Autor |
Poruka |
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
Poruke: 2221
Lokacija: Pančevo
|
Šablon za razvijanje je vrhunski, 4, 6, 8 ...
Sad sam kasno video a bio u nabavci.
Koliko dugo kuvaš? Ono na kratko (za pirinač razumem) više radi deznfekcije ili baš da omekša. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
U principu sve sto treba da se kuva, kuva se par minuta koliko da ne bude zivo tj da prilikom kuvanja ne odu pojedini vitamini iz namirnice.
Zadnji recept jedino sto je kuvano jeste belo meso i zumance. Paprika je pecena, kopriva u vreloj vodi oprana i to je to. |
|
|
|
|
ekvkg
Akvarista
Registrovan: 21 Avg 2014
Poruke: 24
Lokacija: Kragujevac
|
Hi, gledam ove recepte i planiram da osusim hranu...da li je neko pokusavao do sad? Vidim da svi zamrzuju
1)Cemu sluzi beli luk kad su u pitanju ribice?2-3 chena, da nije to mnogo?
2)Da li je neko koristio Vinogradarske puzeve i da li je priprema ista kao i za ljudsku upotrebu?(Posto se pred kuvanje stavljaju u "So i Sirce", kako bi izgubili sluz)
Toliko za sada...
Pozzz |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
Ja sam sa nesto raspitivao za to "susenje" hrane i na kraju ipak opredelio za zamrzavanje . Prvo i osnovno jeste to sto smrznuta hrana traje duze. Ostalo je plus ili minus gore ili dole.
Beo luk ima uticaja na vise faktora. Ono sto sam dosad o belom luku citao jeste da ima iste uticaje kao i kod ljudi. Preventiva mnogim bolestima a dobro dodje i u pojedinim fazama nekih bolesti.Takodje, tu je i ona "negativna" strana.Ako se pretera sa kolicinom onda voda smrdi na beo luk .
Za puzeve ... dosad nisam imao priliku da cujem/procitam da se koriste u pripremi hrana za ribe. Sa druge strane imas toliko recepata sa belim mesom, ribom , morskim plodovima, srcem .... a ti nadje puzeve . Ne kazem da mozda meso nije kvalitetno i puno korisnih elemenata ali sama priprema je ... |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
Poruke: 2221
Lokacija: Pančevo
|
Mislim da bi barski, ramshorn ili amazonci bili primerenija vrsta nego vinogradarski
Sledeće što mi pada na pamet su žablji bataci ....
Šalu na stranu ali sama obrada puževa je ..., ne znam, ne želim ni da se prisetim eksperimentalne farme puževa.
Nije sušenje hrane uopšte naivna stvar, ja sam probao jednom nešto tako sa mamcima za pecanje i raspoloživom kuhinjskom opremom i prilično se brzo ubuđavilo. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
vise ne pisem poruke sa mobilnog |
|
|
|
|
ekvkg
Akvarista
Registrovan: 21 Avg 2014
Poruke: 24
Lokacija: Kragujevac
|
Aham...Puzeve sam skupila posle ovih kisa, pa cu da probam sa njima. Sto se tice susenja hrane, presla sam u nov stan u kom nemam puno stvari, a pogotovo zamrzivac )))
Ledara u frizideru je popunjena, pa cu malo da se igram
Mhm, javicu ako preteknu ribice |
|
|
|
|
CristopherMoltisanti
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2014
Poruke: 143
Lokacija: Nis
|
Kako stoje stvari sa crvima za pecanje.Hranio bih povremeno diskuse pa me interesuje da li imaju neku hranljivu vredost i da li se to uopste daje. |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Ja sam danas nesto smuckao na brzinu i s obzirom da je prvi put , ispalo je odlicno, nadam se > odokativna metoda>kao savet, pripomogao nikouro.
malo spanaca
tikvica
crvena paprika
beli luk
banana
jaje
crvena paprika
i raznorazna hrana za ishranu riba
zelatin |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Hrana se vec smrzla, data ribama i prezadovoljan sam ,prvim pokusajem pravljenja hrane u kucnoj radinosti.
|
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
Poruke: 6529
Lokacija: Beograd - Urosevac 19.12.1973g.
|
Eto nama jos jednog kuvara . Bice ribe prezadovoljne |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Hvala na zavrsnim radovima, a u vezi zelatina . U akvarijumu prosto vri, za prvi put odlicno je ispalo prezadovoljan sam , s obzirom da je sve uradjeno na brzaka.
|
|
|
|
|
ninoslav030
Akvarista
Registrovan: 12 Okt 2014
Poruke: 53
Lokacija: Bor, Serbia
|
No 1 Mozes li da napises nacin pripreme? |
|
|
|
|
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Moze, naravno...
Obario sam spanac, tikvice, crvenu papriku i oslica samo da vri voda 5.min. Oslica sam zaboravio da napisem da sam ga koristio. Iseckao beli luk, kasikom ispasirao bananu, skuvao jaje , odvojio samo zumance, belance pojeo, i sve to sjedinio. Samleo sam na masinu za mlevenje mesa, izmesao i dodao zelatin. Zatim stavio u kesice i u frizider. |
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
Poruke: 2547
Lokacija: Smederevo
|
Danas spremao domacu hranu ribama.
Crvena paprika za ajvar, obarena, oljustena i ispasirana.
Na posluzavnik razvuci najlon foliju, Zelatin nemam, pa sam je tako ispasiranu isporcijao ,stavio na foliju i gurnuo u zamrzivac da se zaledi.
Kad se smrzne, skinu se kuglice u posudu sa poklopcem i vrati u zamrzivac.
Druga hrana je blitva, za malce ancistrusa.
Oprane listove blitve iseckati makazama na kvadratice zeljene velicine. One velike zile sa listova izbaciti. Obariti nekih 5-10 min da omeknu ali ne preterano, i isprati hladnom vodom da zadrze boju.
Na posluzavnik razvuci najlon foliju i redjati list po list. Sve to smrznuti, i kad se smrzne, poskidati i staviti u posudu sa poklopcemi vratiti u zamrzivac. |
|
|
|
|
|