 |
Looniz
Akvarista

|
Tek smo na sredini  |
|
|
   |
 |
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012
|
Svi su ti stanovnici predivni, a o akvarijumu i da ne pricam , sreca tvoja sto imas alternateru "protiv uroka"  |
|
|
   |
 |
Looniz
Akvarista

|
Ima par dana muce me par stvari, pa bih podelio sa vama. Postavicu i par slika da prikazem o cemu se radi.
Slika 1. Mahovina na panju, koja je narasla i na ivici spada sa panja. Sta mi je raditi? Dali tu treba da je trimujem i secem ili da vucem-cupkam da sklonim visak? Nikad ranije nisam imao mahovinu pa ne znam sta da radim a da je ne ostetim.
Slika 2. Zelena dlakava alga mi se pojavila na panju i na Ludwigiji Repens, na gornjim listovima pri vrhu, koji su na udaru svetla. Razlog alge je koliko ja znam zasicenost hranjlivim materijama i jakim svetlom. Takodje na panji ima i ponegde vrlo malo tackaste zelene alge, sto ukazuje na sigurno jako svetlo. E sad, Jos nisam video da je neko sa Juwel fabrickim osvetljenjem imao problema sa jakim svetlom
Pitanje je, da li da skinem reflektore da malo smanjim kolicinu svetla?
Slika 3. Listovi limuna pocinju da propadaju, iako biljka napreduje i raste. Novi listovi su lepi i zdravi, a stari pocinju ovako da se buse i na kraju otpadaju.
 |
|
|
   |
 |
Looniz
Akvarista

|
Nensi :: |
E sad pitanje za tebe,gde si stavio Plant Pro neonku,napred ili pozadi?Baci neku sličicu u tvoju temu sa Plant Pro i Juwel Day,čisto da uporedimo kako je bilo sa Nature,a kako sa Day |
Evo na brzinu sam slikao, staklo je malo muzgavo, cerkica voli da se penje na stolicu i juri ribe po akvarijumu..
Prva slika sa Plant Pro i Juwel zuta, druga slika je sa Plant Pro (koja je pozadi) i High Lite Day (koja je napred)
Meni se vise svidja ova druga slika, t.j. ta kombinacija, nekako je pre bilo sve zuto, a sada ima malo svetliji ton. |
|
|
   |
 |
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012
|
Sad ste i meni resili dilemu - ja imam kombinaciju Nature i Day i sve je bas zuto. Znaci Plant pro.
Inace akvarijum sve lepsi i lepsi. Sto se tice "muzgica", cekaj samo da vidis kako ce da ti izgleda staklo kada pocna ona da ih hrani, pa ih "seta" prstom po staklu..... (kao moja cera ). |
|
|
   |
 |
Vlad
Akvarista

Registrovan: 23 Okt 2013
|
Lepo si ovo skockao, bravo.
Kakva je situacija sto se algi tice? |
|
|
   |
 |
Looniz
Akvarista

|
Alga zelena tackasta i dlakava je prestala da se siri kako sam skinuo odsijaivace, kao sto sam i mislio, bilo je viska svetla. Za sada je sve ok.  |
|
|
   |
 |
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012
|
Sa mahovinom nikada ne mozes da budes nacisto, jer ne mozes da predvidis kako ce rasti. Ja sam je se otarasio upravo iz tog razloga. U svakom slucaju, sta god da radis, seckas, ili cak i cupas, porasce ponovo, bukvalno ni iz cega. |
|
|
   |
 |
djuraa
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2010
|
Druga kombinacija lampi definitivno daje prijatnije boje ..A akvarijum je sve bolji i bolji!  |
|
|
   |
 |
nemanjatodo
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 09 Avg 2013
|
Bolje izgleda druga varijanta,ali na kojoj varijanti bolje raste bilje? |
|
|
   |