Autor |
Poruka |
No 1
Akvarista
Registrovan: 17 Avg 2009
Poruke: 3517
Lokacija: Belgrade
|
Jovice al ce ribe da dobiju bojuuu
Ne znam dal ce ovako paprika da tone na dno , jednom sam tako probao sa blitvom, samo je obario iseckao i zamrznuo i tesko je padala na dno , plutala je. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
Poruke: 2547
Lokacija: Smederevo
|
Kod mene blitva potone, ubacim celo parce, potone i odmah se mali anciji nakupe na njoj!
Sto se tice paprike, ja je prvo razmlatim u kasicicu i tako ubacujem, molike i platike joj ne dozvole ni da padne na dno. Krupniji komadici koji padnu na dno, pojedu koriji i ancistrusi.
One sitne komadice pokupe malci molika i kozice koje se stekaju po valisneriji.
Za boju si u pravu. Veoma su izrazene, narocito zute molike i koralne crvene platike. |
Poslednji izmenio jovica dana Ned Dec 28, 2014 8:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
|
|
vlada_nis
Akvarista
Opomene: 1
Registrovan: 31 Avg 2010
Poruke: 408
Lokacija: nis
|
Moj drug je napravio hranu za kojom ribice lude. Pratio je uputstva sa neta, nesto je nasao nesto ne (kupovao je sastojke uoci nove godine i ovo je napravio eksperimentalno) i evo kako to izgleda.
http://youtu.be/Vk5bqTv5JcY
-soja u komadicima
-juneca jetra
-sargarepa
-beli luk
-tucana paprika (slatka)
U serpu se sipa 0.4-0.5l vode. Skuva se sargarepa, pa dzigerica koja se isece sto tanje kako bi proces kuvanja trajao 2-3min. Onda se tom vodom koja je ostala popari soja dok nabubri i omeksa. Na kraju se sve to stavi u blender uz dodatak paprike i luka i to je to. Vrlo prosto a ucinak fantastican.
Da je bilo zelenisa, ubacio bi i njega.Sledeci put |
|
|
|
|
aciddance
Registrovan: 12 Sep 2016
Poruke: 2
|
ljudi hrana je super potvrdjujem, napravio sam po ovom receptu i ribice jedu kao lude i bas lepo napreduju, predlazem da svako proba i nece se pokajati |
|
|
|
|
aciddance
Registrovan: 12 Sep 2016
Poruke: 2
|
samo da napomenem hranu sam pravio po prvom receptu koji je postavio Deak tako da znate .... |
|
|
|
|
mboban
Akvarista
Registrovan: 13 Mar 2016
Poruke: 82
Lokacija: Zemun, Beograd
|
Oživljavam ovu temu posle duže vremena sa pitanjem za preporuku blendera, secka ili već koje mašine za pravljenje smese za ishranu riba?
Supruga mi ne dozvoljava pristup kuhinji i mašinama koje se nalaze u njoj, a ja moram da poslušam da ne bi morao i akvarijuma da se odreknem...
Dakle treba mi neka preporuka za uređaj (blender, secko ili već šta...) dostupan na našem tržištu, max 3-5 hiljada, a da mogu u dužem vremenskom periodu da ga koristim u svrhe pripreme mešavine za ishranu riba, ako imate dobrih iskustava sa nekom markom, modelom, molim za preporuku, može i na PP da ne zatrpavamo temu ili već kako mislite...
Hvala |
|
|
|
|
Anboy
Urednik
Registrovan: 16 Feb 2011
Poruke: 1311
Lokacija: Becej
|
Meni govedje srce samelju u mesari, ostalo ide ucelo pa se renda pre upotrebe ali to prlja vodu dosta.
Druga varijanta je onaj smesni mali coper ali samo za povrece i njega npr sa zelatinom radim da bi bio kompaktan u vodi koliko je to moguce. Tanko povrce razvucem u kesi i dobijem nalo deblje listice, U povrce obavezno dodajem spirulinu u prahu da bi imalo nekog smisla, |
|
|
|
|
mboban
Akvarista
Registrovan: 13 Mar 2016
Poruke: 82
Lokacija: Zemun, Beograd
|
Koliko dobro očiste srce u mesari od žila i eventualnih masnoća, verujem da si zadovoljan čim tako radiš?
Umesto spiruline u prahu ići će SERA KOI Professional Spirulina Color Food... |
|
|
|
|
Rirar
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 09 Dec 2020
Poruke: 7
Lokacija: Osijek
|
Pozdrav iz Osijeka..
Ja odem do Pet Centra listiće,alge,račiće,hranu za ciklide,sve tropske,morske jedno par kila..
I u blender sameljem sitno i sve jedu..
Zlatni karasi,pojanke,teleskopi,neonke,guppy,corydorasi,tetre i sve ostale u jednom,drugom i trečem akvariju..
Ali hraniti samo malo i ujutro i sve žive već dosta godina..
Karasi i pujanke kada prerastu dam prijatelju za van..
I nabavim manje..
Imam tri mrcine četvrtu spremam..
Imao sam sve vrste riba u trideset godina.. |
|
|
|
|
ljubisa03
Akvarista
Registrovan: 19 Feb 2017
Poruke: 77
Lokacija: Kula, vojvodina
|
Za svo povrce bilo koji secko radi posao, i onaj od 2 hiljade.
golemi problem je meso, njega secko ne moze bas da odradi najbolje. Secko vise ga izmulja nego izmelje. Ne svidja mi se ni kako kuci ispadne na sitnu resetku na masini za meso. Ja licno koristim smesu sa belim curecim mesom, ali veruj mi odvojim pola sata i sve isecem ostrim nozem na sicusne komadice, vazno je samo ici u kontra smeru od "linije mesa". posle termo obrada odradi svoje. problem je sto ne mogu naci u mesarama govedje srce, kad sam se raspitivao, gledali su me kao da nisam normalan. |
|
|
|
|
sputnik8
Akvarista
Registrovan: 02 Sep 2018
Poruke: 185
Lokacija: Beograd
|
Šajbna 2mm na običnoj mašini za mlevenje mesa rešava problem, još ako se dva puta premelje.
Danas je većina odbacila tu staru mašinu, retko je ko ima, u mesarama melju standardno,
krupno za akvarističke potrebe. Posle mlevenja mesa sledi pasiranje ili super secko, blender i sl. |
|
|
|
|
|
|