Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 JUWEL Rio 125 by Looniz Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Markus
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2014

PorukaPoslao: Čet Mar 20, 2014 5:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pitanje jedno:kako ti izgleda bez odsjaivaca po ptanju algi?Posto ja imam Juwel rio 180 i sad ce vec 1 mesec a imam braon alge mallo po bilju ali nemam odsjaivace,sad dal da uzimam odsjaivace ili ne ?da mi ne bukne zelena alga ako ih nakacim?Inace neonke su 2 T5 Juwel high-lite Day 45W na 180l znaci 0,5 po litru i Juwel nema ono staklo da gubi svetlost izmedju neonke i vode.Sad od biljaka su anubije ,mahovina,Ceraptoperis i ludwigia repens rubin i Eleocharis acicularis,staurogyne repens.Sve u principu raste ceraptoperis pogotovo,rasirio se ko sasav,nego me bune te braon alge po liscu biljaka kontam da je to zbog slabog osvetljenja ili zbog pocetnog cikliranja aq.Inace dodajem Pro-fito i Easy Carbo svaki dan.Od algara imam 4 coridorasa i 2 ancistrusa.Neka iskustva i saveti?Sta da radim i da li je osvetljenje slabo za ove biljke?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Čet Mar 20, 2014 5:57 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Markus
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2014

PorukaPoslao: Čet Mar 20, 2014 6:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Svetlosni period je od 10 ujutro do 3 po podne pa pauza 2 sata pa od 5 do 10 uvece svetlo ponovo.
Looniz
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2012

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 8:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pre nego sto budem ista napisao, mislim da je bolje da roknem forku stanja akvarijuma na danasnji dan Mr. Green
Verujem mnogi ce se sokirati, kao i svi moji prijatelji koji su uzivo videli sta sam uradio...

Image

I evo ga, lenjivac na startu Wink

Iskreno, nemam dosta vremena da posvetio svemu pa i akvarijumu, tako da, gledajuci mnoge "nezahtevne" akvarijume ovde na forumu (hvala Reventonu i TigerBarb-u sto su podstakli na ovo), resio sam da napravim lenjivca, koji ce nadam se lepo izgledati, a biti nezahtevan po pitanju odrzavanja osim redovne higijene. Jos jedna stvar koja je uticala na odluku su i nepoznati razlozi propadanja nekog bilja, dok je neko sasvim normalno napredovalo.

Od bilja za sada samo Nana i Micrsorum. Polako cu popunjavati prostor (kako budu finansije dozvoljavale)
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Sijamski_Mrmot
Akvarista

Registrovan: 03 Mar 2014

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 9:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Auuuu, "tata a šta je sa gospodinom Rajkovićem? sad mu nije ništa..."

Što ga ubi skroz? Smile

Šalu na stranu, zanimljiv lenjivac u najavi, čekam progres
simici789
Akvarista

Registrovan: 12 Jan 2012

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 9:46 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Looniz ::
Pre nego sto budem ista napisao, mislim da je bolje da roknem forku stanja akvarijuma na danasnji dan Mr. Green
Verujem mnogi ce se sokirati, kao i svi moji prijatelji koji su uzivo videli sta sam uradio...

Ja sam se sokirala Shocked Shocked Shocked
Jedva cekam da ti se poboljsaju finansije bice sigurno super kao i prethodna varijanta, ali nema veze i dalje sa sokirana....
nesha barajevac
Urednik
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 10:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I ribe su se šokirale.
Prelazak na lenjivca je izgleda neka prirodna pojava koja se omasovljuje i vreba svakog od nas Smile Ne sumnjam da će i u ovom izdanju biti full.
Budeš li pod uticajem "ove dvojice" zapatićeš ti i barbuse. Pazi šta sam ti rek'o Cool
vorens
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 03 Apr 2012

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 11:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja nisam ljubitelj biljaka koje prave lenjivca,sto ne znaci da akvarijum ne moze da se skocka lepo.reventon je odradio dobar posao,leoniz sad si ti na redu..steta za biljke iz predhodne postavke,pitam se zbog cega je propalo..to je vrlo diskutabilno..
Nensi
Akvarista

Registrovan: 22 Jun 2013

PorukaPoslao: Čet Apr 10, 2014 11:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mislim da ti nisi trebao to da uradiš.Ova rasveta na tako malo biljaka trenutno,plus imaš i hranljivu-vrlo verovatno bum algi,ali nadajmo se da se to neće desiti.
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 12:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nensi je u pravu. Biće povuci-potegni. Svetlo bi svakako valjalo redukovati a mogao si da ostaviš i nešto brzo/brže-rastućeg bilja (ne smem ni da se vraćam stranicu nazad da vidim šta si sve imao od biljaka Smile ) da isisava višak h materija iz vode. Barem dok ne popuniš sa planiram biljkama.
vorens
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 12:15 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

predpostavljam da se podloga ispostila posle nekih godinu dana tako da nece imati mnogo udela u algama ako se budu stvarale..slaba je to koncentracija..ako je menjao podlogu novu ne vidim razlog da stavi opet neku hranljivu a formira lenjivca..dvetla svakako treba da smanji za anubije i mikrozorume..mada mikrozorumi veoma vole mikro elemente..
nesha barajevac
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 12:21 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Formiran je za Novu godinu, pre 3 meseca
vorens
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 12:27 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

da,oprostite onda,nisam gledao..onda ubacuk i kripte,nek one srcu iz vode,takodje idu uz lenjivca..
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 9:35 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala kolege na savetima Wink
Ovako stoji vec 2 nedelje, svetlo sam redukovao gasenjem ranije i paljenjem kasnije, tako da za sada nema problema. Što se tiče hranljivih materija, menjanjem vode pokušavam da održavam normalan nivo, i čini mi se da uspevam.
Od bilja koje planiram biće Bolbitis, kripte razne vrste, microzorumi i mozda pojacanje sa jos nana..
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 12:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Au brate... Very Happy
Ako nesto, ne daj Boze, podje naopako, ja se odricem svake krivice Very Happy
Kojekude, ako si stvarno naumio da ga pretvoris u lenjivca, trebace ti jos grana i kamenja. Ono sto je hranljiva podloga za neke fensi biljke, to su ti grane i kamenje za ove lenje Wink
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Apr 11, 2014 2:42 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

reventon ::
Au brate... Very Happy

Ovako je svako reagovao ko ga je video.. Laughing Sto se tice grana, to je sve sto imam i ne bih dodavao, jedino je u planu Lava kamen Wink
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ponovni početak nakon dugog niza godi... dragoljub Početak u akvaristici 0 Pet Jan 20, 2023 1:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum Juwel Rio 180 ASX Ponuda 1 Sre Jan 11, 2023 9:54 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pumpa za akvarij Juwel stipest Filteri i pumpe 2 Pon Nov 07, 2022 10:08 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Moj početak (Juwel 125, Tanganjika šk... dejanVuk Početak u akvaristici 10 Sre Okt 12, 2022 2:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Juwel Rio 125 - dodavanje osvetljenja Rooster Uradi Sam (DIY) 0 Ned Jun 26, 2022 2:12 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker