Autor |
Poruka |
Markus
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2014
|
Pitanje jedno:kako ti izgleda bez odsjaivaca po ptanju algi?Posto ja imam Juwel rio 180 i sad ce vec 1 mesec a imam braon alge mallo po bilju ali nemam odsjaivace,sad dal da uzimam odsjaivace ili ne ?da mi ne bukne zelena alga ako ih nakacim?Inace neonke su 2 T5 Juwel high-lite Day 45W na 180l znaci 0,5 po litru i Juwel nema ono staklo da gubi svetlost izmedju neonke i vode.Sad od biljaka su anubije ,mahovina,Ceraptoperis i ludwigia repens rubin i Eleocharis acicularis,staurogyne repens.Sve u principu raste ceraptoperis pogotovo,rasirio se ko sasav,nego me bune te braon alge po liscu biljaka kontam da je to zbog slabog osvetljenja ili zbog pocetnog cikliranja aq.Inace dodajem Pro-fito i Easy Carbo svaki dan.Od algara imam 4 coridorasa i 2 ancistrusa.Neka iskustva i saveti?Sta da radim i da li je osvetljenje slabo za ove biljke? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Markus
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2014
|
Svetlosni period je od 10 ujutro do 3 po podne pa pauza 2 sata pa od 5 do 10 uvece svetlo ponovo. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
Pre nego sto budem ista napisao, mislim da je bolje da roknem forku stanja akvarijuma na danasnji dan
Verujem mnogi ce se sokirati, kao i svi moji prijatelji koji su uzivo videli sta sam uradio...
I evo ga, lenjivac na startu
Iskreno, nemam dosta vremena da posvetio svemu pa i akvarijumu, tako da, gledajuci mnoge "nezahtevne" akvarijume ovde na forumu (hvala Reventonu i TigerBarb-u sto su podstakli na ovo), resio sam da napravim lenjivca, koji ce nadam se lepo izgledati, a biti nezahtevan po pitanju odrzavanja osim redovne higijene. Jos jedna stvar koja je uticala na odluku su i nepoznati razlozi propadanja nekog bilja, dok je neko sasvim normalno napredovalo.
Od bilja za sada samo Nana i Micrsorum. Polako cu popunjavati prostor (kako budu finansije dozvoljavale) |
|
|
|
|
Sijamski_Mrmot
Akvarista
Registrovan: 03 Mar 2014
|
Auuuu, "tata a šta je sa gospodinom Rajkovićem? sad mu nije ništa..."
Što ga ubi skroz?
Šalu na stranu, zanimljiv lenjivac u najavi, čekam progres |
|
|
|
|
simici789
Akvarista
Registrovan: 12 Jan 2012
|
Looniz :: |
Pre nego sto budem ista napisao, mislim da je bolje da roknem forku stanja akvarijuma na danasnji dan
Verujem mnogi ce se sokirati, kao i svi moji prijatelji koji su uzivo videli sta sam uradio...
|
Ja sam se sokirala
Jedva cekam da ti se poboljsaju finansije bice sigurno super kao i prethodna varijanta, ali nema veze i dalje sa sokirana.... |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
I ribe su se šokirale.
Prelazak na lenjivca je izgleda neka prirodna pojava koja se omasovljuje i vreba svakog od nas Ne sumnjam da će i u ovom izdanju biti full.
Budeš li pod uticajem "ove dvojice" zapatićeš ti i barbuse. Pazi šta sam ti rek'o |
|
|
|
|
vorens
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 03 Apr 2012
|
ja nisam ljubitelj biljaka koje prave lenjivca,sto ne znaci da akvarijum ne moze da se skocka lepo.reventon je odradio dobar posao,leoniz sad si ti na redu..steta za biljke iz predhodne postavke,pitam se zbog cega je propalo..to je vrlo diskutabilno.. |
|
|
|
|
Nensi
Akvarista
Registrovan: 22 Jun 2013
|
Mislim da ti nisi trebao to da uradiš.Ova rasveta na tako malo biljaka trenutno,plus imaš i hranljivu-vrlo verovatno bum algi,ali nadajmo se da se to neće desiti. |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Nensi je u pravu. Biće povuci-potegni. Svetlo bi svakako valjalo redukovati a mogao si da ostaviš i nešto brzo/brže-rastućeg bilja (ne smem ni da se vraćam stranicu nazad da vidim šta si sve imao od biljaka ) da isisava višak h materija iz vode. Barem dok ne popuniš sa planiram biljkama. |
|
|
|
|
vorens
Akvarista
|
predpostavljam da se podloga ispostila posle nekih godinu dana tako da nece imati mnogo udela u algama ako se budu stvarale..slaba je to koncentracija..ako je menjao podlogu novu ne vidim razlog da stavi opet neku hranljivu a formira lenjivca..dvetla svakako treba da smanji za anubije i mikrozorume..mada mikrozorumi veoma vole mikro elemente.. |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
|
Formiran je za Novu godinu, pre 3 meseca |
|
|
|
|
vorens
Akvarista
|
da,oprostite onda,nisam gledao..onda ubacuk i kripte,nek one srcu iz vode,takodje idu uz lenjivca.. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Hvala kolege na savetima
Ovako stoji vec 2 nedelje, svetlo sam redukovao gasenjem ranije i paljenjem kasnije, tako da za sada nema problema. Što se tiče hranljivih materija, menjanjem vode pokušavam da održavam normalan nivo, i čini mi se da uspevam.
Od bilja koje planiram biće Bolbitis, kripte razne vrste, microzorumi i mozda pojacanje sa jos nana.. |
|
|
|
|
reventon
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2012
|
Au brate...
Ako nesto, ne daj Boze, podje naopako, ja se odricem svake krivice
Kojekude, ako si stvarno naumio da ga pretvoris u lenjivca, trebace ti jos grana i kamenja. Ono sto je hranljiva podloga za neke fensi biljke, to su ti grane i kamenje za ove lenje |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
reventon :: |
Au brate... |
Ovako je svako reagovao ko ga je video.. Sto se tice grana, to je sve sto imam i ne bih dodavao, jedino je u planu Lava kamen |
|
|
|
|
|