Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 JUWEL Rio 125 by Looniz Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
TheDoVla
Akvarista

Registrovan: 26 Sep 2013

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:28 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A sta se uopste dobija kad imas 50 poruka? Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:28 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Vlad
Akvarista

Registrovan: 23 Okt 2013

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:53 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

TheDoVla ::
A sta se uopste dobija kad imas 50 poruka? Very Happy

Tek sa 50 poruka mozes da postujes u podforumu "Pnuda".
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 11:26 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa eto, zato sto sam cuo od par ljudi da je tetra najgora ...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
dundee
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 08 Dec 2012

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nije lijepo pljuvati po nekom proizvodu na fazon rekla/kazala.. ako nemas neko lično iskustvo iz prve ruke onda nemoj da sikiras lika koji je kupio filter.

inace po mom iskustvu tetrini kanister filteri daju najbolji omjer uloženo-dobijeno, s tim da bih Looniza savjetovao da nakon nekog vremena (pola godine npr.) unaprijedi filter tako sto ce izbaciti tetrinu keramiku i staviti sera siporax koji je manji i moze ga vise stati. takodje predlazem da aktivni ugalj ni ne stavljas u filter osim ako ga ne mislis izvaditi nakon 15ak dana, svakako se mjesto nega moze staviti neki korisniji filter materijal.
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sav ovaj hobi je rekla kazala. Neko je nesto rekao i procitao. Ne mogu svi sve da dozive i prozive.
dundee
Akvarista

Opomene: 1

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:30 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

upravo zbog toga se trebas suzdrzat od komentarisanja stvari koje ne poznajes Smile
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jao ne lupaj zivota ti. Rekao sam sta znam i sta sam video. Ti mislis drugacije, to je tvoje misljenje, ne znaci da je moje nista manje vredno.
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slazem se sa Dundee, Tetra je neka sredina, znam da nije Eheim ili Fluval, ali nije i neki od jeftinijih koji kad se nesto desi mozes da se slikas. Da napomenem, on ce sluziti samo kao pomoc fabrickom filteru, koji je za ovu kolicinu vode sasvim ok.
IvanGrozni
Akvarista

Registrovan: 13 Jan 2013

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Malo kasnim ali ne puno.
Imamo iste akvarijume, pa samim tim i filtere. Kada sam formirao akvarijum voda se razbistrila već za jedno par sati. Naime, posle dva sata o uključivanja pumpe bilo je primetne razlike, da bi voda skroz bila čista tek ujutru. Za sada nisam imao problema sa fileterom, nije se zapušio, motor lepo radi, čak je čini mi se i malo jak. U mom filetru nalaze se dva plava filter sunđera, pa cirax, zatim opet dva deblja plava i jedan tanji plavi filter sunđer, a povrh svega toga je vata. Onaj crni sunđer (aktivni ugalj) i onaj zeleni nisam ni stavljao.
Ova tvoja plava pozadina mi se dopada, lepo izgleda na fotografijama, dao si mi nešto za razmišljanje.

Imaš raznorazne biljke i lepe, ali bi trebao ići na kvantitet, da ih ne sprži hranljiva podloga.

Da li planiraš CO2 sistem?
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 3:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa sto se tice vode, ona je bistra, ali nekako bela, kad gledam odozgo prozirna, kristalna, kad gledam pod neonkama nekako bela.. Opet, negde ispod bilja gde je senka voda je kristalna, dok malo iznad na udaru neonke opet bela.. Confused
I ja mislim da je moja pumpa malo jaca, 600 lit.\h. je jace nego sto bi trebalo, cenim da bi neka od 450 lit. bila sasvim dovoljna.

Ja sam za sada ostavio sve fabricki, osim ciraxa, na cije mesto sam stavio sundjer. Razmisljam da i ja izvadim onaj zeleni i crni (ugalj) i da na njihovo mesto stavim malo grublji sundjer. Ispod fabricke vate ja sam dodao i JBL vatu koju sam imao, pa odozgo Juwelovu fabricku.

Sto se tice pozadine, obican hamer papir, kupljen u knjizari, pa zalepljen selotejpom.

Sto se tice bilja, mislim da ga za sada ima dovoljno, cekam da se malo natope panjevi pa mirno krenem da sadim i prednji plan, naravno i finansije malo moraju da sacekaju Wink

CO2 je u planu, ali DIY secer kvasac. mozda nekad boca, ali to mi je sad velika investicija..
spaske1
Akvarista

Registrovan: 09 Maj 2013

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 4:03 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko ti je trebalo kilograma ovog crnog šljunka?
Odavno merkam ove Juwel akvarijume samo nikako finansijski da se uklopim za akvarijum + polica i ostalo izađe solidno, ali biće valjda u ovoj godini.
IvanGrozni
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 4:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

spaske1 ::
Koliko ti je trebalo kilograma ovog crnog šljunka?
Odavno merkam ove Juwel akvarijume samo nikako finansijski da se uklopim za akvarijum + polica i ostalo izađe solidno, ali biće valjda u ovoj godini.

Za ovakav akvarijum oko 20-22kg šljunka.
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 4:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam stavio tacno 20 kg peska gran. 2-3mm.
IvanGrozni
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 4:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Looniz ::
Pa sto se tice vode, ona je bistra, ali nekako bela, kad gledam odozgo prozirna, kristalna, kad gledam pod neonkama nekako bela.. Opet, negde ispod bilja gde je senka voda je kristalna, dok malo iznad na udaru neonke opet bela.. Confused

Mislim da to nije do filtera i nekog problema sa njime već do osvetljenja.
Vidim da si napisao da imaš 2x28W Juwel High-Lite Day. Sa njima je voda nekako sterilna, svetla, ne znam da li sam se dobor izrazio. Ja sam jednu neonku i to onu pozadi promenio i stavio sam Arcadia-Juwel Plant Pro. Voda sada ima drugačiju boju, topliju.
Looniz
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Jan 04, 2014 4:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ivane, ajd da te pitam ovde u mojoj temi, koje imas neonke? Dali si zadrzao 2 day iz kompleta ili si menjao nesto?
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Ponovni početak nakon dugog niza godi... dragoljub Početak u akvaristici 0 Pet Jan 20, 2023 1:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum Juwel Rio 180 ASX Ponuda 1 Sre Jan 11, 2023 9:54 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pumpa za akvarij Juwel stipest Filteri i pumpe 2 Pon Nov 07, 2022 10:08 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Moj početak (Juwel 125, Tanganjika šk... dejanVuk Početak u akvaristici 10 Sre Okt 12, 2022 2:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Juwel Rio 125 - dodavanje osvetljenja Rooster Uradi Sam (DIY) 0 Ned Jun 26, 2022 2:12 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker