Autor |
Poruka |
TheDoVla
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
A sta se uopste dobija kad imas 50 poruka? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Vlad
Akvarista
Registrovan: 23 Okt 2013
|
TheDoVla :: |
A sta se uopste dobija kad imas 50 poruka? |
Tek sa 50 poruka mozes da postujes u podforumu "Pnuda". |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
Registrovan: 10 Jul 2011
|
Pa eto, zato sto sam cuo od par ljudi da je tetra najgora ... |
|
|
|
|
dundee
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 08 Dec 2012
|
nije lijepo pljuvati po nekom proizvodu na fazon rekla/kazala.. ako nemas neko lično iskustvo iz prve ruke onda nemoj da sikiras lika koji je kupio filter.
inace po mom iskustvu tetrini kanister filteri daju najbolji omjer uloženo-dobijeno, s tim da bih Looniza savjetovao da nakon nekog vremena (pola godine npr.) unaprijedi filter tako sto ce izbaciti tetrinu keramiku i staviti sera siporax koji je manji i moze ga vise stati. takodje predlazem da aktivni ugalj ni ne stavljas u filter osim ako ga ne mislis izvaditi nakon 15ak dana, svakako se mjesto nega moze staviti neki korisniji filter materijal. |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
|
Sav ovaj hobi je rekla kazala. Neko je nesto rekao i procitao. Ne mogu svi sve da dozive i prozive. |
|
|
|
|
dundee
Akvarista
Opomene: 1
|
upravo zbog toga se trebas suzdrzat od komentarisanja stvari koje ne poznajes |
|
|
|
|
Cvrc
Akvarista
|
Jao ne lupaj zivota ti. Rekao sam sta znam i sta sam video. Ti mislis drugacije, to je tvoje misljenje, ne znaci da je moje nista manje vredno. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Slazem se sa Dundee, Tetra je neka sredina, znam da nije Eheim ili Fluval, ali nije i neki od jeftinijih koji kad se nesto desi mozes da se slikas. Da napomenem, on ce sluziti samo kao pomoc fabrickom filteru, koji je za ovu kolicinu vode sasvim ok. |
|
|
|
|
IvanGrozni
Akvarista
Registrovan: 13 Jan 2013
|
Malo kasnim ali ne puno.
Imamo iste akvarijume, pa samim tim i filtere. Kada sam formirao akvarijum voda se razbistrila već za jedno par sati. Naime, posle dva sata o uključivanja pumpe bilo je primetne razlike, da bi voda skroz bila čista tek ujutru. Za sada nisam imao problema sa fileterom, nije se zapušio, motor lepo radi, čak je čini mi se i malo jak. U mom filetru nalaze se dva plava filter sunđera, pa cirax, zatim opet dva deblja plava i jedan tanji plavi filter sunđer, a povrh svega toga je vata. Onaj crni sunđer (aktivni ugalj) i onaj zeleni nisam ni stavljao.
Ova tvoja plava pozadina mi se dopada, lepo izgleda na fotografijama, dao si mi nešto za razmišljanje.
Imaš raznorazne biljke i lepe, ali bi trebao ići na kvantitet, da ih ne sprži hranljiva podloga.
Da li planiraš CO2 sistem? |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Pa sto se tice vode, ona je bistra, ali nekako bela, kad gledam odozgo prozirna, kristalna, kad gledam pod neonkama nekako bela.. Opet, negde ispod bilja gde je senka voda je kristalna, dok malo iznad na udaru neonke opet bela..
I ja mislim da je moja pumpa malo jaca, 600 lit.\h. je jace nego sto bi trebalo, cenim da bi neka od 450 lit. bila sasvim dovoljna.
Ja sam za sada ostavio sve fabricki, osim ciraxa, na cije mesto sam stavio sundjer. Razmisljam da i ja izvadim onaj zeleni i crni (ugalj) i da na njihovo mesto stavim malo grublji sundjer. Ispod fabricke vate ja sam dodao i JBL vatu koju sam imao, pa odozgo Juwelovu fabricku.
Sto se tice pozadine, obican hamer papir, kupljen u knjizari, pa zalepljen selotejpom.
Sto se tice bilja, mislim da ga za sada ima dovoljno, cekam da se malo natope panjevi pa mirno krenem da sadim i prednji plan, naravno i finansije malo moraju da sacekaju
CO2 je u planu, ali DIY secer kvasac. mozda nekad boca, ali to mi je sad velika investicija.. |
|
|
|
|
spaske1
Akvarista
Registrovan: 09 Maj 2013
|
Koliko ti je trebalo kilograma ovog crnog šljunka?
Odavno merkam ove Juwel akvarijume samo nikako finansijski da se uklopim za akvarijum + polica i ostalo izađe solidno, ali biće valjda u ovoj godini. |
|
|
|
|
IvanGrozni
Akvarista
|
spaske1 :: |
Koliko ti je trebalo kilograma ovog crnog šljunka?
Odavno merkam ove Juwel akvarijume samo nikako finansijski da se uklopim za akvarijum + polica i ostalo izađe solidno, ali biće valjda u ovoj godini. |
Za ovakav akvarijum oko 20-22kg šljunka. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Ja sam stavio tacno 20 kg peska gran. 2-3mm. |
|
|
|
|
IvanGrozni
Akvarista
|
Looniz :: |
Pa sto se tice vode, ona je bistra, ali nekako bela, kad gledam odozgo prozirna, kristalna, kad gledam pod neonkama nekako bela.. Opet, negde ispod bilja gde je senka voda je kristalna, dok malo iznad na udaru neonke opet bela..
|
Mislim da to nije do filtera i nekog problema sa njime već do osvetljenja.
Vidim da si napisao da imaš 2x28W Juwel High-Lite Day. Sa njima je voda nekako sterilna, svetla, ne znam da li sam se dobor izrazio. Ja sam jednu neonku i to onu pozadi promenio i stavio sam Arcadia-Juwel Plant Pro. Voda sada ima drugačiju boju, topliju. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
|
Ivane, ajd da te pitam ovde u mojoj temi, koje imas neonke? Dali si zadrzao 2 day iz kompleta ili si menjao nesto? |
|
|
|
|
|